"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ DEUTSCHE WELLE: Έλληνες δώστε τα χρυσαφικά σας στο Κράτος για να πληρώσετε το ΔΝΤ !


κοσμηματα-600x287

Προτροπή που αναβιώνει χιτλερικές πρακτικές στη Ναζιστική Γερμανία η οποία μάζευε τον χρυσό από τους Εβραίους αλλά και τους πολίτες της για να για να σύρει την υφήλιο σε παγκόσμιο ολοκαύτωμα, μας δίνει η Deutsche Welle.

Φέρνοντας ως παράδειγμα την διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την Κορέα το 1997, την Ιαπωνία, και προχωρώντας στην Γερμανία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μας προτρέπει να πουλήσουμε τα κοσμήματά μας στο Κράτος για να πληρώσουμε το ΔΝΤ !

Το είχε κάνει η Κορέα το 97, η Ιαπωνία αλλά και η Γερμανία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με το σύνθημα «Έδωσα χρυσό για το σίδηρο».

Ακόμα παλαιότερα τον 18ο αιώνα παρόμοια πρακτική σημειώθηκε και στην Πρωσία για την απελευθέρωση από την Γαλλία του Ναπολέοντα, μας ενημερώνει η Deutsche Welle.

Μάλιστα, στην περίπτωση της Κορέας, σημειώνεται ότι «σε ειδικά σημεία συλλογής χιλιάδες κόσμουέδιναν τα οικογενειακά κειμήλιά τους, τις βέρες τους, οτιδήποτε χρυσό αντικείμενο είχαν στην κατοχή τους.

Ακόμη και χρυσά μετάλλια και τρόπαια.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: μέσα σε λίγους μήνες συγκεντρώθηκαν περίπου 227 τόνοι χρυσού που υπολογίστηκαν στα τρία δισεκατομμύρια δολάρια. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως η μαζική δωρεά λειτούργησε θετικά και το κράτος, όντως, κατάφερε μετά από τρία χρόνια να πληρώσει το ΔΝΤ.

Η Deutsche Welle σημειώνει πως κάτι παρόμοιο συνέβη στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Α” Παγκόσμιου Πολέμου πρόσφεραν τα κοσμήματά τους για να χρηματοδοτηθούν τα έργα άμυνας της χώρας.

Ήταν ένα πρόγραμμα που έφερε τον ενδεικτικό τίτλο: «Έδωσα χρυσό για το σίδηρο».

Να πληρώσετε το χρέος σε φόρους

Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί σε άλλες χώρες και εν προκειμένω στην Ελλάδα;

Ο οικονομολόγος Ρολφ Λάνγκχαμερ του Ινστιτούτου του Κιέλου αναφέρει:

«Τα φαινόμενα δεν είναι ομοειδή. Το τρέχον πρόβλημα της Ελλάδας, σε αντίθεση με την Κορέα του 1997, δεν συνεπάγεται έλλειψη συναλλαγματικών αποθεμάτων.

Πάντως, δεν μπορώ να πω ότι η βασική ιδέα δεν ήταν αρκετά σωστή.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η μεταφορά χρημάτων από τον ιδιωτικό τομέα στο κράτος για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η κανονική διαδρομή είναι μέσω της πληρωμής των φόρων.

Μια άλλη δυνατότητα θα είναι η ελληνική κυβέρνηση ναεισπράξει χρήματα από εκείνους τους πολίτες που έχουν πλεονάζουσες αποταμιεύσεις και να τους πουλήσει ομόλογα».

Το έκανε και η Ιαπωνία

Το έπραξε η Ιαπωνία που βρέθηκε σε βαθιά κρίση. Χρηματοδότησε το έλλειμμά της μεταφέροντας το χρέος στους πολίτες της.

Έτσι, πλέον χρωστούσε στους πολίτες και έλεγχε το εσωτερικό νόμισμα.

Κάπως έτσι, το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας κατέστη βιώσιμο. Χρειάζεται, όμως, μια βασική προϋπόθεση για να το κάνει αυτό ένα κράτος: να το εμπιστεύονται οι πολίτες του, μας συμβουλεύει η Deutsche Welle.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s