"Greek National Pride" blog / ΡΩΣΙΑ / Τουρκία

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Ρωσίας και Τουρκίας λόγω της Αρμένικης γενοκτονίας


putin-erdogan-car-sultan-650

Σύμφωνα με άρθρο μας *** η  σχέση της Τουρκίας με την Ρωσία αλλάζει σημαντικά και πάντα  προς το χειρότερο , εκτιμά ένα από τα μεγαλύτερα γεωστρατηγικά ινστιτούτα του κόσμου, το Stratfor .

Μία εκτίμηση πολύ σοβαρή που η οποία φαίνεται να μην «πέφτει έξω».  Υπάρχει μία ένταση η οποία ενισχύθηκε χθες μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Αυτή η ένταση έχει ως κύρια αιτία την αντιπαράθεση των  δύο χωρών την Μαύρη Θάλασσα , και παλαιότερα οδήγησε σε πόλεμο   τουλάχιστον  12 φορές τις δύο χώρες , «μην το ΞΕΧΝΑΜΕ» .

Αιτία τώρα στέκεται το ζήτημα των Τατάρων , ένα θέμα το οποίο η Άγκυρα « τοποθέτησε» πολύ ψηλά, ειδικά  μετά την επίσκεψη του Β.Πούτιν στην Αρμενία και την αναγνώριση της απάνθρωπης τουρκικής θηριωδίας, επί 1, 5 εκατομμυρίων Αρμενίων.

ρωσια-τουρκια-πουτιν-πολεμος

Η παρουσία του Ρώσου Προέδρου στο Ερεβάν με την κατάθεση στεφάνου και η « ευθεία» καταδίκη της Τουρκίας αποτέλεσαν το έναυσμα της υποβόσκουσας εδώ και καιρό,  αντιπαλότητας μεταξύ της Μόσχας και Άγκυρας.

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση ***TRT, σε σκληρή ανακοίνωση προέβη   το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν της έκφρασης «γενοκτονία», που χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για τα γεγονότα του 1915:

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τον χαρακτηρισμό των γεγονότων του 1915 ως γενοκτονία από τον Ρώσο Πρόεδρο Β. Πούτιν», αναφέρει η  τουρκική ανακοίνωση .

Στην απαντητική γραπτή ανακοίνωση του  τουρκικού ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε ότι τέτοιες πολιτικές δηλώσεις ( από την Ρωσία), οι  αποτελούν  σαφή παραβίαση του δικαίου και δεν έχουν καμία ισχύ για την Τουρκία.

«Λαμβάνοντας  υπόψη οι απάνθρωπες πρακτικές της Ρωσίας σε βάρος τουρκικών και μουσουλμανικών πληθυσμών, θεωρούμε ότι αυτή  είναι η ουσία η οποία καταδεικνύει την σημασία της λέξεως «γενοκτονία» και την νομική διάσταση αυτού του γεγονότος », σημειώνεται στην σκληρότατη τουρκική ανακοίνωση.

Η τουρκική ανακοίνωση τονίζει εξάλλου ότι, η εμμονή της Ρωσίας σε μια  λάθος τακτική , δεν θα βοηθήσει στην ειρήνη και την ευημερία.

Η στάση αυτή  εμποδίζει την Ρωσία λόγω ακριβώς της  μεροληπτικής  στάσης της να δει τα γεγονότα ορθά, αποτρέποντας παράλληλα  και την Αρμενία αλλά και τους Αρμένιους να ανταποκριθούν θετικά στις εκκλήσεις της Τουρκίας για  φιλία και  ειρήνη, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι σχέσεις των δύο χωρών εδώ και πολύ καιρό ευρίσκονταν στην  «κόψη του ξυραφιού». Αφορμή στάθηκε η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Μόσχα.

Πέρασαν όμως  ανεπιστρεπτί οι εποχές ,που οι Τούρκοι «επέβαλαν» στην διεθνή κοινότητα να «κουκουλώνει» με περίσσεια υποκρισία ,τέτοια ειδεχθή και απάνθρωπα εγκλήματα όπως την αρμενική γενοκτονία και σε λίγο και την ποντιακή γενοκτονία , μαζί με την πυρπόληση της Σμύρνης και το θάνατο χιλιάδων Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Τα εγκλήματα δεν μένουν κρυφά ποτέ και οι υπόλογοι θα καταδικαστούν απο τους πολιτισμένους λαούς .

Το άλλο σημείο τριβής μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είναι οι «Τατάροι» , κατά την Μόσχα ,  «Τούρκοι» κατά την Άγκυρα!!!! . Είπαμε η « Αρκούδα δεν πρόκειται να  γίνει ΠΟΤΕ φίλη  με τον Λύκο».

*** η  σχέση της Τουρκίας με την Ρωσία

***TRT

πηγη

One thought on “«Πόλεμος» ανακοινώσεων Ρωσίας και Τουρκίας λόγω της Αρμένικης γενοκτονίας

  1. TURKEY’S RELATIONSHIPS WITH OTHER NATIONS ALWAYS HAS BEEN VERY COMPLICATED FROM THE BEGINNING AND ONCE TURKEY’S POWER LAY IN MILITARY STRENGTH AND BRUTAL FORCE BUT WHEN ALL BATTLES LOST AND I DON’T EVEN KNOW HOW MANY ALONE WITH RUSSIA THEN IN MODERN TIMES CAN’T DOMINATED POLITICAL EVENTS NOT ANY MORE LIKE BEFORE OF COURSE GREECE IS A SMALL COUNTRY BUT NO MATTER WHAT HAPPENS SHE WILL PUT A GOOD FIGHT HOWEVER RUSSIA IS A BIG FISH FOR TURKEY TO FRY .-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s