"Greek National Pride" blog / Ασσύριοι / ΚΟΥΡΔΟΙ / Τουρκία

Ασσύριοι και Αραμαίοι προειδοποιούν την Τουρκία: «Αν τολμήσετε επίθεση στη Συρία ανοίξτε πολλούς τάφους»


assyrians_0-600X341

ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ISIS ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Οι Ασσύριοι και οι Αραμαίοι της Συρίας, προειδοποιούν την Τουρκία, πώς αν τολμήσει να τους επιτεθεί ή να επέμβει στη δημοκρατική αυτόνομη διοίκηση στη Ροζάβα (βόρεια Συρία) θα τους βρει απέναντι της και τότε θα ξεκινήσει ένας πόλεμος ανάλογος με αυτόν που κάνουν οι Κούρδοι.
Κοινώς ανταρτοπόλεμο, με καταδρομικές επιχειρήσεις κατά στρατιωτικών, πιθανώς και πολιτικών στόχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ασσύριοι, χριστιανοί, υπέστησαν γενοκτονία επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τρέφουν έχθρα για τους Τούρκους που έχει εξοπλίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, από τους οποίους σήμερα υφίστανται μεγάλη βαρβαρότητα.
Πόσο μάλλον να δουν τουρκικές δυνάμεις να προελαύνουν στα εδάφη τους.
Φαίνεται λοιπόν πώς η Άγκυρα με την δήθεν πολιτική και το δόγμα Νταβούτογλου περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», ανοίγει συνεχώς μέτωπα και στρέφει εναντίον της πληθυσμούς και χώρες βάζοντας «φωτιά» στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας και τις αντιδράσεις μεγάλων δυνάμεων, όπως η Ρωσία και τον Ιράν.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο, του Συριακού Κόμματος της Ενότητας, της Ευρωπαϊκής Συριακής Ένωσης και του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου της Συρίας, σημειώνεται ότι αυτοί, οι Σύροι – Αραμαίοι – Ασσύριοι (μονοφυσίτες χριστιανοί) έχουν υποστεί από το Ισλαμικό Κράτος τη μεγαλύτερη βαρβαρότητα.
Υπογραμμίζεται δε ότι «ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει να μας σφαγιάσει. Αυτές τις σκοτεινές εποχές εμείς, μαζί με τους Κούρδους, τους Άραβες και άλλους γειτονικούς λαούς ιδρύσαμε τη Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση, η οποία αντιστέκεται στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες βάρβαρες οργανώσεις στη βόρεια Συρία και μας εξασφαλίζει μια ζωή με ελευθερία, δημοκρατία και ασφάλεια.
Επίσης ιδρύσαμε το Συριακό Στρατιωτικό Συμβούλιο, τη δική μας ένοπλη δύναμη, η οποία πολεμά το Ισλαμικό Κράτος ως σύμμαχος με το YPG των Κούρδων, το Αλ Σανανίντ των Αράβων και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Αυτή η συμμαχία μάς έχει κάνει την πιο επιτυχημένη δύναμη στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος».
Οι Ασσυριακέςς και χριστιανικές Συριακές οργανώσεις επισημαίνουν ότι δεν θέλουν το ΝΑΤΟ να επιτρέψει την οποιαδήποτε απόπειρα ή απαίτηση της Τουρκίας για μια επίθεση ή εμπλοκή ενάντια στους Κούρδους της Συρίας, προειδοποιώντας :
«Η οποιαδήποτε επίθεση στη Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση, θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων μας. Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που μας επιτεθεί η Τουρκία θα αντισταθούμε και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Έχουμε ήδη υποφέρει πολλά από την τουρκική κτηνωδία, αλλά δεν θα πεθάνουμε έτσι εύκολα αυτή τη φορά.
Η οποιαδήποτε απόπειρα της Τουρκίας να επιτεθεί στους Κούρδους στη Συρία δεν θα προκαλέσει απλά απογοήτευση και χάσιμο της ελπίδας στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά θα οδηγήσει και σε μια σύγκρουση με σφαγές στην περιοχή (σ.σ. βόρεια Συρία) που είναι πατρίδα πολλών διαφορετικών εθνοτήτων και θα βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να κάνει πράξη τα σχέδιά του για να τσακίσει το δημοκρατικό και αυτόνομο σύστημα διακυβέρνησής μας».
Με λίγα λόγια επισημαίνουν στον Ερντογάν πώς αν επιχειρήσει να κάνει εισβολή στη Συρία, τα εδάφη θα γίνουν ο τάφος για πολλούς Τούρκους.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι πολλοί Κούρδοι Γιαζίντι έχουν βρει καταφύγιο στη βόρεια Συρία και απαιτούν την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Τούρκων και Κούρδων.
Φαίνεται λοιπόν πώς οι Τούρκοι θα τα βρούν σκούρα, αν δεν τα έχουν ήδη βρει συνεχίζοντας να υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και βεβαίως επιχειρώντας να ανατρέψουν τον Άσαντ με επιθέσεις σε βάρος του Συριακού Στρατού.
Υπάρχει και η Ρωσία που περιμένει στη… γωνία.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s