"Greek National Pride" blog / ΑΛΒΑΝΙΑ / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ / Σερβία

Ειλημμένη υποχρέωση στο τρίτο μνημόνιο η αναγνώριση του Κοσσόβου από την Ελλάδα


kosovo-2.jpg2

Σύμφωνα με τον σερβικό τύπο η Ελλάδα   βάσει του τρίτου μνημονίου θα  αναγνωρίσει το μόρφωμα του αποκαλούμενου κράτους του Κοσσόβου, το οποίο αυτοανακηρύχθηκε  το 2008. Πρόκειται για υποχρέωση  που απορρέει από την συμφωνία που συζητήθηκε στις Βρυξέλλες  μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ.

Πιθανόν λέμε, να υπάρχουν και άλλα κρυφά  «προαπαιτούμενα» που θα αφορούν Π.Χ. και την  ονομασία της ΠΓΔΜ. Καλό λοιπόν είναι να ανακοινωθεί η συμφωνία για να μάθουμε και εμείς στην πατρίδα μας τι ακριβώς «υπογράψαμε»(!!)

Μέσα στο   πακέτο των προϋποθέσεων που πρέπει να εκπληρωθεί από την  Ελλάδα για να λάβει η χώρα οικονομική βοήθεια από τη Δύση, είναι και  η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, γράφει σε άρθρο της η  εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου , βασιζόμενη σε διπλωματικές πηγές και αναμεταδίδει όλο ‘‘χαρά‘’ ο *** αλβανικός τύπος.

Τίτλοι κύριων άρθρων οι οποίοι ήταν «κοινότυποι» και συχνοί  στον ελληνικό Τύπο, και οι  οποίοι συνοδεύονταν από τις  προειδοποιήσεις Ελλήνων αναλυτών και πολιτικών  ότι «Το Κόσοβο είναι Σερβία» δεν πρόκειται να ξαναεμφανισθούν , αναφέρει η εφημερίδα του Βελιγραδίου «Blic».

Λόγω της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης και των συνεχών διαπραγματεύσεων , η Ελλάδα θα πρέπει τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Τρόικα , καταλήγει το δημοσίευμα .

Το Κόσσοβο αποτελεί την κοιτίδα του σερβικού έθνους, με μία τεράστια   θρησκευτική κληρονομιά  με  την παρουσία  πλήθους μοναστηριών καθώς και εκκλησιών ανεκτίμητης αξίας.

Οι Σέρβοι  αποτελούν πλέον μόνο το 7% του πληθυσμού του Κοσόβου εγκλωβισμένοι σε θυλάκους, με το 88% του πληθυσμού  να είναι Αλβανοί.

Το ΝΑΤΟ επιθυμεί να εντάξει την Σερβία στην συμμαχία,  ενώ  η ΕΕ , δηλαδή η Γερμανία,   «θέλει να εξευτελίσει» το Βελιγράδι, (λόγω του θανάτου εκατοντάδων Γερμανών στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ),  για το ζήτημα του Κοσσόβου.

Ενώ, όμως, επισήμως οι υποτιθέμενες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας με την ΕΕ άρχισαν τον Ιανουάριο του 2014, πριν από 15 μήνες, στο διάστημα αυτό η Κομισιόν για να εκβιάσει το Βελιγράδι δεν έχει ανοίξει ούτε… ένα κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις!!!

Οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ είναι δηλαδή ανύπαρκτες επί 15 μήνες! «.

Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, οι Σέρβοι «νιώθουν» να χάνουν το ζήτημα του Κοσσόβου, και αναφέρονται με σκεπτικισμό για την χώρα μας, τονίζοντας εντέχνως ότι λόγω κρίσης θα πρέπει να  «τηρήσουμε» την στάση αυτή.

Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε ότι η Σερβία η ίδια είχε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας ».

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε πλήγμα στις σχέσεις της Σερβίας με την Ελλάδα.

Εάν θέλουμε να επιβιώσουμε στην διαμορφωθείσα κατάστασης ειδικά στα Βαλκάνια , με την Τουρκία να ‘’αλωνίζει‘’ και τον αλβανικό εθνικισμό να είναι σε έξαρση,  πρέπει να αναβιώσει η συμμαχία που είχαμε το 1912-13.

Σε διαφορετική περίπτωση θα «οδηγούμεθα » πάντα πίσω από τα γεγονότα.

Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε καλά τόσο εμείς οι Έλληνες όσο και  οι Σέρβοι,  Βούλγαροι και  Μαυροβούνιοι.

*** αλβανικός τύπος.

pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s