"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ / Τουρκία

Ψευδείς ειδήσεις και επικοινωνιακός πόλεμος της Τουρκίας στο Αιγαίο!


IMG_3817-1-640x330

Ψεύτικη είδηση κατασκεύασε μεθοδικά και διακινεί τώρα η Τουρκία προκείμενου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το μπλοκάρισμα που κάνει στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την έλεγχο της ροής μεταναστών και προσφύγων προς την Ελλάδα και να φανεί στα μάτια των ΝΑΤΟικών…ότι αυτή πρώτη εντοπίζει στην θάλασσα ,συλλαμβάνει και γυρίζει πίσω στα παράλιά της, παράνομους μετανάστες!

Πρόκειται για ένα καλοστημένο …σήριαλ τουρκικής ”παραγωγής”, που το πρώτο μέρος του ”γυρίστηκε” στις 25 Φεβρουαρίου και από χθες επιχειρείται να ”σερβιριστεί” με ΝΑΤΟικό περιτύλιγμα,  εν αγνοία μάλλον του ΝΑΤΟ!

Δεν ειναι λοιπόν μόνο ότι ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι είναι …βλακείες τα περί μπλοκαρίσματος των πλοίων του ΝΑΤΟ από τα τουρκικά προσκόμματα, έρχεται τωρα και  ο υπόγειος προπαγανδιστικός μηχανισμός της Άγκυρας που κατασκευασε την ”είδηση” ότι τάχα μου το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να περιπολεί και μάλιστα έδωσε …συντεταγμένες βαρκών με μετανάστες/πρόσφυγες και η τουρκική Ακτοφυλακή έσπευσε και τους …συνέλαβε!

Έτσι τα παραπάνω φιγουράρουν σήμερα σε  δημοσιεύματα στις εφημερίδες Vatan,Star καιYeni Safak που τονίζουν ότι πρόκειται για την… πρώτη επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο! Είχαν προηγηθεί ανάλογες αναρτήσεις στις ιστοσελίδα της Milliyet,Cumhuriyet, Sabah, Haber 24 (με πηγή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ihlas) και με τίτλους όπως «Πρώτη επιχείρηση του ΝΑΤΟ για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο»!

Η ”είδηση” ειναι εντέχνως κατασκευασμένη – με το πρώτο μέρος του σήριαλ να έχει ”γυριστεί” με …πρωταγωνιστή την τουρκική φρεγατα Barbaros, που  θα πάρει μέρος στην αποστολή του ΝΑΤΟ:

Αυτή λοιπόν στις 26 Φεβρουάριου ενημέρωσε την ναυαρχιδα ( γερμανικό σκάφος Bonn) ότι την προηγούμενη 25/2 και ενώ βρισκόταν στα τούρκικαχωρικά ύδατα , το ελικόπτερό της ειδε βάρκα με παράνομους μεταναστες και ειδοποίησε την τουρκική Ακτοφυλακή για να τους μαζέψει.

Ελα όμως που από το Ελληνικό Λιμενικό – όπως μας βεβαιώνει αρμόδια πηγη του ΓΕΕΘΑ- δεν επιβεβαιώνει καμια τέτοια δραστηριότητα της Τουρκικής Ακτοφυλακής! Ούτε το ίδιο το ΝΑΤΟ έχει κάτι άλλο πέραν της αρχικής αναφοράς της τουρκικής φρεγάτας- που εγινε όπως ειπαμε εκ των υστέρων!

Το θέμα έμεινε εκει- διότι τότε οι Τούρκοι αυτό μόνο ήθελαν: Να έχουν ΓΙΑ …ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ ΧΡΉΣΗ μια καταγραφή σε ΝΑΤΟικό …τεφτέρι ότι δήθεν ελέγχουν και εντοπίζουν βάρκες διακινητών, και μάλιστα με πλοίο που φέρει ΝΑΤΟικό καπέλο…

Το πλήρωμα του χρόνου για να …σκάσουν το παραμύθι -στα αυτιά της Δύσης – ηρθε χθες : Σύμφωνα λοιπόν με τα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ  που προαναφέραμε πουθενά δεν αναφερεται η εμπλοκή της Τουρκικής φρεγάτας ”Barbaros” και γίνεται λόγος στην …”πρώτη επιχείρηση”  του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ότι – γενικά και αόριστα – η …Συμμαχική δύναμη συνέδραμε  στην σύλληψη 159 μεταναστών που επιχείρησαν να διαφύγουν παράνομα από την Τουρκία!

