"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αποκάλυψη : To Στρατηγικό Σχέδιο του ΓΕΣ που «σφράγισε» τα Βόρεια Σύνορα της Χώρας!


img_02681-612X418

ΟΙ Πρώτες αναφορές που έφταναν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού για τα Βόρεια Σύνορα της Χώρας ήταν ανησυχητικές…

Σε μια σύσκεψη που έγινε στην 8η Μεραρχία  Ιωαννίνων νυν Ταξιαρχία τα πράγματα μπήκαν στη σωστή τους βάση!

Οι Επιτελείς του Γενικού   Επιτελείου  Στρατού ενημέρωσαν την Ιεραρχία ότι στην ύπαιθρο και ειδικά στα χωριά των Συνόρων οι Αλβανοί εκμεταλλευόμενοι την αλλαγή δόγματος και την ερήμωση των Ελληνικών Στρατιωτικών φυλακίων ,αλλά και την ανυπαρξία ελέγχου των Αλβανικών αρχών ,έκαναν καταδρομικές ενέργειες αποψιλώνοντας τεράστιες εκτάσεις από τα δέντρα ,κλέβοντας κοπάδια και τρομοκρατώντας τους Κατοίκους ,καθώς πολλοί από αυτούς κυκλοφορούσαν οπλισμένοι !

Την περιοχή λυμαίνονται και αρκετοί λαθρέμποροι αλλά και ναρκοέμποροι που μεταφέρουν το Αλβανικό χασίσι στις Ελληνικές Αγορές …Την ίδια ώρα έφτασαν πληροφορίες στην Υπηρεσία Πληροφοριών του ΣΤρατού για ύπαρξη κρυπτών εντός του Ελληνικού Εδάφους με οπλισμό και πυρομαχικά !

5

Το Στρατηγικό Σχέδιο του  Γενικού Επιτελείου μπήκε σε εφαρμογή αφού ενημερώθηκε από το ΓΕΕΘΑ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας …Ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ περιελάμβανε στο σχεδιασμό στους επόμενους «ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ¨  και την Ελληνο-Αλβανική Μεθόριο!

Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης κατά  την επίσκεψη του ΥΕΘΑ  στα Σύνορα συγκάλεσε  σύσκεψη που έγινε σε φυλάκιο των Συνόρων από τους Αξιωματικούς που έχουν εμπειρία στη φύλαξη των Συνόρων ...αλλά και με«εμπειρία» αφού είχαν υπηρετήσει σε Κόσσοβο και Αλβανία ,αποφασίστηκε να οργανωθεί ένα σχέδιο άμεσης αντίδρασης με την Συνδρομή της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων !

3

Το σχέδιο προέβλεπε την στάθμευση Ελικοπτέρων στα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Καστοριάς ενώ ενεργοποιήθηκε να είναι σε άμεση ετοιμότητα  Δύναμη από τις  Μοίρες Καταδρομών των Ειδικών Μονάδων κοντά στα  Σύνορα ..Η Δύναμη είναι οπλισμένη με ότι το πιο σύγχρονο από πλευράς οπλομηχανημάτων , διόπτρες νυχτός και θερμικές κάμερες !

Η Δύναμη είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκτελέσει οποιαδήποτε αποστολή κατά μήκος των Συνόρων σε ελάχιστο χρόνο !

Υιοθετήθηκε και από το Υπουργείο η πρόταση του ΓΕΣ για επάνδρωση των φυλακίων άνδρες από τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων της επόμενης ΕΣΣΟ δηλαδή της  Δ” 2015 στα υπάρχοντα φυλάκια !

Στην σκέψη των Επιτελών του ΓΕΣ είναι και η αξιοποίηση της εφεδρείας αφού οι Πυρήνες γνωρίζουν Άριστα το Έδαφος ,τα μονοπάτια αλλά και την ανθρωπογεωργαφία …Στα σχέδια του ΓΕΣ φαίνεται να είναι και η συνεχής συνεργασία με τις Διωκτικές Αρχές !

4

Το να έχουμε μια Δύναμη στην ουσία άμεσης αντίδρασης με τρομακτική ισχύ πυρός θα αποτρέψει πιθανές σκέψεις κάποιων στα Σύνορα που τους μπαίνουν ιδέες …Είναι γνωστό σε όλους οτι οι Έλληνες Καταδρομείς δεν παίζουν !2

Η σοβαρή και καλή προετοιμασία για πως θα ενεργεί η δύναμη  αντίδρασης των Συνόρων είχαμε την ευκαιρία μα την δούμε στη πρόσφατη Άσκηση που με δύο κινήσεις το ΓΕΣ σφράγισε τα Σύνορα με πολύπειρους Μαχητές !

15-2Με άλλη καλή κίνηση θα είναι η τοποθέτηση αξιωματικών και Στελεχών  στα φυλάκια  καταγόμενους από την Περιοχή που να  γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα …Πάντως οι Ταξιαρχίες 8η και 9η μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και να μεταφέρουν δυνάμεις με βαρύ οπλισμό σε ελάχιστο χρόνο ! ( Η αξιολόγηση του ΓΕΠΣ το απέδειξε φώτο )7

¨Όμως  η ανύψωση του Ηθικού των Κατοίκων των Χωριών μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με εποχούμενα περίπολα ανδρών των Καταδρομών …ενώ μια αεροπόβαση κομάντος Kυριακή Πρωί στην Πλατεία του Χωριού δίνει άλλη διάσταση !

πηγη

One thought on “Αποκάλυψη : To Στρατηγικό Σχέδιο του ΓΕΣ που «σφράγισε» τα Βόρεια Σύνορα της Χώρας!

  1. THE POINT IS…CAN THE GREEK ARMY CATCH UP QUICKLY ALL OF THEM AT ONCE COMING UP FROM THE MOUNTAINS AND CLOSED UP ALL TERRAINS???BECAUSE IF THEY DO TAKE THE PEOPLES POSSESSIONS AND MOVED BACK TO THEIR AREAS THROUGH THE FRONT THEN HOW IS POSSIBLE IN A VERY SHORT PERIOD OF TIME TO ACCOMPLISH IT AND GIVE FULL PROTECTION TO THE PEOPLE AT THE SAME TIME ???

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s