"Greek National Pride" blog / ΑΙΓΥΠΤΟΣ / Ισλαμο-φονιάδες / ΙΣΛΑΜ

Καταστρέψτε τις πυραμίδες και την Σφίγγα


pyramids800

Για άλλη μια φορά, Ισλαμοφασίστες καλούν για την καταστροφή των πυραμίδων της Αιγύπτου και της Σφίγγας, επειδή προηγήθηκαν του Ισλάμ

Ισλαμιστής ιεροκήρυκας από το Κουβέιτ έχει ζητάει να καταστραφούν η Σφίγγα και οι πυραμίδες (ουσιαστικά καταστρέφοντας την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου) , δηλώνοντας ότι είναι πια καιρός για τους μουσουλμάνους να διαγράψουν την κληρονομιά των Φαραώ ».

Το υποτιθέμενο κάλεσμα έρχεται σαν Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από τους τζιχαντιστές ράμπα μετά τις επιθέσεις τους εναντίον ιστορικών μνημείων και αρχαιοτήτων.

AAA294942011

Δημοσίευση της  *** Middle East Post :

Αν και τα αρχαία μνημεία δεν είναι θρησκευτικά – αλλά μάλλον πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία – θα πρέπει παρ’ αυτά  να «καταστραφούν» από τους μουσουλμάνους, θέτοντας τέλος στη λατρεία των εικόνων,  είπε ο ιεροκήρυκας Ιμπραήμ Αλ Kandari , σύμφωνα με το Al-Watan daily.

«Το γεγονός ότι οι πρώιμοι μουσουλμάνοι που ήταν ανάμεσα στους οπαδούς του προφήτη Μωάμεθ δεν κατάστρεψαν τα μνημεία των Φαραώ», κατά την είσοδό τους στην Αίγυπτο, δεν σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να το κάνουμε τώρα », είπε ο Αλ Kandari.

sphinx1-1024x9AAA283

Μια άλλη πρόσκληση (κάλεσμα) για καταστροφή των κύριων συμβόλων της Αιγύπτου προέρχεται από τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο οποίος ανέφερε ότι η κατεδάφιση των ιστορικών μνημείων είναι ένα «θρησκευτικό καθήκον,» όπως  μετέδωσε  την Κυριακή το Al Alam news.

Στις ακραίες ερμηνείες του Ισλάμ, κανένα υλικό αντικείμενο δεν θα πρέπει να λατρεύονται ή να θαυμάζεται.

Αυτά εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια πολλών άλλων ιστορικών και αρχιτεκτονικών μνημείων της περιοχής, όπου μαχητές συνεχίζουν να καταστρέφουν τις αρχαίες πόλεις και έργα τέχνης.

cario-egypt-sphinx-giza-pyramidsAAA

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να καταστράφηκε και λεηλατήθηκε η αρχαία ασσυριακή πόλη Dur Sharrukin στο βόρειο Ιράκ, κατεδάφισαν τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Hatra, και ισοπέδωσαν την πόλη της Nimrud κοντά στη Μοσούλη.

Για τους αρχαιολόγους  αυτή η τελευταία αυτή επίθεση ισοδυναμεί με την καταστροφή από τους  Ταλιμπάν του Bamiyan Buddhas το 2001 (φωτογραφία κάτω).

Buddhist-site-in-Afganistan-afghan-copper-miningAAA-

Το 2012, ένας Αιγύπτιος κληρικός εξέδωσε επίσης μια φετφά ζητώντας να απαλλαγεί η χώρα από τις πυραμίδες και την Σφίγγα.

Το μέλος του ριζοσπαστικού κινήματος Salafi είπε ότι ήθελε να κατεδαφιστούν οι αρχαιότητες όπως και ο Προφήτης Μωάμεθ κατέστρεψε τα είδωλα στην Μέκκα, και ζήτησε να καταργηθεί το υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου, συγκρίνοντας το με επιχείρηση «πορνείας και ακολασίας».

Η θρησκευτική απόφαση καταγγέλθηκε από αξιωματούχους και  μελετητές της Αιγύπτου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είναι πολιτιστική περιοχή της χώρας  – και όχι θρησκευτική – κληρονομιά.

Οι επιθέσεις στην Σφίγγα μας πάνε πίσω αιώνες .

Πάρα πολλοί μύθοι περιβάλλουν την ελλείπουσα μύτη του μνημείου

– Το ότι καταστράφηκε  από κανόνι του Ναπολέοντα είναι από τους πιο δημοφιλείς μύθους

– ιστορικοί πιστεύουν ότι στην πραγματικά καταστράφηκε από τον μουσουλμάνο Σούφι Muhammad Sa’im al-Dahr  τον 14 ο αιώνα, αφού έμαθε ότι ορισμένοι αγρότες λάτρευαν την Σφίγγα.

sphinx-under-attackAAA

 *** Middle East Post :

www.barenakedislam.com

https://national-pride.org/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s