"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / Εξοπλισμοί / ΙΡΑΚ / ΣΥΡΙΑ / Τουρκία

Σε ένα απέραντο πεδίο δοκιμών οπλικών συστημάτων της τουρκικής βιομηχανίας μετατρέπεται η Συρία και το Ιράκ!


t129__666

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ Τ-129 ΑΤΑΚ

Σε ένα απέραντο πεδίο δοκιμής και πιστοποίησης σε πολεμικές συγκρούσης («battle proved») εξελίσσεται η τουρκική εισβολή στην Συρία (η οποία μέχρι στιγμής περιορίζεται σε βάθος περί τα 50 χλμ) και των βομβαρδισμών στο Ιράκ με συνέπειες οι οποίες αφορούν άμεσα και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Πέρα από το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης (αφού τα συστήματα αυτά θα διαφημιστούν κατάλληλα και θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τις τουρκικές εξαγωγές) τα τουρκικά οπλικά συστήματα εγχώριας κατασκευής, δοκιμάζονται, τελειοποιούνται και γενικότερα «ωριμάζουν» στο πεδίο της μάχης σε πραγματικές συνθήκες, ενώ και οι χειριστές τους αποκτούν πραγματική πολεμική εμπειρία που δεν μπορεί να δώσει κανένα πεδίο μάχης.

Και εδώ το πρόβλημα που ανακύπτει για τις ΕΕΔ είναι ότι όταν κάποια στιγμή θα «λήξει» η εμπλοκή τους θα υπάρχουν χιλιάδες προσωπικού και δεκάδες οπλικά συστήματα «ώριμα» για πολεμικές επιχειρήσεις σε ένα άλλο μέτωπο: Το δυτικό…

Π.χ. τώρα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε πολεμική σύγκρουση κατά μονάδων του ΡΚΚ επιθετικά ελικόπερα T-129 ATAK, δίνοντάς τους έτσι το «βάπτισμα» του πυρός, και αναδεικνύοντας τα οφέλη μπορεί που έχει μια χώρα όταν ανθεί η δικιά της αμυντική βιομηχανία.

Μετά την επίθεση των ανταρτών του PKK εναντίον στρατιωτικού οχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων δύο, δυο επιθετικά ελικόπτερα τύπου ATAK T-129, που κατασκευάζονται στην Τουρκία, απογειώθηκαν και συμμετέχουν στον εντοπισμό και την καταδίωξη των ανταρτών του PKK.

Τα ελικόπτερα βομβάρδισαν τα δρομολόγια διαφυγής των ανταρτών και από το έδαφος οι καταδρομείς ανέλαβαν το έργο του εντοπισμού και της καταδίωξης τους.

Για πολλά χρόνια στην Ελλάδα οι πολιτικοί αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες οδήγησαν στο θάνατο την ελληνική αμυντική βιομηχανία, και πρέπει έστω και τώρα να υπάρξουν βήματα προς την επαναλειτουργία της, για οικονομικούς αλλά και για εθνικούς λόγους.

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου ο Τουρκικός Στρατός είχε ανακοινώσει οτι «δύο ελικόπτερα T129 ATAK έχουν αποσταλεί στην επαρχία Σιίρτ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).»

Τα διμελή επιθετικά ελικόπτερα, τα οποία μπορούν να πετάξουν με ταχύτητα 269 χιλιομέτρων ανα ώρα (167 μίλια ανά ώρα) και μεταφέρουν οπλικό φορτίο πυραύλων Hellfire και καθοδηγούμενων ρουκετών, έχουν τεθεί υπό διοίκηση της 3ης Ταξιαρχίας Καταδρομών.

Με την τότε ανακοίνωση του το Αρχηγείο Στρατού Ξηράς της Τουρκίας γνωστοποίησε ότι τα ελικόπτερα αφίχθηκαν στην Σιίρτ την 25η Απριλίου.

«Τα ελικόπτερα θα επιχειρούν επίσης στις επαρχίες Σιρνάκ, Χακάρι και Βάν, ημέρα και νύχτα, από τον Μάιο του 2015.»

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s