"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Γιατί ανοίγει φυλάκια στα ελληνοαλβανικά σύνορα ο Καμμένος


ALVANOKAMMENOS

Το άνοιγμα φυλακίων στα ελληνοαλβανικά σύνορα που ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αποτελεί προφανώς αντιστάθμισμα στο κλείσιμο μονάδων της περιοχής που σχεδιάζεται. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις κι αυτό ήταν αναμενόμενο . Το βασικό επιχείρημα όσων αντιδρούν είναι ο “αλβανικό κίνδυνος”, ο οποίος είναι σαφές ότι σ΄ ότι αφορά στο στρατιωτικό του σκέλος δεν υφίσταται. Οι αλβανικές ΕΔ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν απειλή για την Ελλάδα.

Υπάρχει πάντα βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο δράσης παραστρατιωτικών ομάδων . Αλλά αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με την λειτουργία των φυλακίων που ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ. Κι αν υποθέσουμε ότι η κατάσταση πάρει άλλες διαστάσεις είναι σαφές ότι οι ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις μπορούν εύκολα να εξουδετερώσουν αυτές τις παραστρατιωτικές ομάδες.

Ο ΥΕΘΑ με …στρατιωτική περιβολή και συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κοζάνης Χάρη Κάτανα, επισκέφθηκε τα συνοριακά φυλάκια Κάτω Αετού, Κακαβιάς, Δρυμάδων, Μολυβδοσκέπαστου όπου μετέβη και στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστου, Γράμμου, Διποταμιάς, Αγίου Ιωάννη, Ιεροπηγής, Κρυσταλλοπηγής, Βροντερού, Νίκης.

Στο φυλάκιο Δρυμάδων συναντήθηκε με την κ. Σοφία Δημητρίου, γυναίκα φρουρό των συνόρων που ζει στο χωριό Ορεινό.

Στο Φυλάκιο Νίκης παρέστη και η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Τι δήλωσε για όσα είδε ο Καμμένος;

“Η εικόνα στην περιοχή είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη ανασφάλεια, ιδίως από την εγκατάλειψη παραμεθόριων χωριών. Οι πολίτες ζητούν την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και για αυτό το λόγο παίρνουμε τα εξής μέτρα: Πρώτα απ’ όλα μία μεγάλη ομάδα στρατιωτών που παρουσιάζονται σε αυτή την ΕΣΣΟ και στην επόμενη θα μεταφερθούν στους νομούς που επισκεφθήκαμε για να στελεχώσουν τις Μονάδες και ιδίως τα προκεχωρημένα φυλάκια.

Δεύτερον, θα γίνουν τακτικές ασκήσεις των Ειδικών Μονάδων, ιδιαίτερα των Καταδρομέων ενώ θα υπάρχει και η παρουσία εναέριων μέσων σε όλες τις περιοχές.

Παράλληλα, εξετάζουμε με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων τη δημιουργία Κέντρων Εκπαιδεύσεως στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και την επαναλειτουργία συγκεκριμένων φυλακίων. Ενεργοποιείται η Εθνοφυλακή. Θα επιστρέψουμε τον οπλισμό στην Εθνοφυλακή. Παράλληλα θα εξετάσουμε τη δυνατότητα γυναίκες σαν την κ. Σοφία Δημητρίου, που φυλούν εθελοντικά μόνες τους ολόκληρα χωριά, να μπορούν και εκείνες να ενταχθούν στο πλαίσιο της Παλλαϊκής Άμυνας στην Εθνοφυλακή και να εκπαιδευτούν από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το υψηλό ηθικό όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, για την παρουσία, αλλά και την αγκαλιά που προσφέρουν οι κάτοικοι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τον άριστο επαγγελματισμό τους. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες της παραμεθορίου: Είναι απόλυτα ασφαλείς και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Είναι εδώ και θα είναι με ακόμα πιο έντονη παρουσία».πηγη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s