"Greek National Pride" blog

Αγώνας 40 ημερών για τα ανοιχτά μέτωπα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


MOSKOBISOTSIPRAΤον «Οδικό Χάρτη» που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τις επόμενες 40 μέρες, χωρίς αποκλίσεις ή καθυστερήσεις, με στόχο να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα και να εξασφαλίσει το άνοιγμα της χρηματοδοτικής κάνουλας από τους εταίρους, θα παρουσιάσει σήμερα στον Πιερ Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.Αφετηρία της συζήτησης που ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει με τον επίτροπο της ΕΕ επί των Οικονομικών κατά το τετ α τετ σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ότι θα στηρίξει την ελληνική διεκδίκηση για την εξεύρεση πολιτικής λύσης σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος επενδύει στο θετικό αποτέλεσμα της διήμερης επίσκεψης του Πιερ Μοσκοβισί, εκτιμά άλλωστε ότι η αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση για την ψήφιση των προαπαιτούμενων και την άμεση εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί εγγύηση για τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι με τη σειρά τους οφείλουν να κατανοήσουν την ανάγκη να προστατευτεί ο Ελληνας δανειολήπτης που πλήττεται από την οικονομική κρίση επί χρόνια.

Πλειστηριασμοί
Οπως έγραψε το «Εθνος της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας έχει επίσης διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει την εξέλιξη να χάσουν οι Ελληνες τα σπίτια τους, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνησή του με ουμανιστική διάθεση αναζητά στέγη για την προσωρινή παραμονή προσφύγων.

Αφετηρία της συζήτησης που ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει με τον Πιερ Μοσκοβισί θα είναι η δέσμευση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ ότι θα στηρίξει την ελληνική διεκδίκηση για την εξεύρεση πολ

Αφετηρία της συζήτησης που ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει με τον Πιερ Μοσκοβισί θα είναι η δέσμευση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ ότι θα στηρίξει την ελληνική διεκδίκηση για την εξεύρεση πολιτικής λύσης σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας

Πλήρη εικόνα και επί των ειδικών θεμάτων θα αποκτήσει ο Γάλλος επίτροπος και από τις συναντήσεις που θα έχει σήμερα με τους υπουργούς, κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη, και αύριο με τον κ. Κατρούγκαλο, ενώ στο γεύμα εργασίας του Π. Μοσκοβισί με τους κ. Σταθάκη και Χαρίτση θα επιχειρηθεί ο «έντιμος συμβιβασμός» για τους πλειστηριασμούς, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών. Είναι πασιφανές ότι η επίσκεψη του Γάλλου επιτρόπου δεν αφορά μόνο την προώθηση λύσης για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και την ψήφιση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) και του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Μέχρι το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας και ει δυνατόν μέχρι το φινάλε της τρέχουσας εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο έχει αναλάβει να παρουσιάσει τεκμηριωμένη πρόταση με τα ισοδύναμα που θα αποτρέψουν τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Με διαφορά λίγων ωρών από την άφιξη του Γάλλου προέδρου, φτάνει στην Αθήνα αύριο το πρωί και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου και τον Γιάννη Μουζάλα θα παραβρεθούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για την αναχώρηση-μετεγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στο Λουξεμβούργο.

Στη Μυτιλήνη
Την επομένη ο πρωθυπουργός και ο Μάρτιν Σουλτς θα μεταβούν με ελικόπτερο στη Μυτιλήνη, που εξακολουθεί να δέχεται το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων. Η έντονη κινητικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού θα συνεχιστεί έως και τη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα στις 11 και 12 Νοέμβρη, ενώ αυτήν την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό, όπου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μητροπολίτες, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, εθελοντικών οργανώσεων και των τοπικών κοινωνιών στα ακριτικά νησιά  πηγη

Σχολιάστε