"Greek National Pride" blog / BRUSSELS GROUP / ΔΝΤ / ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Πώς άνοιξε πόλεμος με το ΔΝΤ και γιατί είναι «θυμωμένοι» με την Ελλάδα


TOMSEN(1)1-474x348Αποκαλύψεις για τους λόγους που το ΔΝΤ μας κάνει τα απίστευτα καψόνια και μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις και την επίτευξη της συμφωνίας, έρχονται στο φως από τα ξένα ΜΜΕ.

Οι διαφορές του Ταμείου με την Ελλάδα είναι χαοτικές και είναι αμφίβολο αν μπορούν να γεφυρωθούν στις Βρυξέλλες που θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο η ελληνική αντιπροσωπεία και ο Πολ Τόμσεν.

Η πρώτη σύγκρουση ήταν όταν την περασμένη εβδομάδα η ελληνική αντιπροσωπεία πήγε να συναντήσει τον Πιέρ Μοσκοβισί. «Επισκεπτόμενοι οι κκ Παππάς και Τσακαλώτος τον P. Moscovici στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκαν ενώπιον και παρατρεχάμενων στελεχών του ΔΝΤ, οι οποίοι προγραμμάτιζαν να παραμείνουν στη συζήτηση μεταξύ Αθήνας και Ε.Ε. Οι Έλληνες υπουργοί, βλέποντάς τους, απείλησαν ότι θα φύγουν από τη συνάντηση. Έφυγαν τελικώς οι υπάλληλοι του Ταμείου», έλεγε πηγή στις Βρυξέλλες. Οι Ελληνες διαπραγματευτές δεν ήθελαν τους εκπροσώπους του ΔΝΤ πιστεύοντας ότι λειτουργούν υπονομευτικά.

Το δεύτερο χτύπημα αποκαλύπτεται από το Reuters το οποίος αναφέρει ότι το το ΔΝΤ είναι θυμωμένο με τους Έλληνες αλλά εξοργισμένο με την Ευρωζώνη. Τονίζει ότι η αποχώρησή του από το Brusells Group ήταν ένα μήνυμα και προς την Αθήνα και προς την ΕΕ γιατί τις καθυστερήσεις.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην αγανάκτηση των ανθρώπων του ΔΝΤ για “τον χαοτικό τρόπο που διεξήχθησαν οι συνομιλίες με τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες, που δεν είχαν πρόσβαση σε δημόσιους λογαριασμούς της Αθήνας” και τους… έκρυβαν στα ξενοδοχεία.

Το Reuters αναφέρεται σε δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος μίλησε για «μεγάλες διαφορές» στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά τις συντάξεις, το φορολογικό και τη χρηματοδότηση, λίγο πριν αναχωρήσουν οι εκπρόσωποι του Ταμείου από τις συζητήσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε προτάσεις που αφορούσαν το συνταξιοδοτικό, αλλά και τον ΦΠΑ στην ενέργεια.

«Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να πετύχει τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους της, χωρίς μεταρρυθμίσεις και κυρίως στις συντάξεις. Νομίζω ότι έχει αναγνωριστεί από όλες τις πλευρές ότι το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο», ισχυρίστηκε ο κ. Ράις.
«Το ΔΝΤ πιέζει τους Ευρωπαίους για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» εξηγεί ενώ προσθέτει, πως «το Ταμείο μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να την ακούσουν».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ΔΝΤ καθιστά σαφές πως το κατάλληλο μίγμα εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα πρέπει να απαρτίζεται από το συνδυασμό μίας νέας αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους και της παροχής πρόσθετης βοήθειας.

«Το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μέσω μίας συνδυαστικής λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει επιμήκυνση των ωριμάνσεων, μείωση των επιτοκίων, αύξηση του ΑΕΠ και ενίσχυση των δημοσιονομικών στοιχείων» συμπληρώνει ο ανώνυμος αξιωματούχος,
Σύμφωνα με το Reuters, το ΔΝΤ έχοντας δανείσει πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλη χώρα, είναι απίθανο να συνεισφέρουν σε οποιονδήποτε τρίτο πρόγραμμα, αν η Ελλάδα… δεν συμμορφωθεί.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία έχει χρέος ίσο με το 185% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, η βιωσιμότητα απαιτεί την εκτέλεση σημαντικού πλεονάσματος του προϋπολογισμού πριν από τις πληρωμές τόκων, αναφέρει το δημοσίευμα. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s