"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Εξοπλισμοί / Πολεμικό Ναυτικό

Ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με νέα υποβρύχια


s110-2b

Σε πυρετώδεις ρυθμούς φαίνεται πως δουλεύει το σύνολο των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, καθώς έχουν αναλάβει ένα μεγάλο έργο για το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα τα ναυπηγεία έχουν αναλάβει την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης των τριών υποβρυχίων Type 214  AIP και τον εκσυγχρονισμό του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118), τα οποία πρόκειται να αποτελέσουν σημαντική ενίσχυση για τις ελληνικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περασμένο καλοκαίρι πέρασαν στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού τα υποβρύχια ΠΙΠΙΝΟΣ (S-121) και ΩΚΕΑΝΟΣ (S-118), Type 214  AIP  μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων δοκιμών αποδοχής.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ (S-123) με την παρθένα θαλάσσια δοκιμή του να αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβρη.

Άλλο ένα υποβρύχιο το οποίο πρόκειται σύντομα να αποτελέσει μέρος του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, είναι το ΜΑΤΡΩΖΟΣ (S-122) το οποίο καθελκύστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και αναμένεται να λάβει ενεργό δράση πριν από το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα προγράμματα πρόκειται να ολοκληρωθούν άμεσα, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό υπολογίζει πως θα διαθέτει το σύνολο των υποβρυχίων μέσα στο 2016.

πηγη

Σχολιάστε