"Greek National Pride" blog / ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ / Κούρδοι μαχητές / Τουρκία

NYT: Ο Ερντογάν πέρασε και πάλι τη γραμμή του αξιόπιστου εταίρου


Erdogan

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν  για τους δυτικούς εταίρους της Άγκυρας μετά τη νίκη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης  στις βουλευτικές εκλογές, γράφει η  αμερικανική εφημερίδα New York Times.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρασε και πάλι τη γραμμή, αναφερόμενος  σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, για την  «ναζιστική Γερμανία».

Κάτι το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη, με δεδομένη τη φήμη του ως ενός από τους πλέον αυταρχικούς ηγέτες, που  έχουν την τάση να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την ελευθερία του λόγου και άλλων πολιτικών ελευθεριών, γράφει η εφημερίδα New York Times και αναμεταδίδει ο *** ρωσικός τύπος.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από μια δεκαετία,ο νυν Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποίησε της πρωθυπουργικές και στην συνέχεια τις  προεδρικές εξουσίες για την καταστολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των συνδικάτων και των πολιτικών του  αντιπάλων, ανέφερε η εφημερίδα.

Ακόμη και πριν από τις βουλευτικές  εκλογές στην Τουρκία , ο Ερντογάν ξεκίνησε  τον πόλεμο  εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), προσπαθώντας  να αυξήσει τους ψήφους του ισλαμικών καταβολών κόμματος του.

Στην συνέχεια μετά την νίκη του είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί  τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, ειδικότερα των Κούρδων στο κοινοβούλιο.

Πράγμα που δεν έκανε .

Οι σύμμαχοι της Τουρκίας, σε Αμερική και  Ευρώπη, διαπράττουν μια  επαίσχυντη αδράνεια παρακολουθώντας την κτηνωδία του τουρκικού στρατού στην ΝΑ Τουρκία.

Οι συνεχείς  αεροπορικές επιδρομές σε κουρδικούς  στόχους στο νότιο-ανατολικά της χώρας και οι εκατοντάδες νεκροί άμαχοι ,  αποτελούν γονοκτονία.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει  δεκάδες κατοικημένες περιοχές, και ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής εκστρατείας από τις αρχές του 2015 έχουν σκοτωθεί  3.100 Κούρδοι αντάρτες και ένας απροσδιόριστος αριθμός αμάχων.

Ο Ερντογάν αντί να  τερματίσει τον πόλεμο και να αρχίσει η διαδικασία της ενσωμάτωσης των Κούρδων στην τουρκική πολιτική σκηνή , κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, η οποία αποτελεί την κύρια αιτία που όλο και  περισσότεροι Κούρδοι παίρνουν τα όπλα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν αποδίδει τη δέουσα σημασία στην καταπολέμηση του ISIS , τροφοδοτώντας έτσι τις εντάσεις στην περιοχή .

Ο κ. Ερντογάν είναι πολύ μακριά από τις ημέρες κατά τις οποίες θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένας σεβαστός ισλαμιστής ηγέτης σε μια  μουσουλμανική δημοκρατία και ένας αξιόπιστος εταίρος στην περιοχή, τονίζει η αμερικανική  εφημερίδα .

Ο Τούρκος Πρόεδρος πάντα αυτό ήταν και αυτό το γνώριζε η αμερικανική ηγεσία , η δύση και η Ευρώπη. Αλλά όλοι τους  για ένα απροσδιόριστο λόγο έκαναν τα «στραβά μάτια». Τώρα αυτός  ο ίδιος θα δώσει εντολή για εισβολή στην Συρία ,  κάτι που θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα του».

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr.με τίτλο ( Δεκαπέντε χιλιάδες Κούρδοι διαμαρτύρονται στην Γερμανία ενάντια στην Τουρκία), είχαμε αναφέρει ότι περίπου 15.000 Κούρδοι  διαδήλωσαν στο Ντίσελντορφ  για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού εναντίον των μελών  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Οι Κούρδοι στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο ξεσηκώνονται και έχουν μαζί τους την κοινή γνώμη.

Σύντομα θα έχουν μαζί τους όλη την δύση.

*** ρωσικός τύπος.

pentapostagma.gr

Σχολιάστε