"Greek National Pride" blog

Black out στην Τουρκία και black out στο Αιγαίο;


ΧΑΡΤΗΣ

¨οι Τούρκοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί ο συνεργός τους ρόλος στην διευκόλυνση της εισόδου της Ελλάδος στα μνημόνια; ¨

Άλλοι στήνουν ¨ δρόμους μεταξιού¨ -ενεργειακούς διάδρομους και άλλοι ¨δρόμους πολέμου¨.
Ήδη πλέον στην Black Sea ( Μαύρη Θάλασσα) χαρτογραφούνται τέτοιοι δρόμοι.
Για αυτό και τα αλλεπάλληλα black out στην Τουρκία.

Το μεγαλύτερο black out όμως δεν το υπέστη εχτές το σύστημα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην τουρκική επικράτεια για το οποίο επιφυλάχθηκε ο κ. Νταβούντογλου να εξετάσει πάν ενδεχόμενο και σε συνδυασμό με την τρομοκρατική ενέργεια στην Εισαγγελία της Άγκυρας …

Το μεγαλύτερο ¨black out ¨το έπαθε εδώ και καιρό το μυαλό του κ. Ερντογάν γιατί βλέπει τι έρχεται… και φυσικά εννοούμε την εξωτερική τουρκική πολιτική που ασκεί του ¨ενός ανδρός αρχή¨.

Στην προσπάθεια του δηλαδή να ¨πατήσει¨ σε δύο βάρκες διπλοπρόσωπης εξωτερικής πολιτικής κινδυνεύει να φουντάρει κατ αρχάς στα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Στις 1η Δεκεμβρίου του 2014 ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία. Αυτό το ταξίδι του ήταν το μικρότερο σε διάρκεια στην ιστορία των ρωσο-τουρκικών σχέσεων (κράτησε μόνο λίγες ώρες), αλλά αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντικό ως προς τα αποτελέσματά του.

Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν στην κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας που θα κοστίσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον «South Stream» και να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.

Τότε όμως
Δεν υπήρχε Τσίπρας ούτε διαφαινόταν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.
Σήμερα

¨ Την γεωπολιτική στροφή προς τη Μόσχα που κάποτε είχε επιλέξει και ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος πραγματοποιεί η νέα Ελληνική κυβέρνηση και τάσσεται υπέρ της διέλευσης ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας για την τροφοδοσία της Ευρώπης, με επέκταση του αγωγού Turkish Stream που σχεδιάζεται να φθάσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συλλογικό, κυβερνητικό επίπεδο και από τον πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα στις 8 Απριλίου, ανέφερε ωστόσο ότι σε περίπτωση που αποφασισθεί να προχωρήσει το σχέδιο τα οφέλη για τη χώρα θα είναι «εξαιρετικά έως πολύ εξαιρετικά¨. http://greekactive.blogspot.gr/ 31 Μαρτίου 2015-03-31

Τότε όμως
Δεν υπήρχαν 12 F-15C Αμερικάνικα πολεμικά στην Βουλγαρία.

Σήμερα υπάρχει το ενδεχόμενο

¨Στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα φαίνεται πως μεταφέρουν οι ΗΠΑ την στρατιωτική ενίσχυση των δυνάμεών τους. Όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική Αεροπορία 12 F-15C τα οποία ανήκουν στην 125η Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Εθνοφρουράς στην Φλόριντα έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια τα 12 F-15C πρόκειται να αναπτυχθούν νοτιότερα και πιο συγκεκριμένα να μετασταθμεύσουν στην ΑΒ Graf Ignatievo στη Βουλγαρία χωρίς ο χρόνος ανάπτυξης των αεροσκαφών εκεί να είναι γνωστός.¨//www.defencenet.gr/28/03/2015

Σου λέει ο Σουλτάνος

-Να πάω να βγάλω εγώ κέρδος από αυτή την ιστορία με την χάραξη του αγωγού Turkish Stream και να μού έρχονται οι Έλληνες σήμερα και να διαπραγματεύονται πάνω στο δικό μου μονοπώλιο διέλευσης για να έχουν ¨ ίδιον όφελος¨;

¨Η Ελλάδα επιδιώκει να λάβει μερίδιο από την ‘τουρκική ροή’ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους επικεφαλής της«Gazprom» και θα φέρει το ζήτημα της μείωσης των τιμών του φυσικού αερίου», είπε εμπειρογνώμονας του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, Marco Giuli.¨

¨Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα προβλέπεται να γίνει ένα ενεργειακό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ζητάει να επωφεληθεί από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Turkish Stream». Μάρτιος 30, 2015. http://www.echedoros-a.gr/

Ένα μυαλό δηλ. μια εξωτερική πολιτική με ¨black out ¨ προσπαθεί

Α. είτε να ¨ωραιοποιήσει¨ το πρόβλημα του…

¨ Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στην Κωνσταντινούπολη για την ισχύ στον αέρα και στο διάστημα, με βάρος στην ασφάλεια [Conference on Air and Space Power], στο οποίο οικοδεσπότης είναι η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί από τουλάχιστον 65 χώρες, να συζητήσουν θέματα σχετικά με την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια.