Αναλυτικότερα, η Μιλιετ γράφει ότι  τα …πλοία παρακολούθησης και διάσωσης του ΝΑΤΟ (!) που περιπολούν στα (σ.σ. προσέξτε) διεθνή ύδατα εντόπισαν ορισμένους μετανάστες, που βγήκαν ”στο δρόμο του θανάτου”. Αμέσως, αναφέρει, οι αρμόδιοι του ΝΑΤΟ ( σ.σ. δηλαδη η Barbaros!) , επικοινώνησαν  με το προσωπικό της Τουρκικής Ακτοφυλακής και εξασφάλισαν την μετακίνηση της  στην περιοχή, σύμφωνα με τις συντεταγμένες που της μετέδωσε.

Και έτσι – γραφουν  τα τουρκικά ΜΜΕ- οι ομάδες (της τουρκικής Ακτοφυλακής)  που μετακινήθηκαν με τα σκάφη άμεσα στην περιοχή συνέλαβαν 159 πρόσφυγες, που επέβαιναν σε λέμβους , μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Υποκρισία της Αγκυρας

Στην συνέχεια αναφέρει η Μιλιετ το ”παραμύθι” : Όσο οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο συνεχίζονται (sic), τις τελευταίες ημέρες, το Αρχηγείο της Τουρκικής Ακτοφυλακής έχει τεθεί σε συναγερμό.

Οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Αιγαίο έχουν αυξήσει τον αριθμό των επιχειρήσεων για να μην υπάρξουν περαιτέρω απώλειες ζωών (sic). Οι Τούρκοι Λιμενικοί με τις επιχειρήσεις αυτές, κατά τις οποίες καθημερινά συλλαμβάνουν δεκάδες μετανάστες, παρεμπόδισαν τους περαιτέρω θανάτους, γράφει υποκριτικά ο τουρκικός άτυπος αφού ξέρει καλά ότι η ανοχή και η παρότρυνση της Τουρκίας στους ”δουλέμπορους” έχει στείλει στον υγρό τάφο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες… 

Επισημαίνεται ακόμα ότι  το ενδιαφέρον προσέλκυσε ο αριθμός των Σύρων προσφύγων, που συλλαμβάνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφερουν, το 75% των συλληφθέντων, κατά τις εν λόγω επιχειρήσεις, μεταναστών είναι Σύροι, ενώ το 25%Αφγανοί.

Η αλήθεια – όπως όλη η ΕΕ και  το ΝΑΤΟ ξέρουν-  είναι  ότι η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν έχει αρχίσει με ευθύνη της Τουρκίας- ακόμα και στην ναυαρχίδα του ΝΑΤΟικού Στόλου δεν την άφησαν να μπει στα χωρικά τους ύδατα οι Τούρκοι!

Όσα από τα 5 πλοία σήμερα βρίσκονται στο Αιγαίο κινούνται στο κεντρικό μέρος του χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο και χωρις εντολή να κανουν κάτι επί του σκοπού για τον οποίο έχουν σταλεί στο Αιγαίο! 

Συγκεκριμένα η Γερμανική ναυαρχίδα και η ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς βρίσκονται ΝΔ της Χίου, η Καναδική φρεγάτα Δυτικά Λέρου , το ιταλικό σκάφος στην …Ιταλία και η τουρκική φρεγάτα Barbaros ναυλοχεί στο Ακσάζ- ίσως επειδή …κουράστηκε  στο ανύπαρκτο περιστατικό!

Και ειναι ανύπαρκτο διότι το Λιμενικό της Ελλάδας ή τα άλλα σκάφη του ελληνικού Στόλοι που έχουν εκεί ( εθνικές) αποστολές θα το είχαν καταγράψει! Ακόμα και κάποιος να έχει ειδοποιήσει την ακτοφυλακή για τυχόν ταλαιπωρημένους μετανάστες σε βάρκες,  ειναι εντελώς τυχαιο και σίγουρα ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΤΟ, αφού η επιχείρηση ειναι μπλοκαρισμένη από την ίδια την Αγκυρα!

Αλήθεια όμως είναι ότι οι Τούρκοι , που νιώθουν πλέον πιο έντονα την ”ανάσα” της ΕΕ ( και του ΝΑΤΟ) προσπαθουν να δειξουν στην πράξη αλλά και με διαρροές ότι κατή κανουν στον τομέα της αποτροπής και του ελέγχου.

Έτσι ανακοινώνουν τις τελευταίες ημερες καποιες συλλήψεις ( το έκαναν κάπου -κάπου για τα μάτια του κόσμου) και όλα αυτά τα προβάλλουν με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα … 

Λ.Λ.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s