"Greek National Pride" blog / ΑΛΒΑΝΟΙ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία Προδοτών τα Θαλάσσια Σύνορα με την Αλβανία


050813191627_7132.jpg-Albanika-katharmata

Ο Αλβανός Π/Θ Ζητά Εξηγήσεις από την Ελλάδα

Η Ένωση των Αλβανικών Εδαφών Ξεκινά τον Ιούλιο

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Ράμα, σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα και ειδικότερα την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης διαμαρτυρίας για τις έρευνες πετρελαίου της Ελλάδας στο Ιόνιο τόνισε ότι, η κυβέρνηση του θα υπερασπιστεί πάντα το εθνικό συμφέρον, ανεξάρτητα αν η συγκεκριμένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης μεταφράζεται σε αδιέξοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο Ράμα παραδέχθηκε ότι η έλλειψη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα, έχει δυσκολέψει τις σχέσεις με την Αθήνα και παράλληλα αναφέρθηκε στην Διακοίνωση Διαμαρτυρίας του αλβανικού ΥΠΕΞ, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.

Επιπλέον ανέφερε ότι, δεν σκοπεύουμε να επιτρέψουμε ως τετελεσμένο γεγονός, την απώλεια 300 τετ. χλμ θαλασσίου χώρου της Αλβανίας, μέσω μιας συμφωνίας προδοτών που υπεγράφη στα Τίρανα από την κυβέρνηση Μπερίσα, την οποία το συνταγματικό δικαστήριο Αλβανίας απέρριψε παμψηφεί, συνεπώς την χαρακτήρισε αντισυνταγματική και παράνομη, τη στιγμή που τείναμε στην προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση χείρα συνεργασίας και διαλόγου για να συνάψουμε συμφωνία με κατανόηση με την άλλη πλευρά.

Με τη νέα κυβέρνηση ακόμα δεν έχουμε άμεσες επαφές. Σύμφωνα με την πλέον συνηθισμένη διεθνή πρακτική, απευθύναμε ρηματική διακοίνωση, ζητώντας εξηγήσεις για την μονομερή ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να ανακοινώσει έναρξη ερευνών σε θαλάσσιο οικόπεδο, ακριβώς στο χώρο όπου υπάρχει η διαφωνία.

Βέβαια δεν ξέρουμε αν καθυστερήσει κι άλλο να απαντήσει η Ελληνική κυβέρνηση, μήπως ο Ράμα επιστρατεύσει ένοπλες συμμορίες, σαν κι αυτές του κόμματος των τσάμηδων PDIU, οι οποίες έδρασαν πρόσφατα στο Δήμο Πεκιν κοντά στο Ελμπασάν.

Συμμορίες του κόμματος αυτού και του υποψηφίου του στο Δήμο Πεκιν Saimir Hasalla, ο οποίος είναι και υποψήφιος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, πυροβόλησαν με όπλο εναντίον του αδελφού του Έπαρχου της Επαρχίας Καρίνα, απείλησαν τον πρόεδρο της οργάνωσης του ΔΚ στην Επαρχία Περπαρίμ του Νομού Ελμπασάν.

Οι συμμορίες των εγκληματιών και των ληστών του PDIU κυκλοφορούν ένοπλοι με καλάσνικωφ στα αυτοκίνητά τους, όπως άλλωστε αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΚ. (Το PDIU μέχρι το Μάιο ήταν στο συνασπισμό του ΔΚ, μετά πέρασε στον κυβερνητικό συνασπισμό του ΣΚ).

Γνωρίζουμε επίσης ότι, στην όλη υπόθεση έχει συμπαραστάτη και τον Koço Danaj, Αρχηγό της «Πλατφόρμας της Φυσιολογικής Αλβανίας». Ο Κώτσο Ντάναϊ είναι από τους πιο ακραίους αλβανούς εθνικιστές.

Είναι ο εμπνευστής της Φυσιολογικής, δηλαδή της Μεγάλης Αλβανίας, όπου κατά τον ίδιο οφείλουν να ενσωματωθούν, εκτός από το Κόσσοβο, και εδάφη της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου και της Ελλάδας.

Στη συνέντευξη ο Ντάναϊ ισχυρίζεται ότι τα εδάφη στη Βόρεια Ελλάδα, από τα σύνορα με την περιοχή Κορυτσάς και μέχρι το Νότο, είναι αλβανικά. Τα εδάφη αυτά μαζί με τα Ιωάννινα, θα επιστραφούν στην Αλβανία, από την οποία τα απέκοψαν το 1912.

Η ένωση των αλβανικών εδαφών, σύμφωνα με το Ντάναϊ, ξεκινά μετά την επίσκεψη Μέρκελ στα Τίρανα, που φημολογείται τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με αναλύσεις μας στο pentapostagma.gr, είναι ολοφάνερη η αγωνία των Αλβανών, να δείξουν προς Τουρκία και ΗΠΑ, καλή συμπεριφορά κερδίζοντας όλο και περισσότερο έδαφος στο όραμα της μεγάλης αλβανίας.

Πιο ξεκάθαρα δεν φαίνεται, όταν οι ίδιοι αγωνιούν, χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο λόγο στο όραμα τους, από την συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου δηλώνοντας ότι, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Ελλάδας με την Αίγυπτο, γίνονται ως επίδειξη ισχύος εναντίον της Αλβανίας και της Τουρκίας, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ.

Δηλώσεις που στερούνται λογικής αλλά καταδεικνύουν την τυφλή τους συνεργασία με Τουρκία και ΗΠΑ , θεωρώντας ότι ο εχθρός του φίλου μας είναι και δικός μας εχθρός. Όσο για τις εξηγήσεις και απαντήσεις που ζητάει από την Ελλάδα, ας περιμένει … έτσι κι αλλιώς τώρα τρέχει με το Όραμα του …

pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s