"Greek National Pride" blog / ΓΑΛΛΙΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Νέα τροπή στην συντριβή του A 320 της Germanwings: Οι πιλότοι δεν έστειλαν κανένα σήμα κινδύνου (mayday) – Το συναγερμό κήρυξε ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας


A320_0AAA

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Το πλήρωμα του μοιραίου Α 320 της πτήσης 4U9525 δεν έστειλε κανένα σήμα κινδύνου (mayday) στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας. Αυτό ανέφερε πριν από το λίγο το AFP προσθέτοντας πως η κήρυξη εκτάκτου ανάγκης έγινε από τον έλεγχο εναέριου κυκλοφορίας (ATC) βλέποντας την πορεία του αεροσκάφους να καταλήγει στην ορεινή περιοχή των νότιων Άλπεων.

Όπως αναφέρει το ρωσικό RT και επικαλούμενο πληροφορίες από τον τόπο του δυστυχήματος αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο πριν τη συντριβή.

 

Το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία  προειδοποίηση από το πλήρωμα μπορεί να σημαίνει είτε ότι οι πιλότοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους και να σταματήσουν τη μοιραία πτώση ή ακόμη και να μην είχαν τις αισθήσεις τους.

Στις τραγικές λεπτομέρειες του δυστυχήματος νεότερες  πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν και τουλάχιστον 20 μαθητές από τη Γερμανία οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία στο πλαίσιο ανταλλαγής επίσκεψης με ισπανικό σχολείο.

Το Α 320 το αντίστοιχο του B 737 της Boeing είναι το πλέον χρησιμοποιημένο αεροσκάφος στην πολιτική Αεροπορία και μέχρι το Νοέμβριο του 2014 είχαν κατασκευαστεί συνολικά 11.163 αεροσκάφη. Το αεροσκάφος της Germanwings είχε παραληφθεί από την εταιρεία το 1991.

 

 

D-AIPX Germanwings Airbus A320-211 taken 29. Mar 2014 at Dusseldorf - Rhein-Ruhr International (DUS / EDDL) airport, Germany by Daniel Schwinn

Το μοιραίο αεροσκάφος A 320-211 της Germanwings με αριθμό νηολογίου D-AIPX

Συντριβή Airbus A320 στη Γαλλία – Στην πλειοψηφία τους Γερμανοί – Ανάμεσά τους και 45 Ισπανοί (upd3) (vid)

Ένα αεροσκάφος Airbus A320 συνετρίβη πριν από λίγη ώρα στη νότια Γαλλία. 

Πρόκειται για αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (θυγατρική της Lufthansa), το οποίο μετέφερε 142 επιβάτες και είχε οχτώ άτομα πλήρωμα.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του «Marigmane»,εκτελούσε το δρομολόγιο Ντίσελντορφ – Βαρκελώνη και σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

H συντριβή του αεροσκάφους επιβεβαιώνεται από τις γαλλικές αρχές εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροπλάνο που έπεσε ήταν της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (θυγατρική της Lufthansa), και μετέφερε 142 επιβάτες και οχτώ άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών βρέθηκαν συντρίμμια κοντά σε γαλλικό χωριό.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του «Marigmane» εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε ότι μάλλον δεν υπάρχουν επιζήσαντες από την συντριβή του αεροσκάφους της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα στους 378 κόμβους, στις 09.39 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν χαθεί έστειλε σήμα SOS.

Το αεροπλάνο αυτό ήταν ένα από τα παλαιότερα που έχει η εταιρεία και παραδόθηκε από την Airbus το Νοέμβριο του 1990 με σειριακό αριθμό 147.

Αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπεται σε κανένα αεροσκάφος να πετά στην περιοχή λόγω της παρουσίας πολλών ελικοπτέρων και σωστικών μέσων.

Το πρώτο tweet της εταιρείας Germanwings και το tweet για απώλεια σήματος από τη Flightradar

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 ως 150 άνθρωποι. Από τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοινώθηκε πως μετέφερε 142 επιβάτες, και εξαμελές πλήρωμα.

«Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα», δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 10.00 ώρα Γαλλίας από το αεροδρόμιο του «Marigmane» και εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν χαθεί και συγκεκριμένα στις 10:47, ώρα  έστειλε σήμα SOS.

Το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε πάλι απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα στους 378 κόμβους.

Δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί την ανασύνθεση του αεροσκάφους λίγα λεπτά πριν την τραγική συντριβή.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροσκάφος επέβαιναν 144 επιβάτες, 2 πιλότοι και 4 μέλη πληρώματος. Oι 45 εκ των επιβατών εκτιμάται ότι ήταν Ισπανοί, σύμφωνα με τον απαπληρωτή πρωθυπουργό της Ισπανίας. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο η πλειοψηφία των επιβατών είναι Γερμανοί, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να επέβαιναν και Τούρκοι.

