"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Περιοδικά Άμυνας

Δωρέαν ηλεκτρονικό περιοδικό: Τεύχος 3ο


periodiko2

Η επιτυχία και η τεράστια απήχηση των προηγούμενων δύο ηλεκτρονικών τευχών με άρθρα αναλύσεις μας οδήγησε στο συμπέρασμα του περαιτέρω εμπλουτισμού της ύλης. Το 3ο τεύχος είναι πλέον διαθέσιμο! Ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση.

Μπορείτε να διαβάσετε το δωρεάν περιοδικό πατώντας πάνω στην παρακάτω εικόνα – εξώφυλλο. Το περιοδικό «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ» είναι ιδιοκτησία και συντάσσεται από την ομάδα της ιστοσελίδας http://www.defencenews.gr. Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ και δεν ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Το περιοδικό μπορείτε να το διαβάσετε σε μορφή pdf έχοντας το αντίστοιχο πρόγραμμα. 

Θεματολογία άρθρων:

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ! Ενώ το υποβρύχιο μπορεί να χαρακτηριστεί στρατηγικό όπλο, εντούτοις δεν εκλαμβάνεται ως τέτοιο, εκτός και εάν φέρει πυρηνικά όπλα. Η επιχειρησιακή αξία των υποβρυχίων είναι δεδομένη και αναμφι- σβήτητη, γι’ αυτό και όλες οι ναυτικές δυνάμεις, μικρές ή μεγάλες, διατηρούν σε υπηρεσία υποβρύχια.

ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΤΑΚΤΙΚΕΣ: Ο ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ! Τα σύγχρονα «ξύλινα τείχη» αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα διατήρησης Εθνικής κυριαρχίας. Ειδικά για μια χώρα με εκτεταμένα θαλάσσια σύνορα όπως η Ελλάδα, θα ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ χωρίς ένα ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό, να αντιμετωπιστεί η διαρκής απειλή επέκτασης της Τουρκίας, η οποία έχει τη μόνιμη θεώρηση ότι το Αιγαίο θα πρέπει να γίνει μια «λίμνη ειρήνης».

ΔΟΜΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ! Εδώ και αρκετά χρόνια οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης προαναγγέλλουν ριζικές μεταβολές στην οργάνωση και δομή των Ενόπλων Δυνάμεων με απώτερο σκοπό πάντοτε τη δημιουργία ενός μικρότερου, οικονομικότερου, πλέον ευέλικτου αλλά και περισσότερο αξιόμαχου αποτρεπτικού αμυντικού μηχανισμού.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ! Εκ φύσεως το σκοτάδι είναι φίλος του στρατιώτη, αν και ο φόβος για το σκοτάδι είναι έμφυτος στον άνθρωπο. Μπορεί όμως να υπερνικηθεί με την εκπαίδευση και την εξάσκηση.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ!Οι επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές είναι διαφορετικές, σε σχέση με τις επιχειρήσεις σε ανοιχτό πεδίο, τόσο σε τακτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Και μόνο το γεγονός ότι το αστικό περιβάλλον συμπεριλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό άμαχου πληθυσμού, προσδίδει στις επιχειρήσεις σε κατοικημένες περιοχές μια ιδιαίτερη βαρύτητα.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ- ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Έχουν πυκνώσει την τελευταία εβδομάδα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μια επικείμενη επαναπροσέγγιση της Τουρκίας με το Ισραήλ. Ως αίτια της πιθανής εξομάλυνσης των σχέσεων αναφέρονται τα ενεργειακά ζητήματα και η ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία, εξελίξεις που αμφότερες δημιουργούν νέα δεδομένα στις ισορροπίες της περιοχής

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ! Το πρώτο εξάμηνο του 2014 η έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή της Ουκρανίας και οι συνέπειες της μεσουρανούσαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Η ουκρανική κρίση, η προσάρτηση της Κριμαίας και οι συγκρούσεις στις εξεγερμένες ουκρανικές ρωσόφωνες επαρχίες βύθισαν στο ναδίρ τις προβληματικές σχέσεις Δύσεως-Ρωσίας.

Σχόλια και παρατηρήσεις ευπρόσδεκτες! Σας ευχαριστούμε για την στήριξη! Σας ευχόμαστε καλή χρονιά! Υγεία και ευτυχία σε εσάς και στις οικογένειες σας. Καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας! Και φυσικά μακάρι το 2016 να φέρει την εθνική και κοινωνική αναγέννηση της πατρίδας μας.

Σημείωση: Η συντακτική ομάδα του http://defencenews.gr/ ουδεμία σχέση έχει με το defencenet ή pronews.gr. Οι συντάκτες του περιοδικού και της ιστοσελίδας έχουν πολυετή πείρα στον χώρο των περιοδικών της άμυνας όπως είναι η «ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ» καθώς και η «ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ» ενώ κάποιοι άλλοι είναι εν αποστρατεία ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και διεθνολόγοι. Στόχος μας είναι σοβαρές και υπεύθυνες αναλύσεις μακριά από το ευρύτερο κλίμα της παραπληροφόρησης και της παραφροσύνης του διαδικτύου.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε τα δύο παλαιότερα μας τεύχη:

Τεύχος 1: «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ» Οκτωβρίου 2015

Τεύχος 2: «ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ» Νοεμβρίου 2015

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s