Μόλις στο 0,5% η διαφορά | EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
03.09.2015, 20:08 | Ετικέτες: δημοσκόπηση, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, εκλογές
Οκτακομματική βουλή και ισχνό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα σε έρευνα της εταιρείας Pulse για το «Ποντίκι» ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% με τη Ν.Δ. να καταγράφει 25%.
Τα υπόλοιπα κόμματα:
- Χρυσή Αυγή 6%
- Ποτάμι 5%
- ΚΚΕ 5%
- Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%
- ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,5%
- Ένωση Κεντρώων 3,5%
- Λαϊκή Ενότητα 4%
- Άλλο κόμμα 2%
- Λευκό/Άκυρο/ Αποχή 6%
- Αναποφάσιστοι/Δ.Α. 10%
Την ίδια ώρα η διαφορά και στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά παραμένει ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει 27% έναντι 26,5% της Ν.Δ.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει, σύμφωνα με τους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος προηγείται με 36% έναντι 33% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών για το μνημόνιο και τις εκλογές.
Οι πολίτες σε ποσοστό 58% εκτιμούν ότι η κυβέρνηση «δεν μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο ό,τι και να έκανε», ενώ το 52% χαρακτηρίζει την απόφαση για εκλογές λανθασμένη.





