"Greek National Pride" blog

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ


PAVLOPOULOSΟρκίστηκε ενώπιον της Βουλής ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του, ως διάδοχος του Κάρολου Παπούλια. Παρά την καταρρακτώδη βροχή, ο κ.Παυλόπουλος ακολούθησε το πρόγραμμα της ορκωμοσίας και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια μετάβη στο προεδρικό μέγαρο.Η τελετή της ορκωμοσίας στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ξεκίνησε στις 18.03.

Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος ανέγνωσε την προσφώνηση που είχε κάνει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αντιφώνηση του εκλεγέντος Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αμέσως μετά την αναγγελία της εκλογής του από την παρούσα Βουλή, δηλαδή στις 18 Φεβρουαρίου 2015.

Στις 18.15 ο Β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Μπαλάφας συνόδευσε στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τους συνοδικούς ιεράρχες.

Τον Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχθηκαν στην κεντρική είσοδο του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στη Βουλή από την είσοδο της Λεωφόρου Αμαλίας, πάνω από το μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη στις 18.17 . Υπό βροχή, χαιρέτισε τη σημαία του παραταγμένου αγήματος από τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων και σε στάση προσοχής άκουσε τον εθνικό ύμνο από την στρατιωτική μπάντα.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στη 18.22 ο Προκόπης Παυλόπουλος εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Βουλής, χειροκροτούμενος από το βουλευτικό σώμα και αμέσως ξεκίνησε η τελετή της ορκωμοσίας από τον αρχιεπίσκοπο και τους συνοδικούς ιεράρχες.

Ο αρχιεπίσκοπος διάβασε τον όρκο, που ορίζει το άρθρο 33 του Συντάγματος, τον οποίο επανέλαβε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος συγκινημένος με το χέρι του στο Ευαγγέλιο. Αμέσως μετά τον όρκο οι βουλευτές αναφώνησαν «άξιος».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ δεν χειροκρότησαν τον κ. Παυλόπουλο.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού», ορκίστηκε ο κ. Παυλόπουλος.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας που συνυπέγραψαν ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος της Βουλής και ο αρχιεπίσκοπος και ακολούθως, ασπάστηκε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και χαιρέτισε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το παρών στην τελετή ορκωμοσίας έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Ιωάννης Γρίβας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Παναγιώτης Πικραμένος, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, Βύρων Πολύδωρας, ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης, εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, αλλόδοξων θρησκευτικών δογμάτων, εκπρόσωποι της στρατιωτικής, δικαστικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας.

Από τα θεωρεία της Ολομέλειας παρακολούθησε την τελετή ορκωμοσίας η οικογένεια του Προκόπη Παυλόπουλου, η σύζυγος, ο γιος και οι δύο κόρες του, Μαρία και Ζωή, εμφανώς συγκινημένες.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Προτού αναχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές και επισήμους που είχαν κληθεί στην τελετή ορκωμοσίας. Την ώρα που χαιρέτισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ χειροκρότησε θερμά το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λίγο προτού αναχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στράφηκε προς το κέντρο της αίθουσας και μια ελαφριά υπόκλιση χαιρέτισε ευχαριστώντας το Σώμα για την τιμή να τον αναδείξει στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός μετέβησαν στο γραφείο της προέδρου της Βουλής όπου τραβήχτηκαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στις 19.00, κάτω από την ίδια ομπρέλα, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής κατευθύνθηκαν στον ‘Αγνωστο Στρατιώτη. Στις 19.05, και κάτω από έντονη βροχόπτωση , ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ασκεπής» έφτασε στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε δάφνινο στεφάνι και επιθεώρησε το άγημα της Προεδρικής Φρουράς.

Πριν αποχωρήσει από το προαύλιο της Βουλής, ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτισε ένα προς ένα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και τους περισσότερους από τους παριστάμενους βουλευτές.

Παπούλιας: Πρώτιστο ζήτημα η εθνική συνεννόηση

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Με την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια στον νεοεκλεγέντα Προκόπη Παυλόπουλο ολοκληρώθηκε η αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε με θερμή χειραψία τον νέο Πρόεδρο στη είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και οι δύο άνδρες αφού άκουσαν τον εθνικό ύμνο από το προεδρικό άγημα κατευθύνθηκαν στο γραφείο του απελθόντος Προέδρου.

«Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος… Υπηρετήσατε σε σημαντικά υπουργεία, υπήρξατε ένας εξαιρετικός δάσκαλος… Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολο περίοδο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα διακυβεύματα πολλά, πρωτίστως της εθνικής συνεννόησης. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε να να δημιουργηθεί ένα στέρεο έδαφος εθνικής συμφιλίωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπούλας προσφωνόντας τον νέο Πρόεδρο.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αντιφώνησε ότι αποτελεί «εξαιρετική τιμή που σας διαδέχομαι», τόνισε πως «οφείλω να σας αναγνωρίσω ότι ασκήσατε τα καθήκοντα κατά τρόπο άψογο, ιδίως κατά την τελευταία δύσκολη περίοδο» και είναι «εξαιρετικά σημαντικό να φεύγει κανείς από την προεδρία με αυτά τα εφόδια, αυτή την υστεροφημία».

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι «οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να βγει ο τόπος από τη βαριά κρίση», «να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία των νέων», και έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα, κοινό όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Λίγες ώρες πριν από την οκρωμοσία του, ο κ.Παυλόπουλος είχε επισκεφθεί τον τάφο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Φιλοθέη, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος Κ.Καραμανλής.

Παρόντες ήταν ο στενός συνεργάτης του ιδρυτή της ΝΔ, Πέτρος Μολυβιάτης, ο αδελφός του, Αχιλλέας Καραμανλής, ο ανηψιός του, γιος του Αχιλλέα, βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

Σημειώνεται ότι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν έως πρότινος μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s