"Greek National Pride" blog / ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ελεγκτικό Συνέδριο: Το πάρτι στο Δημόσιο συνεχίζεται


EYROdecΤο αδικαιολόγητο και προκλητικό «πάρτι» που γίνεται στο Δημόσιο αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που για μία ακόμη χρονιά διαπιστώνει φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλες, παρανομίες, παρατυπίες και αγκυλώσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, μεσούσης της κρίσης ο «διεφθαρμένος» κρατικός τομέας απάντησε στην κρίση με άρνηση και απροθυμία να εφαρμόσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για μειώσεις αποδοχών και μισθωμάτων, καταργήσεις επιδομάτων, επιδοτήσεων κ.λπ.

Την ίδια στιγμή, διάφοροι ΟΤΑ με αδικαιολόγητες σπατάλες εξακολουθούν να έχουν καταλόγους οφειλετών αδιόρθωτων σε βάθος 25 ετών με απαιτήσεις συχνά παραγεγραμμένες…

Εστω και καθυστερημένα, η νέα έκθεσή του για το οικονομικό έτος 2012 δείχνει ότι το ΕΣ κατάφερε να «μπλοκάρει» (μέσω προληπτικών ελέγχων) την παράνομη εκροή τουλάχιστον 175 εκατ. ευρώ.

Στην έκθεση καταγράφονται: Επίδομα τυφλότητας σε πεθαμένο, διπλοπληρωμές δώρου Πάσχα, ειδική προσαύξηση για νυχτερινή εργασία σε… νυχτοφύλακα, δημοτικές δαπάνες για DVD με νησιώτικη κουζίνα, «φουσκωμένα» έξοδα σε γιορτές, χορούς, μπουφέ, ταξίδια και δεξιώσεις, χριστουγεννιάτικες τραπεζοεπιταγές, αναθέσεις έργων σε εμπειροτέχνη εργολάβο, προμήθειες με κατατμήσεις ποσών (για να αποφεύγεται ο διαγωνισμός) ακόμα και για απόνερα, αμοιβές και επιδόματα κινήτρου απόδοσης σε υπαλλήλους που έχουν μπει σε αργία ή λείπουν σε εκπαιδευτική άδεια στο εξωτερικό, προσλήψεις χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και τίτλους σπουδών ακόμα και σε υψηλές διοικητικές θέσεις, προμήθειες βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων για γιορτές και πανηγύρια, αυξημένα τέλη κινητών τηλεφώνων, δαπάνες ταξιδίων χωρίς παραστατικά.

Ανάμεσα στις παράνομες δαπάνες που απετράπησαν κάποιες διεκδικούν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Συγκεκριμένα το Ελεγκτικό Συνέδριο -μεταξύ άλλων- «μπλόκαρε»:

Την επιβολή ΦΠΑ στο ίδιο το Δημόσιο για προμήθεια εκλογικού υλικού στις εκλογές του 2012.

Την πληρωμή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων 25.500 ευρώ από δύο δήμους. Η γιορτινή δαπάνη ξεπερνούσε «το προσήκον μέτρο».

Διπλοπληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος (30.000 ευρώ) για Ολυμπιακό Κολυμβητήριο και φαρμάκων που είχε εξοφλήσει ψυχιατρείο σε προμηθευτές (70.000 ευρώ).

Υπερωρίες για προσωπικό ασφαλείας δημάρχου της Αττικής (για Κυριακές, αργίες).

Υπερωρίες 6 μηνών σε δημοτική υπάλληλο για τήρηση πρακτικών ΔΣ, ενώ δεν έγιναν συνεδριάσεις, αλλά και σε διευθύντρια ενώ δεν είχε γραμματειακά καθήκοντα.

«Φουσκωμένες» αποζημιώσεις σε δύο εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία, καθώς δεν είχαν «περάσει» οι περικοπές μνημονιακών νόμων, αλλά και υπερωρίες υπαλλήλου σε γραφείο βουλευτού που είχε χάσει τη βουλευτική ιδιότητα λόγω διάλυσης της Βουλής, όπως και υπερωρίες διευθυντή σε πολιτικό γραφείο υπουργού χωρίς να τις δικαιούται.

-Επίδομα σε μόνιμο ιατρό του ΙΚΑ για απασχόληση στο ιδιωτικό του ιατρείο για λογαριασμό του οργανισμού, ενώ δεν προβλέπεται σε κανέναν νόμο.

-Προσαύξηση δώρων εορτών σε μητροπολίτες, που επεστράφη.

-Χριστουγεννιάτικες δωροεπιταγές για παιδιά υπαλλήλων δήμου (25.000 ευρώ) και μπουφές (8.200 ευρώ).

-Παλτά αξίας 28.000 ευρώ

Εύπορος δήμος ζήτησε να προμηθευτεί παλτά για δημοτικούς αστυνομικούς (28.000 ευρώ). Το αίτημά του απορρίφθηκε γιατί επιτρέπεται ανά 5ετία και όχι κάθε χρόνο.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s