"Greek National Pride" blog / ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ / Ισλάμ / ΚΑΤΑΡ / Τουρκία

Η Τουρκία δημιουργεί στο Κατάρ στρατιωτική βάση με τρείς χιλιάδες στρατιώτες για να αντιμετωπίσει «κοινούς εχθρούς»!!


commander_of_the_4th_corps_turkish_army_visits_eufor_headquarters_1_20111001_1893852397666

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η Τουρκία θα δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στο Κατάρ, στο πλαίσιο μιας αμυντικής συμφωνίας  αντιμετώπισης των «κοινών εχθρών», δήλωσε ο Πρεσβευτής  της Τουρκίας στο Κατάρ, σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το ***REUTER.

Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση της σελίδας μας pentapostagma.gr , του άρθρου με τίτλο: ***Τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ εναντίον ποιού;, τον Ιούνιο του 2015.!!

Η ίδρυση της βάσης, αποτελεί μέρος της  συμφωνίας που υπογράφηκε το 2014 και επικυρώθηκε από το κοινοβούλιο της Τουρκίας τον Ιούνιο, και εντείνει την συνεργασία με το Κατάρ σε μια περίοδο αύξησης της αστάθειας και  προφανούς μείωσης του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ στην περιοχή.

bordo

Οι δύο χώρες, έχουν παράσχει οικονομική υποστήριξη στην  Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, υποστηρίζουν τους αντάρτες που πολεμούν  για την ανατροπή του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ,  και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υφέρπουσα  επιρροή του Ιράν στην περιοχή.

Επίσης και οι  δύο  έχουν καταδικάσει την επέμβαση της Ρωσίας με την πλευρά των δυνάμεων του Άσαντ στην Συρία.

Πληροφορίες αναφέρουν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  Reuters ,  ότι τουλάχιστον τρεις χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες θα σταθμεύουν στην βάση , κάτι που θα αποτελέσει την  πρώτη ξένη στρατιωτική αποστολή της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή. Επίσης θα μετακινηθούν αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, αλλά και εκπαιδευτές και ειδικές δυνάμεις .

Η «πολλαπλών χρήσεων» βάση θα χρησιμεύσει κυρίως ως χώρος για την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με  το Κατάρ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Τούρκος Πρέσβης Ahmet Demirok.

«Η Τουρκία και το Κατάρ αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα και είμαστε και οι δύο πολύ ανήσυχοι  για τις εξελίξεις στην περιοχή, λόγω των  αβέβαιων πολιτικών άλλων χωρών … Έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινούς εχθρούς. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η στρατιωτική  συνεργασία μεταξύ μας στην Μέση Ανατολή είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Demirok.

Ο Demirok είπε 100 Τούρκοι στρατιώτες  ήδη ευρίσκονται σήμερα στο Κατάρ για την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης .

Qatar-Turkey-partnership-military-Twitter

«Σήμερα  είμαστε εδώ για την οικοδόμηση μιας νέας συμμαχίας, αλλά ανακαλύπτουμε  εκ νέου τις  ιστορικές και αδελφικές σχέσεις», είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία η οποία πριν από την κατάρρευση το 1920, εκτείνονταν  από την Ανατολική Ευρώπη έως τον Αραβικό  Κόλπο.

Η συμφωνία που θα έχει  ισχύ για 10 χρόνια  αναφέρει τα   εξής :

α. Οι Τουρκικές δυνάμεις θα μπορούν  να αναπτυχθούν και να  εγκατασταθούν  στην ουσία  στο έδαφος του Κατάρ για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και άλλων επιχειρήσεων στρατιωτικού τύπου  .

β. Τα  δύο μέρη θα παραχωρήσουν για τον λόγο αυτό ,  λιμένες ,  αεροδρόμια, αλλά και την απρόσκοπτη χρήση του εναέριου χώρου, για την δυνατότητα ανάπτυξης χερσαίων και αεροπορικών  δυνάμεων.

1010962-QatarTurkeyAFP-1450263953-804-640x480

Οι δύο χώρες θα μεριμνήσουν για  την κατασκευή  εγκαταστάσεων διαβίωσης του προσωπικού , δίνοντας την απαραίτητη άδεια για χρήση  πολιτικών  και στρατιωτικών εγκαταστάσεων.!!

γ. Θα πραγματοποιούνται  επισκέψεις  ,  ανταλλαγή αντιπροσωπειών,  συμμετοχή σε  ασκήσεις και  ανταλλαγή πάσης φύσεως  πληροφοριών,  συνεργασία στον τομέα του  εφοδιασμού , θα υπάρχει δυνατότητα  παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας (!) και στρατιωτικού εξοπλισμού( !) ,  ανταλλαγή προσωπικού και  συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία.

δ. Τα δύο μέρη θα μπορούν  να διορίζουν  συμβούλους στα γενικά επιτελεία των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

ε. Ισχύει το δικαίωμα της ετεροδικίας, σε  περίπτωση επίλυσης  τυχόν διαφορών που μπορεί να προκύψουν κατά την εφαρμογή της συμφωνίας.

«Η διαφορά που θα προκύπτει θα επιλύεται μέσω διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων.

Ένα τοπικό ή διεθνές δικαστήριο δεν θα έχει νομική ισχύ , και  καθορίζεται η διαδικασία διαπραγμάτευσης 60 ημερών για την επίλυση τυχόν  προβλημάτων.

Η συμφωνία μπορεί να καταγγελθεί με γραπτή κοινοποίηση εάν η διαφορά δεν  επιλυθεί.

qatar

Η Άγκυρα αποκτά  ερείσματα εκτός χώρας, και  ο τουρκικός στρατός επεκτείνει  την δράση του σε περιοχές με τεράστια γεωστρατηγική σημασία.

Όλα αυτά ενόψει της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που ξεκινά από το Κατάρ προς την Τουρκία τα επόμενα  χρόνια.

***REUTER.

***Τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ εναντίον ποιού;

pentapostagma.gr

One thought on “Η Τουρκία δημιουργεί στο Κατάρ στρατιωτική βάση με τρείς χιλιάδες στρατιώτες για να αντιμετωπίσει «κοινούς εχθρούς»!!

  1. SKEFTIKE KANENAS KATI KATARIANUS PU EMIS EKPEDEUAME (TANKS) OTI AFTI METADIDUN STUS TURKUS TIS STRATIOTIKES TAKTIKES(PU EMIS EFARMOZUME) KE APO KONTA KATAGRAFI EGATASTASEON KE MONADON MAHIS! KE OLA AFTA ME TIS EVLOGIES MAS!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s