"Greek National Pride" blog / ΔΝΤ / ΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ» – ΔΝΤ: «ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ» Τραγέλαφος: Η διαβόητη Ρουμάνα Ν.Βελκουλέσκου του ΔΝΤ απαιτεί «γη και ύδωρ» για να έρθει στην Αθήνα


o-VELCULESCU-facebookΣε επιχείρηση ταπείνωσης και εξευτελισμού της χώρας έχει αποδοθεί το ΔΝΤ καθώς θέλει πρακτικά θέλει την κεφαλή –της κυβέρνησης- επί πίνακι.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε προχθές με την απαίτηση του Ταμείου να δεχθεί πρώτα αίτημα-πρόσκληση από την ελληνική κυβέρνηση για να έρθει στην Αθήνα και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, για συμμετοχή στο πρόγραμμα καθώς φαίνεται τους έπιασαν οι… ευαισθησίες τους και ακάλεστοι δεν μπορούν να έρθουν.

Ακολούθησε η επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς την Κριστίν Λαγκάρντ εχθές βράδυ μέσω της οποίας πολύ ευγενικά ζητείτο η συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα δανειοδότηση της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα ξεκινά ο δεύτερος γύρος ταπείνωσης της χώρας από το ΔΝΤ.

Η τραγελαφική κατάσταση που εκτυλίσσεται αφορά τον τόπο διαμονής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ που θα καταφθάσει στη χώρα αλλά και η δικαιοδοσία που έχει η αντιπροσωπεία αυτή στην επιθεώρηση των υπουργείων και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Και ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως όλα «επιμέρους θέματα έχουν λυθεί», εντούτοις και κατά το ΔΝΤ αυτά φαίνεται πως δεν έχουν επιλυθεί.

Έτσι η επικεφαλής της αντιπροσωπείας το «μαύρο κοράκι» ή γνωστότερη ως «Δρακουλέσκου» η διαβόητη δηλαδή Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου, αίφνης από σήμερα το απόγευμα φέρεται να εγείρει νέους σοβαρούς όρους για την άφιξή της στην Ελλάδα, λέγοντας πως πρόκειται να έρθει στην Αθήνα εάν αυτοί δεν ικανοποιηθούν.

Έτσι και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η Βελκουλέσκου βρίσκεται ακόμη στην Ουάσιγκτον και δεν έχει λάβει εντολή για αναχώρηση αν δεν ρυθμιστούν τα θέματα της διαμονής και του τόπου των συναντήσεων, που θα έχει στην Αθήνα.

Αν και τα τεχνικά κλιμάκια πρόκειται να έχουν έρθει μέχρι την Τετάρτη, τουλάχιστον αυτό μεταδίδεται, η «Δρακουλέσκου» ζητά ορθάνοικτες τις πόρτες των υπουργείων, με άλλα λόγια να μπορεί είτε η ίδια είτε η ομάδα της να κάνουν επιδρομές σε όποιο υπουργείο επιλέγουν, επιδρομές άνευ προειδοποίησης, ελέγχοντας υπουργούς και στοιχεία.

Η ανεπίσημη δικαιολογία που διαμηνύεται από το ΔΝΤ για την απαίτηση αυτή είναι πως τάχα πρέπει να γνωρίζουν τους υπουργούς που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα. “Δεν γνωρίζουμε καν τα πρόσωπά τους”, φέρεται να είπε ένα εξ αυτών.

Με άλλα λόγια το ΔΝΤ ενδιαφέρεται για να δει από κοντά την κυβέρνηση και να δει βέβαια εάν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι του γούστου τους ή όχι!

Αυτό πρακτικά λένε.

Ταυτόχρονα λένε πως για να έρθει η επικεφαλής της ομάδας η Βελκουλέσκου –η οποία βέβαια δεν κινείται αυτοβούλως από αλλού παίρνει τις εντολές– θα πρέπει να έχει πλήρη και απόλυτη αρμοδιότητα στον έλεγχο των οικονομικών του κράτους υποβάλλοντας και το ανθρώπινο δυναμικό των υπουργείων σε οποιοδήποτε εξευτελιστικές διαδικασίες τις οποίες αυτή μπορεί να θεωρήσει ως… προαπαιτούμενα.

Εν ολίγοις το ΔΝΤ στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα εάν δεν αποκτήσουμε πλήρη πρόσβαση και παντού.

Την ίδια ώρα συνεχίζει τις ιστορίες περί βιωσημότητας του χρέους, λέγοντας πως δεν μπορεί να μετάσχει σε ένα πρόηγραμμα εάν αυτό δεν αποδειχθεί βιώσημο.

Και φυσικά εδώ μας «δουλεύουν» σε πλήρη συντονισμό με τον ESM καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι βιώσιμο. Μα πώς να γίνει βιώσιμο εάν δεν απομειωθεί πρώτα, ανταπαντά η κυβέρνηση, κάτι όμως που απορρίπτουν οι Ευρωπαίοι. Και φυσικά ο τραγέλαφος συνεχίζεται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s