"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ


ceb1cebbceb5cebeceb

Διοικητική επιτήρηση, γερμανική… απόβαση

Υπό τον έλεγχο των δανειστών καίριοι τομείς.

Δικό του κλιμάκιο στέλνει το Βερολίνο

Αλλαγές σε ασφαλιστικό, εργασιακό, δημοσιονομικούς στόχους με τη σφραγίδα του ΔΝΤ και απόλυτο έλεγχο στη διοίκηση τομέων οι οποίοι αποτελούν κεφάλαια για το Μνημόνιο περιλαμβάνει η ατζέντα των δανειστών για την αξιολόγηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά από σήμερα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ωστόσο, η είδηση που δείχνει ότι το ελληνικό ζήτημα μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του έρχεται από το Βερολίνο, καθώς, όπως έγινε γνωστό, πέρα από τους γνώριμους εκπροσώπους των δανειστών καταφτάνει στη χώρα μας πολυμελές «εθνικό» κλιμάκιο της Γερμανίας προκειμένου να συμμετέχει στον έλεγχο στοιχείων που αφορούν τα δημοσιονομικά, την πορεία των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και ειδικότερα των ασφαλιστικών ταμείων.

Κίνηση που δείχνει ότι οι εταίροι μας δεν έχουν σκοπό να συμμετέχουν ούτε σε παιχνίδια καθυστερήσεων, αλλά ούτε και σε παζάρια που θα θέτουν σε κίνδυνο τα συμφωνηθέντα.

Το νέο στοιχείο που αναδεικνύεται τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις με τους δανειστές λίγες μέρες πριν ξεκινήσει και επίσημα η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι η εξασφάλιση ελέγχου καίριων θέσεων της ελληνικής διοίκησης, αφού η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να αποδεχθεί την «ιδιοκτησία» του Μνημονίου που υπέγραψε.

Το πιο πρόσφατο δείγμα προς την κατεύθυνση αυτή ήταν η -πρωτοφανής- ενόχληση κάποιων Ευρωπαίων υπουργών για την αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ανθιμου Θωμόπουλου κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, μονομερής ενέργεια, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει μετά την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας το 33,8% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η έντονη κριτική που ασκήθηκε στον κύριο Τσακαλώτο βασίστηκε στην καθυστέρηση της δημιουργίας της οκταμελούς επιτροπής για την οποία είχε δεσμευτεί η Ελλάδα και η οποία θα είχε την αποκλειστική ευθύνη διορισμού ή παύσης μελών του Δ.Σ. στις μεγάλες τράπεζες.

Ως γνωστόν, στην επιτροπή αυτή την αποφασιστική ψήφο του 50+1 θα έχουν οι δανειστές.

Ενα δεύτερο αντικείμενο κριτικής από τους υπουργούς του Eurogroup ήταν η καθυστέρηση των αλλαγών στο Δημόσιο στην κατεύθυνση της «αποκομματικοποίησης» των διορισμών και της εξέλιξης υπαλλήλων σε κρατικές θέσεις.

Τρίτο δείγμα μεταφοράς ελέγχου είναι και το κενό που υπάρχει ακόμη στη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων σχεδόν 2 μήνες μετά την αποπομπή της κ. Κατερίνας Σαββαΐδου.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ… ΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ… ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ

ΕΛΛΑΔΑ… ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ… ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ (GO BACK) ΣΟΪΜΠΛΕ

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΣΗΜΙΤΗ

ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ… Στόχος η Επιβολή Γερμανών Φοροελεγκτών στην Ελλάδα… «Τυράκι» η Πάταξη της Φοροδιαφυγής

Ο Τσίπρας έστειλε τον Παυλόπουλο στο Βερολίνο για Εκβιασμό και Επαιτεία!!!

ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Γερμανούς συμβούλους είχε προσλάβει ο Τσίπρας -Μυστική συνεργασία με το Μαξίμου

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 1

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s