Ο πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ, επικεφαλής της διοίκησης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, θα είναι ο ειδικός εισηγητής του συνεδρίου. Για το θέμα θα αναφερθεί ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Θα παραστούν, ακόμη, ο Γάλλος πτέραρχος Jean-Paul Palomeros, Διοικητής του Ανώτατου Συμμαχικού Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ και ο πτέραρχος Frank Gorenc, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων πολεμικής αεροπορίας στην Ευρώπη.¨
Τρίτη, 31 Μαρτίουhttp://www.echedoros-a.gr/

Β. είτε να επεκτείνει το ¨black out ¨ του μυαλού του..

¨εκεί που το πέρνει ¨ δηλ. στο Αιγαίο που είναι η νοητή προέκταση όλων των ενεργειακών διαδρόμων από Βορρά και Νότο συνυπολογίζοντας και τα πλούσια κοιτάσματα του.

Άραγε η υποκρισία των Τούρκων στην παραπάνω διεθνή ημερίδα θα μιλήσει για την ασφάλεια των πτήσεων και των παραβιάσεων εκ μέρους των στο Αιγαίο;

Και ξαφνικά εχτές στην Τουρκία

¨ Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Πλάτων¨

¨Τον Ιούνιο του 2014 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας είχε αποφανθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση «Βαριοπούλα» είχαν παραβιαστεί τα δικαιώματα των στρατιωτικών που τελικά καταδικάστηκαν για απόπειρα πραξικοπήματος κατά της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης Ερντογάν.

Η απόφαση εκείνη έμελλε να ανοίξει το δρόμο για την αναθεώρηση της δίκης. Έτσι, σήμερα, το 4ο Κακουργιοδικείο Ανατολής εξέδωσε αθωωτική απόφαση για τους 296 καταδικασθέντες.

Και όχι μόνο.

Οι δικαστές αποφάσισαν να ασκήσουν διώξεις για τις καταγγελίες αλλοίωσης των ηλεκτρονικών στοιχείων που είχαν συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο ως τεκμήρια ενοχής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2002, μέσω βομβιστικών επιθέσεων σε ισλαμικά τεμένη και πρόκλησης θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα.

Αθώοι –και με τη δικαστική βούλα– είναι μεταξύ άλλων ο πρώην διοικητής της 1ης Στρατιάς στρατηγός Τσετίν Ντογάν, ο πρώην αρχηγός Αεροπορίας πτέραρχος Χαλίλ Ιμπραχίμ Φιρτίνα, ο πρώην αρχηγός Ναυτικού ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ, ο αντιστράτηγος ε.α. και νυν βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ενγκίν Αλάν, ο αντιστράτηγος ε.α. Εργκίν Σαϋγκούν, ο συνταγματάρχης ε.α. Ντουρσούν Τσιτσέκ και ο αντιστράτηγος ε.α. Μπιλγκίν Μπαλανλί.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με τις εκλογές στις 7 Ιουνίου και την πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν να συσπειρώσει γύρω από τον ίδιο και από το ΑΚP τους στρατιωτικούς και τους εθνικιστές.
Posted by onpolitika στο Μαρτίου 31, 2015 olympia.gr

Στρατοκράτορες και Ισλαμιστές ¨πακέτο ¨ σε αυτή την χρονική συγκυρία.
ΓΙΑΤΙ;

Μήπως γιατί θέλουν να πλανάται το φάντασμα της ¨ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ¨ έστω και σαν ψεύτικης θεωρίας πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου;

Μήπως γιατί θέλουν να δώσουν ένα τέλος στο black out της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής;
Τα 24 ωρα που ακολουθούν ότι έρχεται σαν επικαιρότητα από την Τουρκία θα έχει σημαντικά μηνύματα προς την Ελλάδα.
Το δίδω ως¨ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ¨ προς ανάλυση στο σεβαστό αναγνωστικό κοινό…

¨οι Τούρκοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθεί ο συνεργός τους ρόλος στην διευκόλυνση της εισόδου της Ελλάδος στα μνημόνια; ¨

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s