"Greek National Pride" blog / ΕΛ.ΑΣ.

Ομάδα ΔΕΛΤΑ: «Μιλούν για εμας τα έργα και οι τραυματίες μας»


delta-skylia

Aξίζει να δοθεί βάση στην παρακάτω επιστολή, την οποία βρήκαμε και διάβασαμε στο bloko.gr.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε χωρίς κανένα δικό μας εισαγωγικό σχολιασμό, ανοιχτή επιστολή αστυνομικών της Ομάδας ΔΕΛΤΑ προς τονυπουργό Δημόσιας Τάξης.

Συνηθισμένοι σε κινήσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας,και ακολουθώντας πιστά το δόγμα »Πονάει δόντι κόβει κεφάλι»,σε επίσημη συνέντευξη τύπου την εβδομάδα που μας πέρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την δρομολόγηση της διάλυσης της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Αναφερόμενος στους λόγους οι οποίοι διαμόρφωσαν την απόφαση αυτή,έθεσε δυο παραμέτρους

  1. Θέμα Δημοκρατικού ελέγχου και

  2. Αποτελεσματικότητας.

Τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση το γεγονός οτι οι ενέργειες κ οι πρακτικές που εφαρμόζει το προσωπικό της Μονάδας είναι εκτός Δημοκρατικών πλαισίων και στα όρια της αυθαιρεσίας.

Αποφάσεις και θέσεις οι οποίες ανακοινώνονται δημόσια και αφορούν ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα όπως η Δημόσια Ασφάλεια θα πρέπει να είναι πολύ καλά μελετημένες και τεκμηριωμένες,και οι καταγγελίες να βασίζονται σε στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται και όχι αόριστες αναφορές.

Το να κατηγορείς την Μονάδα η οποία μόνης της,χωρίς τη συνδρομή άλλων Αστυνομικών Δυνάμεων υπερασπίστηκε την Οικία του Προέδρου της Δημοκρατίας,του συμβόλου της Πολιτείας μας και Κορυφαίου Θεσμού της Χώρας,απο επίθεση αναρχικών,με τραυματισμό στελέχους της (4 Φεβρουαρίου 2012) είναι οξύμωρο.

Το να αφήνεις αιχμές για την ευσυνειδησία στελεχών της Μονάδας η οποία στις 23 Ιανουαρίου προβαίνει σε 44 συλλήψεις χρυσαυγιτών σε σοβαρά επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στην Πανόρμου,που όπως παραδέχτηκαν ανώτεροι επιτελείς,αν δεν γινόταν επέμβαση της Μονάδας θα θρηνούσαμε πολλές ζωές.

Πως μπορεί να αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα της Μονάδας η οποία στις 30 Νοεμβρίου 2009,σε εξαιρετικά σοβαρά επεισόδια που γινόντουσαν γύρω απο το Στάδιο Καραϊσκάκης και εξαιτίας των οποίων καθυστερεί για 3 περίπου ώρες η έναρξη του αγώνα,η Μονάδα επεμβαίνει και θέτει υπο έλεγχο την κατάσταση.

Οι επεμβάσεις,οι συλλήψεις,οι προσαγωγές που πραγματοποιεί η Μονάδα όποτε ζητηθεί απο την Ηγεσία,αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την αποτελεσματικότητα της.

Οι Εύφυμες Μνείες,οι Ηθικές Αμοιβές,οι σοβαροί τραυματισμοί αλλά και η αναγνώριση απο τους συναδέλφους και το σύνολο της Κοινωνίας επιβεβαιώνει κ αποδεικνύει πως η Μονάδα με τη δράση της συμβάλλει τα μέγιστα στην τήρηση της Νομιμότητας και του αισθήματος ασφάλειας των Πολιτών.

Η επιχειρησιακή φιλοσοφία της Μονάδας είναι τέτοια που δημιουργεί τετελεσμένα κ δεδικασμένα,αλλά μπορεί και να τα ακυρώσει.Όσες φορές διατάχθηκε η ΔΕΛΤΑ να επέμβει,υπήρξε σοβαρό διακύβευμα της Δημόσιας Ασφάλειας,και χωρίς να υπολογιστεί το κόστος των τραυματισμών και των κινδύνων, τα Μέλη της προσφέραν κ προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αποκατάσταση της Τάξης

Κάθε φορά που προκύπτει σοβαρή κατάσταση, η Ομάδα ΔΕΛΤΑ ανταποκρίνεται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα. Με βάση ποια στοιχεία και κριτήρια χαρακτηρίζεται η μονάδα αναποτελεσματική και ο σκοπός ύπαρξης της περιττός;

Όταν προβαίνεις σε μια σειρά διαπιστώσεων,παρατηρήσεων και καταγγελιών θα πρέπει να τεκμηριώσεις ολα τα παραπάνω με σαφήνεια κ ακρίβεια. Τίποτα δεν είναι τέλειο και σαφώς υπάρχουν πάντα περιθώρια διορθώσεων και βελτιώσεων.

Ασφαλώς και η ΔΕΛΤΑ χρήζει πολλών και σημαντικών βελτιώσεων,αλλά αυτό απέχει έτη φωτός και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αφορμή για να κατηγορηθεί για αυθαίρετες πρακτικές και μεθόδους αλλά και αναποτελεσματικότητα;

Η Αστυνομία σαν Θεσμός είναι δομημένη ιεραρχικά με τέτοιο τρόπο ώστε είναι ξεκάθαρη η ροή των εντολών απο την Ηγεσία στο προσωπικό και ο έλεγχος για την τήρηση τους είναι συνεχής και δεν παρεκκλίνει απο τις Βασικές Αρχές που διέπουν τη λειτουργία του Σώματος.

Με ενέργειες των Αξιωματικών της Μονάδας έχουν διαμορφωθεί »ελεγκτικές διαδικασίες», στις οποίες υποβάλλονται τα Μέλη της ανα τακτά χρονικά διαστήματα και διασφαλίζεται η σωστή κ εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας. Με αυτές τις ενέργειες αναδεικνύεται η ακεραιότητα κ η επαγγελματική ευσυνειδησία των στελεχών της.

Το προσωπικό το οποίο υπηρετεί στη Μονάδα είναι απόλυτα προσηλωμένο στα καθήκοντα του,με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ηγεσία, φυσική κ πολιτική,κ στους Πολίτες.

Όποτε απαιτηθεί κ διαταχθεί θα ανταποκριθεί άμεσα κ χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε σοβαρή κατάσταση, ανεξαρτήτως συνθηκών και κινδύνων.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s