Βουρκωμένα μάτια στις εξόδιες ακολουθίες για τους δύο υποπλοιάρχους που χάθηκαν άδικα!
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης αποχαιρέτησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου τους ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά, που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε απόκρημνη πλαγιά της Κινάρου.
Η αυλαία στην ανείπωτη τραγωδία θα πέσει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιλιον, όπου θα τελεστεί η κηδεία του ανθυπασπιστή Ελευθερίου (Λευτέρης) Ευάγγελου, που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο.
Η εξόδιος ακολουθία για τον 37χρονο κυβερνήτη του ελικοπτέρου AB-212, υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, τελέστηκε το Σάββατο στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το φέρετρο σκεπάστηκε με την ελληνική σημαία, άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές, ενώ οι δικοί του άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια είπαν το τελευταίο «αντίο», φωνάζοντας «αθάνατος».
Ο θρήνος και η συγκίνηση κυριάρχησαν και στην κηδεία του 34χρονου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά, που τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρια Ναυπλίου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Τραγικές φιγούρες, η μητέρα του υποπλοιάρχου και η σύζυγός του, που σε λίγες εβδομάδες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.
Συγκλονιστικές στιγμές
Συγκλονιστική ήταν η ομιλία ενός εκπαιδευτή και συμμαθητή του στη Σχολή Ναυτικών Δοκιμών.
