"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Εγκλήματα / Πυρκαγιά

LIVE – ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ! Κάηκαν σπίτια σε Καρέα, Υμηττό και ένα στην Ηλιούπολη – Για εμπρησμό μιλούν οι δήμαρχοι Βύρωνα και Ηλιούπολης


kareas1-600x275

Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό.

19:09 Περιπολίες από τις Ένοπλες δυνάμεις στους ορεινούς  όγκους προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος.

18:58 Σε ύφεση αυτή την ώρα η πυρκαγιά στον Υμηττό, αλλά παραμένει σοβαρή. Δεν απειλεί σπίτια.

18:43 Ρένα Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές, που έχουν αιφνίδια ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας, υποβοηθούμενες των ισχυρών ανέμων, να αποτελούν προσπάθεια «υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας»

18:16 Δήμαρχος Ηλιούπολης: Στην πλευρά του Βύρωνα, της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας το θέμα αντιμετωπίστηκε. Τώρα η φωτιά έχει μετατεθεί στην πίσω πλευρά του Υμηττού, στο δήμο, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και Κορωπίου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι έτοιμες και η μάχη δίνεται με ιπτάμενα και με πεζοφόρα τμήματα. Στον Βύρωνα έχει καεί μια ταβέρνα και τίποτα άλλο.

Ο βασικός στόχος ήταν να σωθούν τα σπίτια και οι άνθρωποι και τα καταφέραμε. 100% σίγουρος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, κι όχι μόνο στον Υμηττό.

18:14 Κάηκε σπίτι στην οδό Νεύτωνος στην Ηλιούπολη – Ήδη επιχειρούν για την κατάσβεσή της 5 οχήματα με 10 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλου, ενώ συντρέχουν και οι υπηρεσίες του δήμου
18:00 Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τη Βάρη και την Σχολή Ευελπίδων! – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την φύλαξη του Πεδίου του Άρεως !

17:34 Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Ικαρία ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

17:20 Αντιδήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Β. Κρητικός στο crashonline:  Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο ύστερα από σκληρή μάχη της πυροσβεστικής και των εθελοντών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο δεν απειλούνται πλέον σπίτια στην περιοχή, ενώ υπάρχουν μόνο μικροεστίες.Όπως είπε ο ίδιος «Γλυτώσαμε πολλά πράγματα αλλά δεν έχει καταγραφεί το μέγεθος της ζημιάς προσπαθούμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους»

«Από το κομμάτι της Αργυρούπολης ελέγχονται τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

17:16 Η Φώφη Γεννηματά από το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας ζήτησε τον μέγιστο δυνατό συντονισμό και την αξιοποίηση όλων των μέσων

17:10 Η φωτιά κατευθύνεται στην Βάρη

17:05 Πυροσβεστική: Για το Σάββατο έχουμε κατηγορία υψηλού κινδύνου 4. Πιο επικίνδυνες περιοχές, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Ιόνια νησιά (κυρίως Ζάκυνθος)

17:04 Προανάκριση διενεργείται για τα αίτια όλων των πυρκαγιών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε ότι σε ότι αφορά την φωτιά στον Υμηττό γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί η περίμετρος της φωτιάς και πρόσθεσε ότι από αέρος επιχείρηση σε κατοικημένη είναι δύσκολη. Σημείωσε ακόμη ότι απομακρύνθηκαν 50 μοναχές από το μαναστήρι του Αγίου Ιωάννη, ενώ έκανε έκκληση στους κατοίκους της Αττικής να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις για να μην δυσκολεύεται η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.

17:00 Σε κίνδυνο σπίτια στην Ανω Γλυφάδα όπου κατευθύνεται η φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό. Μάχη με φλόγες ύψους 20 μέτρων δίνουν οι κάτοικοι στην Αργυρούπολη, την Ανω Γλυφάδα και στα Αστυνομικά (Πανόραμα) της Ηλιούπολης, από την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στον Υμηττό.Οι φλόγες γλείφουν τα σπίτια, καίνε στις αυλές και οι πολίτες με μάνικες, κουβάδες και κάθε άλλο μέσο προσπαθούν να τις αναχαιτίσουν. Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις στα 9 μποφόρ.

16:55 Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την φύλαξη του Πεδίου του Άρεως !

16:50 Η φωτιά κατευθύνεται στη Γλυφάδα

16:45 Οι κάτοικοι της Αργυρούπολης με κλαδιά στα χέρια προσπσαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά. Επικρατεί ο φόβος μην περάσει η πυρκαγιά το βουνό και κατευθυνθεί προς Γλυφάδα

16:20 Κάτοικοι τις περιοχής αναφέρουν πως οι φλόγες κατευθύνονται προς την Άνω Γλυφάδα

16:22 Κάτοικοι καταγγέλουν στο crashonline ότι δεν έχουν φθάσει αυτοκίνητα της πυροσβεστικής και ότι μόνοι τους προσπαθούν με κουβάδες να σβήσουν τις φωτιές

16:20:   Οι πυροσβέστες ρίχνουν νερό με το φόβο να μη φθάσει η φωτιά στο θεάτρο της Αργυρούπολης. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Υμηττό, δεν κινδυνεύουν πλέον ανθρώπινες ζωές.

