"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας καλεί Σημίτη να καταθέσει για τις μίζες


AAA97

Πρόταση βόμβα από την εισαγγελέα έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκαλεί πανικό στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, η ιδιότυπη ασυλία του οποίου σε σχέση με την εμπλοκή του στις γιγαντιαίες προμήθειες από γερμανικούς κολοσσούς, φαίνεται να τελειώνει.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κληθούν για να καταθέσουν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσιζαν για τις προμήθειες.

Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον Γιάννο Παπαντωνίου, την Βάσω Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που είχαν συναποφασίσει με τον Άκη Τσοχατζόπουλο για τις προμήθειες – μαμούθ των υποβρυχίων από τη γερμανική HDW των τεθωρακισμένων, πάλι από τη γερμανική Krauss-Maffei και μια σειρά ακόμα εξοπλιστικών προγραμμάτων, πάντα από εταιρείες γερμανικών συμφερόντων.

Κατά περίεργη σύμπτωση το διάστημα της διακυβέρνησης Σημίτη, το σύνολο των συμβάσεων του δημόσιου και των ΔΕΚΟ κατέληγε στη Siemens και σε άλλες μεγάλες γερμανικές εταιρείες. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει ότι το δόγμα Σημίτη, το οποίο υλοποιούσε το ΚΥΣΕΑ, το Υπουργικό Συμβούλιο και οι διοικητές των νευραλγικών ΔΕΚΟ, ήταν να περάσουν όλες οι μεγάλες συμβάσεις και οι προμήθειες σε γερμανικά χέρια.

01aaf0236c-

Πρόκειται για καθαρά πολιτική απόφαση, σε επίπεδο κορυφής, την οποία υλοποιούσαν όλα τα κυβερνητικά στελέχη.

Άλλωστε οι σχέσεις του Κ. Σημίτη και ειδικά του αδελφού του, ο οποίος κινούσε τα νήματα από το παρασκήνιο, ήταν κάτι περισσότερο από… προνομιακές, ενώ οι γερμανικοί κολοσσοί όπως η Siemens γέμιζαν τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ με εκατομμύρια, τα οποία κουβαλούσε σε μαύρες τσάντες ο Θόδωρος Τσουκάτος, από τους στενότερους συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού.

Οι χαριστικές συμβάσεις στους Γερμανούς που είχαν υπογραφεί στο διάστημα της πρωθυπουργίας του Κ. Σημίτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Μόνο η επίμαχη σύμβαση για τα υποβρύχια προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία στο ελληνικό δημόσιο, που πλήρωσε σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να παραλάβει δύο μπαταρισμένα υποβρύχια.

Ειδικοί στο χώρο των εξοπλιστικών εκτιμούν, ότι οι μίζες που έπεσαν για τα υποβρύχια φτάνουν το 40% της συνολικής σύμβασης!

Η κατασκευή των υποβρυχίων ήταν εξ αρχής προβληματική, γιατί η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε να αγοράσει τον τύπο υποβρυχίων που κατασκεύαζε η HDW και τα οποία ήταν δοκιμασμένα διεθνώς.

Η άρνηση έχει σχέση με τις μίζες οι οποίες ήταν μόνο το 5% της προμήθειας, γιατί οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να υπερτιμολογήσουν το συγκεκριμένο τύπο υποβρυχίων, αφού είχε πωληθεί και σε άλλες χώρες.

Για να μην χάσουν την προμήθεια που τους προσέφερε το σύστημα Σημίτη, σχεδίασαν μέσα σε ένα μήνα νέο τύπο υποβρυχίων, αποκλειστικά για την Ελλάδα, για να μην μπορεί να γίνει σύγκριση στην τιμή αγοράς.

Στο κόστος προστέθηκαν και οι μίζες – μαμούθ, αλλά ο σχεδιασμός για να γίνει ένα υποβρύχιο απαιτεί χρόνια.

Αποτέλεσμα του βεβιασμένου σχεδιασμού ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα υποβρύχια, τα οποία εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα γιατί γέρνουν.

Η παρουσία του Κ. Σημίτη και των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησής του στο δικαστήριο, θα φωτίσει άγνωστες πτυχές του γιγαντιαίου σκανδάλου με τα εξοπλιστικά.
Ειδικά αν μιλήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τότε κινδυνεύει να καεί ολοκληρωτικά το σύστημα Σημίτη, το οποίο μαζί με τους Γερμανούς λεηλάτησε στην κυριολεξία την Ελλάδα.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s