"Greek National Pride" blog / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / Τουρκία / USA

«Φοβού τους (Τούρκους) και δώρα λαμβάνοντες (ΗΠΑ)»


666η

Οι ΗΠΑ και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την μεταστάθμευση  UAV  στο Ιντσιρλίκ λόγω ISIS

Η αμερικανική κυβέρνηση  και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία, η νατοϊκή αεροπορική βάση του  Ιντσιρλίκ, θα φιλοξενήσει  αμερικανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα οποία θα υποστηρίξουν τις συμμαχικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις εναντίον της ριζοσπαστικής ομάδας του «ισλαμικού κράτους», σύμφωνα με την   εφημερίδα «Haberturk», αναφέρει σε ***άρθρο της η ρωσική ιστοσελίδα so-l.ru.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, στις επόμενες τρεις εβδομάδες στην Τουρκία θα μετασταθμεύσουν  δύο UAV «Reaper».

Τα δύο μέρη υπέγραψαν συμφωνία μετά από  διαπραγματεύσεις, στις οποίες συμμετείχαν ο επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Λόιντ Όστιν, καθώς και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Προέδρου των ΗΠΑ, Στρατηγός ε.α. Τζον Άλεν.

Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα διάθεσης επανδρωμένων αεροσκαφών στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, αλλά οι τουρκικές αρχές δεν ήταν θετικές σε μια   τέτοια προοπτική, ακόμη λέμε εμείς , εκτός εάν «δοθούν» τα κατάλληλα ανταλλάγματα από αμερικανικής πλευράς.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια στην νατοϊκή βάση Ιντσιρλίκ, υπήρχαν  τέσσερα UAV «Predator», τα οποία συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με  τις δραστηριότητες του «ισλαμικού κράτους»,  στην Συρία και το Ιράκ.

136928-soudabash

Αυτήν τη στιγμή, ως βάση για τις επανδρωμένες και μη επανδρωμένες αποστολές εναντίον των  ακραίων ισλαμιστών χρησιμοποιούνταν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, τα οποίο βρίσκονται  στα ύδατα του Περσικού Κόλπου.

Ωστόσο, μετά την έναρξη της ενεργού φάσης του σχεδίου ,  για την ανάκτηση πλήρους αεροπορικού ελέγχου πάνω από την πόλη της Μοσούλης, το αμερικανικό  Πεντάγωνο χρειάζονταν  έναν πιο «οικείο χώρο», για αεροσκάφη του.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση , η χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ  θα πολλαπλασιάσει την αποδοτικότητα και την συχνότητα των αεροπορικών κτυπημάτων σε Ιράκ και Συρία, με θεαματικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η συμφωνία ανακοινώθηκε, αλλά,…… δεν ανακοινώθηκε  πραγματικά τι έχουν «να λαμβάνουν» οι Τούρκοι για την «διευκόλυνση» από τις ΗΠΑ.

Υπάρχει διάχυτη η υποψία ότι η Τουρκία, «καλοβλέπει» την αγορά αμερικανικών UAV MQ-9 Reaper,για τα οποία απαιτείται έγκριση από την επιτροπή άμυνας του Κογκρέσου.

Ήδη για αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας, της Βρετανίας και άλλων χωρών, έχει  εγκριθεί η προμήθεια των εν λόγω μη επανδρωμένων συστημάτων από το Κογκρέσο .

Μια πιθανή προμήθεια της τουρκικής πολεμικής αεροπορίες, αυτού συστήματος , θα αυξήσει δραματικά τις δυνατότητες των «ειδικών αεροπορικών αποστολών» στο Αιγαίο Πέλαγος.  Ο κίνδυνος για τα ελληνικά ραντάρ, ειδικά της Σκύρου το οποίο  «σκανάρει» όλο το Αιγαίο,  αλλά και για τις προκεχωρημένες αεροπορικές μας βάσεις είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ. Αναμένεται το επόμενο διάστημα η  πλήρης αποσαφήνιση της συμφωνίας , για την   επιβεβαίωση η διάψευση της πληροφορίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Τούρκοι είναι πάρα πολύ καλοί στο «παζάρι», για αυτό  και θεωρούμε πολύ πιθανή μια μελλοντική παράδοση εκ μέρους των ΗΠΑ UAV MQ-9 Reaper, στην Τουρκία.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό , σύμφωνα με άρθρο μας, στο pentapostagma.gr, η Άγκυρα απέρριψε κατηγορηματικά την δυνατότητα μεταστάθμευσης  αμερικανικών  ελικοφόρων αεροσκαφών  V-22 Osprey, για την εκτέλεση αποστολών διάσωσης των πιλότων του συνασπισμού στην  Συρία και το Ιράκ, εναντίον του ισλαμικού στρατού.

'Reaper' moniker given to MQ-9 unmanned aerial vehicle

Τώρα δηλαδή τι άλλαξε και αποδέχθηκαν οι Τούρκοι  «αμέσως», την χρήση «οπλισμένων» με πυραύλων, μη επανδρωμένων συστημάτων όπως το  συγκεκριμένο τεχνολογικά εξελιγμένο αμερικανικό αερόχημα;       

Το UAV MQ-9 Reaper έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου πολλαπλών αποστολών συμπεριλαμβανομένου ηλεκτροπτικών / υπερύθρων σκοπευτικό, πολλαπλού ρόλου ραντάρ Lynx, πολλαπλών επιλογών ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης SeaVue, εξοπλισμό αντιμετώπισης ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ESM). αποστασιόμετρα λέιζερ, Αυτόματο Σύστημα Προσδιορισμού Ταυτότητας (AIS), συστήματα επικοινωνιών, πυραύλους αέρος – εδάφους Hellfire και κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας GBU-12, GBU-38 και GBU-49.

Τα αεροχήματα αυτού του είδους  πραγματοποιούν αποστολές   συλλογής πολλαπλών πληροφοριών, παρακολούθησης, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) και αποστολές «Hunter-Killer» σε στεριά και  θάλασσα.

Πρόκειται για σημαντική επέκταση ικανοτήτων των UAV καθώς θα έχουν την ικανότητα να εξαπολύουν συστήματα παραπλάνησης σε επικίνδυνες περιοχές τα οποία μιμούνται το ίχνος ραντάρ και το προφίλ πτήσης ενός μαχητικού η βομβαρδιστικού αεροσκάφους.

Με αυτήν την μέθοδο παραπλανούν την οποιαδήποτε  εχθρική αεράμυνα με σκοπό να πετύχουν τον «κορεσμό» της κατά την κρίσιμη φάση των αεροπορικών επιχειρήσεων.

***άρθρο της η ρωσική ιστοσελίδα so-l.ru.

pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s