"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ / ΡΩΣΙΑ

«ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ»Πρωτοφανής κίνηση από το Κρεμλίνο: Δόθηκε επίσημη μετάφραση τμήματος συνέντευξης του Β.Πούτιν που αφορούσε την Ελλάδα!


RussiaHellasFlagsLΣτην δημοσιότητα έδωσε το Κρεμλίνο το πλήρες κείμενο της απάντησης, που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο. στο σημείο της συνέντευξης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν στην ιταλική εφημερίδα στην ιταλική Corriere della Sera σε μία κίνηση από αυτές που σίγουρα δεν συνηθίζεται (να δίνει μετάφραση εδικά για ένα τμήμα μιας συνέντευξης το Κρεμλίνο), κάτι που καταδεικνύει με ακρίβεια την πρόθεση του Κρεμλίνου να μην παρερμηνεύονται οι δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων για την σύγκρουση Ελλάδας-δανειστών.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

«Για μια οικονομία, όπως η ελληνική, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες, που προκαλούνται από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες» αναφέρει ο Ρώσος ηγέτης, απαντώντας σε ερώτημα για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη θέση της χώρας του.

«Δεν μπορούν (σ.σ. οι Έλληνες) να υποτιμήσουν τη δραχμή, δεν έχουν δραχμή, είναι προσδεδεμένοι στο σκληρό νόμισμα, το ευρώ. Έχουν πλήρως ανοιχτά τα σύνορα στα ευρωπαϊκά προϊόντα και οι οικονομίες, που είναι εξαγωγικά προσανατολισμένες, έχουν αναμφίβολα πλεονέκτημα»,

-«Οι κοινές αποφάσεις στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και της αλιείας, είναι εκεί, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αλλά επίσης υπάρχουν περιορισμοί».

-«Ένα πλεονέκτημα, που έχει η Ελλάδα, είναι φυσικά ο τουρισμός, αλλά εντός της ζώνης Σένγκεν και υπάρχουν εδώ περιορισμοί. Έχουμε καθεστώς εισόδου χωρίς βίζα στην Τουρκία και ήταν 5 εκατομμύρια οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία την περασμένη χρονιά, ενώ στην Ελλάδα δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω ήταν λιγότεροι από εκατομμύριο, κάπου τριακόσιες χιλιάδες, μου φαίνεται στο σύνολο».

«Αλλά το τι θα συμβεί, αυτό δεν το γνωρίζουμε, γι’ αυτό τώρα – όπως λέμε στην πατρίδα μου – νομίζω ότι δεν είναι σωστό να μαντεύουμε μέσα στο φλιτζάνι του καφέ, είναι μάλιστα επικίνδυνο για την οικονομία, και την κοινή ευρωπαϊκή και την ελληνική».

-«Η Ρωσία αναπτύσσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ και εάν βρίσκεται στην ευρωζώνη»

«Έχουμε με την Ελλάδα ιστορικές, πολύ κοντινές και εταιρικές, καλές σχέσεις και είναι κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού σε ποιες ενώσεις βρίσκεται και σε ποιες (σ.σ. νομισματικές) ζώνες».

«Ωστόσο η Ελλάδα λαμβάνει προνομιακή δανειοδότηση, χρηματιστική υποστήριξη από το ευρωπαϊκό ταμείο, έχει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. υπάρχουν και άλλα προνόμια από την παραμονή στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν είμαστε εμείς, που θα αποφασίσουμε, εδώ στη Ρωσία, τί είναι πιο συμφέρον για την Ελλάδα, τι είναι για εκείνη προτιμότερο, θα επαναλάβω ότι είναι κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού, σε διάλογο, φυσικά με τους βασικούς εταίρους του στην Ευρώπη».

Τι συνάγεται από τα παραπάνω: Οτι η συνθήκη της Γιάλτας που μοίρασε το 1945 τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής τίθεται υπό αίρεση κατά τον Rώσο πρόεδρο αφού «είναι κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού σε ποιες ενώσεις βρίσκεται και σε ποιες (σ.σ. νομισματικές) ζώνες».

Αλλά και ότι η ευρωζώνη μάλλον «δεν ταιριάζει» στην Ελλάδα αφού της δημιουργεί διαρθρωτικά προβλήματα λόγω «σκληρού» νομίσματος, μη εξαγωγικής οικονομίας και εμποδίων στον τουρισμό λόγω συνθήκης Σένγκεν (η οποία έχει εξελιχθεί σε διώκτη του τουρισμού και «μαγνήτη» των λαθρομεταναστών).

Kαι εν τέλει περιμένει την τελική επιλογή του ελληνικού λαού για τους συμμάχους του…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s