"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ‘Η ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;Ομολογία-σοκ του Α.Τσίπρα στη Βουλή: «Ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο» (vid)


tsipras-sto-bima-tis-voulis2Μια σοκαριστική παραδοχή είχαμε σήμερα τα ξημερώματα από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα ο οποίος δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% και με προοπτική στο 200%», δημιουργώντας ερωτήματα όπως:

-Τα ήξερε τα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης πριν τις εκλογές όταν έταζε στον ελληνικό λαό «σχίσιμο των Μνημονίων» και το εκανε εν γνώσει του άρα πρέπει να λογοδοτήσει γι’αυτό, ή δεν είχε καμία απολύτως ιδέα και δεν γνώριζε τίποτε απ’όλα αυτά; Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο νυν πρωθυπουργός έλεγε «οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη και εμείς θα τυπάμε τα νταούλια».

Στην πρώτη περίπτωση, σημειώνεται ότι καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο το να μην γνώριζε καθώς υπήρξε διαστημα πέντε ετών εφαρμογής των Μνημονίων και άπειρη αρθρογραφία περί της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Είναι πολύ δύσκολο να μην γνωρίζει κάποιος και να δηλώσει άγνοια.

Στην δέυτερη περίπτωση, όμως προκύτπει άλλο ζήτημα. Εάν δεν γνώριζε αυτός και η παράταξή του μετά από τόσα χρόνια, και τόση σχετική ενημέρωση, τότε πρόκειται για τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο στην «βαριά» θέση του πρωθυπουργού. Η άγνοια ειδικά όταν πρόκειται για τις τύχες 11 εκατομμυρίων Ελλήνων απλώς απαγορεύεται.

Ιδού κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την χθεσινή του ομιλία:

«Με ρωτήσατε γιατί δεν πήρατε τη συμφωνία που είχατε τη δυνατότητα να πάρετε στις 25 Γενάρη με τα 2 δισ ευρώ. Καλά εμείς δεν την πήραμε, εσείς γιατί δεν την πήρατε;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να παραδεχθούμε αλήθεια σε αυτό τον τόπο. Γιατί δεν την παίρνατε να σώσετε τη χώρα; Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία για 2 δισ. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο όλα αυτά που αναγκαζόμαστε τώρα να προωθήσουμε αλλά και βαριά δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσετε εσείς αν παρέμενε το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας .

Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν το αφήσατε εσείς επειδή είχατε την ευκαιρία και κάποιοι σας εμπόδισαν για να πάμε σε εκλογές. Η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το μνημόνιο με το χρέος της χώρας στο 180% και με προοπτική στο 200%. Και αυτή την πραγματικότητα ας τη συνομολογήσουμε για να δώσουμε τη μάχη από κοινού ώστε αυτό το χρέος να πάψει να είναι στο 180%, να πετύχουμε το μεγάλο εθνικό στόχο της αναδιάρθρωσης του χρέους» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Κάνατε αναφορά ανάμεσα στο νέο και το παλιό. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι το νέο είναι αυτό που κραυγάζει . Δεν είναι το καινούριο η αντίληψη του σκληρού φιλελευθερισμού, παραδεχθείτε το. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις είναι οι αντιλήψεις του χθες όχι το καινούριο, όχι οι αντιλήψεις του αύριο» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Δυστυχώς, ο Έλληνας πολίτης έχει κάθε λόγο να νιώθει προδομένος. Οι μη πραγματοποιηθείσες υποσχέσεις μπορούν πλέον να του στοιχίσουν, ακόμα και το σπίτι του. Γιατί οι διατάξεις που ψηφίστικαν τα ξημερώματα αυτό το σκοπό έχουν, την Εστία του Έλληνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s