"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Πάρτε μέτρα να μην μπει η ΚΡΗΤΗ σε δύσκολη προσφυγική κρίση


KRITIfebΤώρα που μπαίνει η άνοιξη και φτιάχνει ο καιρός στο Κρητικό Πέλαγος κάποιοι δουλέμποροι από την Βόρειο Αφρική με το κυάλι μπορεί να βλέπουν Κρήτη και να ζυγίζουν το πορτοφόλι τους.

Πολύ σύντομα με τα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία (στρατιωτικές εμπλοκές στην Συρία και το Κουρδικό , πιθανώς και εμπλοκή με τους Ρώσους στον γεωπολιτικό αυχένα του Καυκάσου) το προσφυγικό μέτωπο εισόδου στην χώρα μας μπορεί να μεταφερθεί νοτιότερα .

¨Οι κύριες οδοί που χρησιμοποιούν τα εγκληματικά δίκτυα για την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στη χώρα μας δια θαλάσσης είναι:
o Από διάφορες Αφρικανικές χώρες (Σομαλία, Μαυριτανία, Ακτή Ελεφαντοστού, Σουδάν, κλπ), προώθηση στην Αίγυπτο – Ελλάδα (Κρήτη, Εύβοια, Νότια Πελοπόννησος).
o Από την Αίγυπτο (Αιγύπτιοι) στην Ελλάδα (Κρήτη – Νότια Πελοπόννησος)
o Από διάφορες Αφρικανικές χώρες (Σομαλία, Σουδάν, Αιθιοπία, κλπ), προώθηση στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα (νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και σε ακτές της ηπειρωτικής χώρας)
o Από Ασιατικές χώρες (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράν, Ιράκ, κλπ) προώθηση στην Τουρκία – Ελλάδα (νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και σε ακτές της ηπειρωτικής χώρας)
o Από τη Λιβύη στην Ελλάδα (Κρήτη – Νότια Πελοπόννησο)

¨Η γρήγορη εξάπλωση των τζιχαντιστών στην βόρεια Αφρική και πιο ειδικά στην Λιβύη όπου ελέγχουν πλέον αρκετές πόλεις, προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, που βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από το σημείο που έχουν δημιουργήσει τη βάση τους, την πόλη Derna της Λιβύης.
Οι εικασίες ότι είναι δυνατόν ακόμα και με βάρκες να χρησιμοποιηθεί η Κρήτη ως εφαλτήριο των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, μοιάζουν εφιάλτης.
Υπάρχει αυτή η πιθανότητα;
Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα να βρεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών;
Και τελικά ποιοι είναι αυτοί που σκορπίζουν τον τρόμο σε όλη την υφήλιο; ¨

ΕΕ ¨άλλα λόγια να αγαπιόμαστε¨ ;
¨ Αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις βρίσκεται τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ με την τελευταία να εξετάζει για πρώτη φορά στην Ιστορία της να δώσει ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρα, κράτος-μέλος της.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η ΕΕ εξετάζει τις τελευταίες ημέρες, λόγω των ανεξέλεγκτων διαστάσεων που λαμβάνει το πρόβλημα, να εφαρμόσει στη χώρα μας ένα από τα δυο βασικά σχέδια για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης από αυξημένες προσφυγικές ροές που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν σε χώρες εκτός των ορίων της.
Το πρώτο σχέδιο είναι αυτό που εφαρμόζεται σε μια σειρά από χώρες της Αφρικής, στο Λίβανο και την Ιορδανία. Εκεί η ΕΕ μέσω του αρμοδίου επιτρόπου για ανθρωπιστική βοήθεια και πολιτική προστασία, Χρήσου Στυλιανίδη, έχει συμβάλει με το να προσφέρει τη χρηματοδότηση σε ένα διεθνή οργανισμό για τη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών, δηλαδή στήσιμο σκηνών, παροχή τροφής, ύδρευσης, αποχέτευσης, φύλαξης, ιατρικής βοήθειας. Τέτοιοι οργανισμοί μπορεί να είναι ο Ερυθρός Σταυρός ή η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Στα αρνητικά αυτού του σχεδίου είναι το γεγονός ότι σε μια τέτοια περίπτωση το «βάρος» του καταυλισμού το σηκώνει μια συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που είναι πιθανό να δημιουργήσει αντιδράσεις από τους κατοίκους.
Το δεύτερο σχέδιο, είναι αυτό που έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν σε Σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο, σε Τσετσένους πρόσφυγες στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά και κατά διάρκεια του λιμού στη Σομαλία. Το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει τη διανομή κουπονιών σε πρόσφυγες με τα οποία θα μπορούν να νοικιάσουν διαμερίσματα ή δωμάτια σε ξενοδοχεία, αλλά και να αγοράζουν τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ και άλλα μαγαζιά.
Στα θετικά αυτού του σχεδίου συγκαταλέγονται το γεγονός ότι ενισχύεται η τοπική οικονομία και αποφεύγεται η περιθωριοποίηση των προσφύγων. ¨

Οι καταστάσεις είναι τραγικές μην τις κάνουμε τραγικότερες για αυτό πρέπει να παρθούν όλα τα προληπτικά μέτρα και να δοθούν διπλωματικές μάχες , φυσικά κάτι που χρειάζεται μαχητές.
Βιώνουμε μια αρχαία τραγωδία και ψάχνουμε να βρούμε στην Ευρώπη τον¨ από μηχανής θεό¨.

Το παιχνίδι είναι γεωπολιτικά στημένο εδώ και πολύ καιρό και έχει να κάνει με παγκόσμιες αποκαλυπτικές ανατροπές που αποφασίστηκαν εδώ και πολλά χρόνια και θα γεμίσουν τις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης ιστορίας.

Ήρθε η στιγμή η ΕΛΛΑΔΑ να τα δει όλα, να διαχειριστεί η ίδια το μέλλον της και να κάνει τις επιλογές της την στιγμή που ολόκληρη η ανθρωπότητα θα βαδίζει στην καρδιά του σκότους.

Η αυλαία έπεσε και βγήκαν στην σκηνή οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
Αυτή η θεατρική γεωπολιτική παράσταση θα διακοπεί με το χέρι του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ  πηγη

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s