"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Γιατί Καμμένος και Τόσκας μπορεί να βρεθούν «απέναντι»


TOSKAMMENOSΔιαβάζοντας τις αρμοδιότητες που έχει ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας το ερώτημα που προκύπτει μπορεί να είναι υποθετικό αλλά η λογική λέει ότι έχει βάση: θα μπορέσει να αποφύγει την αντιπαράθεση -για να μην πούμε σύγκρουση- με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο. Ο λόγος είναι απλός. “Μοιράζονται” μία τουλάχιστον αρμοδιότητα για την οποία τα “πιστεύω” τους αλλά κυρίως τα “συμφέροντά” τους είναι συγκρουόμενα. Η αρμοδιότητα αφορά στην δομή και οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων .

Ο Τόσκας έχει “εμμονή” μ΄ αυτό το ζήτημα. Έχοντας ζήσει δεκαετίες ολόκληρες εντός των ΕΔ ως αξιωματικός που έφθασε ψηλά στην ιεραρχία γνωρίζει πόσο αναγακαίο είναι να υπάρξει ουσιαστική αναδιοργάνωση και “συμμάζεμα” του στρατεύματος. Επιχείρησε να το κάνει επί υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη και δεν του “βγήκε”. Δεν πρόλαβε για την ακρίβεια. Οι απόψεις του ωστόσο παραμένουν οι ίδιες. Ότι δεν χρειάζεται στις ΕΔ κοστίζει λεφτά πολλά και πρέπει να κλείσει. Μία μελέτη που είχε στα χέρια του κατέληγε ότι θα μπορούσαν άνετα να κλείσουν 400 μονπαδες άμεσα.

Ο Τόσκας δεν είναι ακόμη τουλάχιστον επαγγελματίας πολιτικός. Εξελέγη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν φαίνεται πρόθυμος να ρίξει μεγάλο βάρος στην πολιτική καριέρα και ίσως στο κυνήγι του σταυρού. Το δικό του “συμφέρον” για να προχωρήσει η αναδιοργάνωση έχει να κάνει με την υστεροφημία του στους στρατιωτικούς.

Από την άλλη πλευρά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει προφανώς άλλη οπτική γωνία για το θέμα “δομή δυνάμεων”. Ακόμη κι αν πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να κλείσουν μονάδες, θα “μετρήσει” πολύ το πολιτικό κόστος . Το οποίο διαχρονικά εμπόδιζε τα όποια σχέδια πραγματικής αναδιοργάνωσης να προχωρήσουν. Οι τοπικές κοινωνίες και τα συμφέροντά τους έχουν αποδειχτεί πάντα πιο ισχυρά από τις πραγματικές ανάγκες των ΕΔ. Ο Πάνος Καμμένος μην το ξεχνάμε είναι εκτός από ΥΕΘΑ και πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Για τους οποίους ο Καμμένος έχει φιλοδοξίες τις οποίες θα επιδιώξει να πραγματοποιήσει με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Το παράδειγμα του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τον Καμμένο, αλλά το εχει ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Συνεπώς είναι εξαιρετικά απίθανο ο Καμμένος να συμφωνήσει σε “ακραία” σενάρια για κλείσιμο 400 και βάλε μονάδων. Και εξαιρετικά πιθανό να διαφωνήσει με τον ΥΦΕΘΑ του. Κάποιος από τους δύο θα πρέπει να κάνει πίσω.

Υπάρχει βέβαια και …ο τρίτος δρόμος . Να ξαναδούμε μια από τις πολλές “βελούδινες” αλλά ανούσιες αναδιοργανώσεις πηγη

One thought on “Γιατί Καμμένος και Τόσκας μπορεί να βρεθούν «απέναντι»

  1. MR TOSKAS CLAIM IN MY OPINION IS WEAK AND MAYBE SOMETHING IS WRONG WITH HIS THINKING WITH ALL RESPECT PERHAPS WANTED IT TO BRING AN END TO HIS PEOPLE SUFFERING BECAUSE OF THE HARD ECONOMIC SITUATION BUT HE IS NOT TAKING IN CONSIDERATION THE FACT OF THE MINUTE WORLD POLITICAL EVENTS AND PAYING ATTENTION TO TURKEY’S FULL SPEED ARMAMENTS IF ONE LOOKS ALL AROUND EVERYBODY IS ARMING WHY THEY DO BUYING SO MANY ARMS???THEY JUST DOING IT BECAUSE OF FEAR OF THE POLITICAL INSTABILITY AROUND THE GLOB SO AGAIN TO SAY THIS ACTION OF NOT INCREASING THE STRENGTH OF THE ARMED /FORCES AT THIS DIFFICULT MOMENTS LEAVES THE COUNTRY WEAK TO FACE TURKEY IN A FUTURE WAR.-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s