Η πρώτη εικόνα από την περιοχή της συντριβής

Τα πρώτα συντρίμμια του αεροσκάφους, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ, με αριθμό πτήσης 4U9525, έχουν εντοπιστεί σε 2.000 μέτρα υψόμετρο από δύο ελικόπτερα που έσπευσαν στο σημείο όπου χάθηκε το ίχνος του Airbus από τα ραντάρ.

Στην περιοχή σπεύδουν 80 πυροσβέστες και 200 αστυνομικοί. Ο πρωθυπουργός τη Γαλλίας δήλωσε πως θα είναι μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ κάτοικος της περιοχής δηλώνει πως είδε το αεροσκάφος να πέφτει σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που μπορούν να προσεγγίσουν μονο ελικόπτερα. Διαφορετικά μπορεί να φτάσει κανείς εκεί μόνο περπατώντας επί τουλάχιστον τρεις ώρες.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 09:47 (τοπική ώρα) και εξαφανίστηκε 40 λεπτά μετά την απογείωσή του και ενώ πετούσε στα 6.800 πόδια.

Ο υπουργός μεταφορών της Γαλλίας επιβεβαίωσε πως ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου αναφερόμενος σε μια «μη φυσιολογική κατάσταση» πριν αρχίσει η κάθοδος του αεροσκάφους που κατέληξε στην συντριβή. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές, άρα προς το παρόν αποκλείεται το ενδεχόμενο η συντριβή να έχει σχέση με κάποια καταιγίδα ή ένα έντονο καιρικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με το Le Parisien, η Germanwings είναι εταιρεία χαμηλούς κόστους, θυγατρική της Lufthansa. Ιδρύθηκε το 2002 και έχει στόλο 80 αεροπλάνων.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «είναι απίθανο να υπάρχουν επιζώντες». «Μέσα είχαν επιβιβαστεί 148 άτομα. Οι συνθήκες του δυστυχήματος, που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες, μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιζώντες» δήλωσε συγκεκριμένα ο Φρανσουά Ολάντ και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη την ταυτότητα των θυμάτων, αλλά υπέθεσε ότι «πιθανόν να υπάρχουν πολλά θύματα να είναι Γερμανοί».

Από την πλευρά του, ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ακυρώνει την επίσκεψή του στο Παρίσι εξ αιτίας της αεροπορικής τραγωδίας. Συγκεκριμένα, ο Φελίπε μόλις έφτασε στο Μέγαρο των Ηλυσίων συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λετίθια προέβη σε αυτή την ανακοίνωση έπειτα από συνεννόηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Η υποδοχή του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων έγινε σε βαρύ κλίμα

Η δήλωση της Μέρκελ για το δυστύχημα

Από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε «σοκαρισμένη» σε μια σύντομη δήλωση που εκδόθηκε από την καγκελαρία.

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνομίλησαν τηλεφωνικώς, ενώ η κα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Η ίδια δήλωσε ότι «ακύρωσε όλες της τις συναντήσεις», ενώ στη δήλωση αναφέρεται ότι και ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Alexander Dobrindt, αλλά και η Γερμανίδα πρέσβης στο Παρίσι βρίσκονται καθ’ οδόν προς τον τόπο της συντριβής.

Στο σημείο εκτός από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, σπεύδουν στο σημείο της τραγωδίας και η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο υπουργός Μεταφορών. Ο υπουργός Μεταφορών, Αλέν Βινταλί, μιλώντας στους δημοσιογράφους  δήλωσε: «Δεν υπάρχει κανένας επιζών».

H Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας ανακοίνωσε πως στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης έχει ήδη διατεθεί αίθουσα για τους συγγενείς των επιβαινόντων που θέλουν να μάθουν για τους δικούς τους, ενώ με διαδοχικά tweets ενημερώνει τη γραμμή που έχει δώσει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τους επιβαίνοντες.

H αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι στο αεροπλάνο βρίσκονταν 150 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Οι 144 ήταν επιβάτες και έξι ήταν τα μέλη του πληρώματος.

Τα tweets της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Καταλονίας

Σύμφωνα με το flightradar24 πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους τύπου αεροσκάφους Α320 και παρελήφθη τον Νοεμβριο του 1990.

 Η αεροπορική εταιρεία στο Twitter έγραψε αρχικά ότι είχε πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης για ένα ατύχημα και λίγο αργότερα ενημέρωνε πως θα κάνει ενημέρωση μόλις έχει πληροφορίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s