16:05 Εκκενώθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Καρέα. Κάτοικοι λένε ότι άκουσαν εκρήξεις σε διάφορα σημεία στον Βύρωνα.

15:50: Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια, σύμφωνα με την πυροσβεστική, γιατί ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση και το μέτωπο ανεβαίνει προς το βουνό. Ωστόσο έχει καεί ήδη τουλάχιστον ένα σπίτι και μία ταβέρνα στην περιοχή του Καρέα.

15:40: 40 Καλόγριες απεγκλωβίστηκαν τελικά από Μοναστήρι στον Καρέα

15.30: Ο δήμαρχος Βύρωνα καταγγέλει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού  και δηλώνει: ένα σπίτι και μια ταβέρνα κάηκαν στον Καρέα. Αλλα σπίτια στους πρόποδες του Υμηττού τυλίχθηκαν στις φλόγες. Τα νεότερα από την πυροσβεστική αναφέρουν ότι είναι σε ύφεση τα μέτωπα σε Καρέα και Βύρωνα και υπάρχουν ακόμα εστίες και Ηλιούπολη και Αργυρούπολη.  (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Σχεδόν όλη η Αττική έχει πνιγεί από τους καπνούς, ενώ έχει ζητηθεί από όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να μην κυκλοφορούν χωρίς λόγο.

q3gtay

15:21 Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης, Χατζηδάκης: Δύσκολη η κατάσταση η φωτιά έχει περάσει τα σύνορα Ηλιούπολης Αργυρούπολης. Υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο στα αστυνομικά, σε απόσταση 40 μέτρων από τα σπίτια. Είναι σίγουρα εμπρησμός.

15:20 Σε απόγνωση οι κάτοικοι, με κουβάδες και πυροσβεστήρες προσπαθούσαν να σώσουν την περιουσία τους, άλλοι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους.

14:00 Με τρία υδροφόρα οχήματα συμβάλλει ο δήμος της Αθήνας στην κατάσβεση της φωτιάς στον Καρέα, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου Βύρωνα.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, λόγων των μετεωρολογικών προγνώσεων και των καιρικών συνθηκών, τίθενται σε 24ωρη προληπτική φύλαξη, έως ότου πάψουν να ισχύουν οι προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, ο λόφος του Λυκαβηττού, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο λόφος του Στρέφη και σε επιφυλακή το Άλσος Ιλισίων και η Ακαδημία Πλάτωνος.

13:00 Πριν από λίγο, τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Εξάλλου, ένας πυροσβέστης έχει επίσης μεταφερθεί με δυσφορία σε νοσοκομείο της Αττικής.

φωτια1

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Στον Καρέα πήγε και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος  δέχθηκε φραστική επίθεση από τους κατοίκους, οι οποίοι τον ρωτούσαν σε έντονο ύφος «τι ήρθες να κάνεις εδώ;», «εδώ ήρθες να κάνεις μικροπολιτική;»

(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

fotia3

fotia1

fotia2

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται μέχρι την Αργυρούπολη!

??????  ????????

Οι ισχυρότατοι άνεμοι «σπρώχνουν» τη φωτιά, με το μέτωπό της να επεκτείνεται από τον Καρέα μέχρι την Αργυρούπολη.

kareas3

Οι κοντινές περιοχές, Ηλιούπολη, Καρέας, Βύρωνας, έχουν «πνιγεί» στον καπνό από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο διάβα της.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα και δυο ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μεγάλη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.

Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε υπό περίεργες συνθήκες από την περιοχή όπου βρίσκεται το εκκλησσάκι του προφήτη Ηλία. Όπως είπε στο Mega ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μάλλον πρόκειται για εμπρησμό, καθώς πριν ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκαν εκρήξεις!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη ήδη στο υπουργείο Άμυνας και εν συνεχεία στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Ο πυκνός καπνός είναι ορατός από κάθε σημείο της Αττικής!

Και ενώ υπάρχει και η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας, ξέσπασε νωρίτερα φωτιά και στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού σε περιοχή με πεύκα, όπου επιχειρούν πυροσβέστες με 10 οχήματα. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Απεγκλωβίστηκαν οι καλόγριες από μοναστήρι στον Καρέα

καλογριες

Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στον Καρέα περικυκλώθηκε από την πυρκαγιά, μέσα στο οποίο βρίσκονταν αρχικά 40 μοναχές, οι οποίες τελικά ευτυχώς απεγκλωβίστηκαν, ενώ παρουσιάστηκαν προβλήματα, αφού ανάμεσά τους υπήρχαν μοναχές με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν και απομάκρυναν τις μοναχές από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, 4 από τις οποίες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο για να τους παράσχουν απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

πηγη

Σχολιάστε