"Greek National Pride" blog / ΟΥΓΓΑΡΙΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Ο Ούγγρος πρωθυπουργός βρίζει Ελλάδα και «χαϊδεύει» Τουρκία!


OYGARIAΑπίστευτη επίθεση από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κατά της Ελλάδας. Ο οποίος ταυτόχρονα “χαϊδεύει” την Τουρκία προφανώς για να μην στεναχωρήσει την Μέρκελ! Το …αστείο αυτό πρέπει να τελειώσει.Το θράσος των βορειοευρωπαίων και των δορυφόρων τους έχει αρχίσει να ξεπερνά κάθε όριο . Και είναι υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση που ανέχεται τέτοιου είδους απαράδεκτες επιθέσεις. Είναι νομίζουμε καιρός η φωνή των Αθηνών να ακουστεί πολύ πιο δυνατά και πολύ πιο επιθετικά.

Η βουλγαρική εφημερίδα ABC δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη του Victor Orban με τίτλο «Αν συνεχίσουμε να απευθύνουμε πρόσκληση προς τους μετανάστες, θα την αποδεχθούν», στην οποία αναφέρεται και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel να δεχθεί όλους τους μετανάστες χωρίς να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδικασία ταυτοποίησης-καταγραφής, ο Ούγγρος Π/Θ ανέφερε ότι ήταν «εν μέρει λανθασμένη.

Το πρώτο που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το καθήκον των Ελλήνων θα έπρεπε να εστιάζεται στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν όπως πράττει η Ουγγαρία. Αν το έκαναν αυτό αποτελεσματικά, δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα με τις αποφάσεις της Καγκελαρίου Μerkel. Εκεί εντοπίζεται η πηγή του προβλήματος. Και είναι ένα ζήτημα πολιτικής βούλησης. Εάν δεν είναι ικανοί μόνοι τους, να ζητήσουν βοήθεια. Τους προσφέρεται και την έχουν απορρίψει. Οι Έλληνες έχουν αρκετούς φίλους οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να αποστείλουν υλική βοήθεια αλλά και ανθρώπινο δυναμικό. Όμως η Ελλάδα αρνείται να αποδεχθεί αυτή τη βοήθεια. Ξέρω ότι έχουν οικονομικά προβλήματα, αλλά είναι γεγονός ότι η αμέλεια τους στην προάσπιση του κοινού χώρου αποτελεί την πηγή του προβλήματος».

Επίσης σε ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσο η αλλαγή πολιτικής της Καγκελαρίου Μerkel στην Τουρκία και το ‘άνοιγμα’ της ΕΕ προς την Τουρκία δίνει τη δυνατότητα στον Erdogan να εκβιάζει διαρκώς την ΕΕ, ο κ. Orban θεωρεί ότι η Τουρκία είναι στρατηγικός σύμμαχος της ΕΕ και τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Erdogan διότι είναι ένας ισχυρός ηγέτης.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «πριν από μια στρατηγική διαπραγμάτευση με τους Τούρκους, η ΕΕ πρέπει να υπερασπισθεί η ίδια τα ελληνικά σύνορα. Εάν μπορέσουμε να το πράξουμε αυτό και να εφαρμόσουμε εκ νέου τις συμφωνίες του Σένγκεν τότε θα έχουμε ένα σημείο εκκίνησης για τη διαπραγμάτευση με την Τουρκία. Εάν δεν εκκινήσουμε από τη βάση αυτή δεν θα υπάρξει καμιά ισορροπία στη διαπραγμάτευση. Εγώ δεν θα το αποκαλούσα αυτό εκβιασμό, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι σημαντικές και πρέπει να πάμε στο Νότο και να υπερασπισθούμε τη θέση μας. Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα δε θέλει να το πράξει αυτό, δε δέχεται ευρωπαίους συνοριοφύλακες αντί για Έλληνες, παρόλο που αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση. Ο φράκτης στην Ουγγαρία δεν είναι η καλύτερη λύση. Είναι η δεύτερη καλύτερη λύση η οποία μετατρέπεται στην πρώτη γραμμή άμυνας. Και η πρώτη γραμμή άμυνας του Σένγκεν θα έπρεπε να είναι στην Ελλάδα».πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s