"Greek National Pride" blog

«Τελεσίγραφο του Κρεμλίνου σε μυστική συνάντηση με Αμερικανούς αλλάζει τον Κόσμο»


AAA_polem

Η Ρωσία απειλεί να χρησιμοποιήσει «πυρηνική δύναμη» για την Κριμαία και τα κράτη της Βαλτικής

Η Ρωσία έχει απειλήσει επανειλημμένως να χρησιμοποιήσει «πυρηνική δύναμη» για να υπερασπιστεί την προσάρτηση της Κριμαίας προειδοποιώντας  ότι οι «ίδιες προϋποθέσεις» που την οδήγησαν να αναλάβει στρατιωτική δράση στην Ουκρανία υπάρχουν και για τις τρεις χώρες της Βαλτικής, αλλά και για όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ, αναφέρει η ***βρετανική εφημερίδα independent.co.uk.

Σύμφωνα με  Αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος παρέστη  σε συνάντηση μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών ανωτάτων αξιωματικών, που δημοσιοποιήθηκε μέσω άρθρου στην εφημερίδα The Times , η « Μόσχα απείλησε με ένα ευρύ « φάσμα  απαντήσεων  που περιλαμβάνουν από  πυρηνικά όπλα έως συμβατικά όπλα» ΕΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ  περισσότερες δυνάμεις στην Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία.

Οι Ρώσοι δήλωσαν στην συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην Γερμανία τον περασμένο μήνα, ότι οποιαδήποτε  προσπάθεια να επιστραφεί η Κριμαία στην Ουκρανία θα τύχει δυναμικής απάντησης  «μέσω της χρήσης της πυρηνικής δύναμης».

Επίσης οι ίδιοι «Ρώσοι Αξιωματούχοι», ανακοίνωσαν  ότι αν το ΝΑΤΟ αποστείλει και άλλα  όπλα στην Ουκρανία,  αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια «περαιτέρω καταπάτηση από το ΝΑΤΟ των  ρωσικών συνόρων» και «ο ρωσικός λαός θα απαιτήσει μια αποφασιστική απάντηση».

E-rosike-arkouda-stamataei-pali-sta-sunora-tes-Elladas-

Πρόσθεσαν επίσης ότι «οι ίδιες συνθήκες που υπήρχαν στην Ουκρανία και προκάλεσαν την  Ρωσία να αναλάβει δράση εκεί» υπάρχουν και  στις τρεις χώρες της Βαλτικής, οι οποίες  όπως και η Ουκρανία διαθέτουν «μεγάλο αριθμό ατόμων που θεωρούν τους εαυτούς τους ως Ρώσους».

Τομ Κρεμλίνο  εξετάζει τη λήψη μέτρων στις χώρες της Βαλτικής, σύμφωνα με τις αναφορές της ίδιας πηγής , αλλά αυτό πιθανότατα θα έχει την μορφή  «αποσταθεροποιητικών ενεργειών, και θα είναι δύσκολο να εντοπιστεί ότι  πίσω  αυτές θα ευρίσκεται η  Ρωσία».

Αναφορές των  αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δείχνουν  ότι η Μόσχα θα μπορούσε να αποφύγει την αποστολή στρατευμάτων και βαρέων όπλων υπέρ των άλλων εργαλείων».

«Η Μόσχα ελπίζει ότι αργά η γρήγορα , οι ρωσικοί πληθυσμοί θα προσελκυσθούν προς την Ρωσία, για να μην δοθεί στο ΝΑΤΟ ένα πρόσχημα για την ανάπτυξη στρατευμάτων», προσθέτει η πηγή.

rusia

Εάν το ΝΑΤΟ όμως  συμμετάσχει σε μια πιθανή συνεργασία εναντίων των ρωσόφωνων  στις χώρες της Βαλτικής»,

ΤΟΤΕ  η κατάσταση περιγράφεται ως «δυνητικά επικίνδυνη από εκείνη που ισχύει στην Ουκρανία για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι ΗΠΑ παίζουν με την φωτιά όσον αφορά την περιοχή αυτή. Η Ευρώπη μέσω της Γερμανίας είναι ωσεί παρών και το μόνο που κοιτάει είναι να δώσει κανένα δάνειο για να αποκομίσει χρήματα από τα επιτόκια .

Η Ρωσία όμως το δήλωσε ΚΑΘΑΡΑ, και φοβόμαστε ότι δεν έχει γίνει κατανοητό ότι σε περίπτωση  που συνεχιστεί αυτό που γίνεται στην Βαλτική θα επιτεθεί.

Ήδη αυτήν την ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην Βαλτική την ονόμασε σχέδιο «Μπαρμπαρόσα -2» , τι άλλο να πεί;

Εντωμεταξύ ο ρωσικός στρατός «σουλατσάρει» συνεχώς σε όλη την αχανή ρωσική επικράτεια και ιδιαίτερα στο δυτικό τμήμα.

***βρετανική εφημερίδα independent.co.uk.

πηγή:pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s