"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Πάμε για Μεγάλη Εθνική Ήττα! Ξεκίνησε η Επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο


aigaiob

Απαιτούμε να Μάθουμε πως Ξεπεράστηκαν οι Ενστάσεις της Τουρκίας

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ειλικρινά πλέον δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε, πως δηλαδή γίνεται μέχρι χθες οι Τούρκοι να έχουν θέσει αξιώσεις αποδοχής των απόψεων τους περί κυριαρχίας και δράσης στο Αιγαίο, που ουσιαστικά διεκδικούν το μισό Αιγαίο και να ενημερωνόμαστε ότι από τις 8 το βράδυ της Κυριακής η συμφωνία μεταξύ ΝΑΤΟ και Frontex για την επιτήρηση στο Αιγαίο είναι σε ισχύ, καθώς ξεπεράστηκαν οι ενστάσεις της Τουρκίας και οι νατοϊκές δυνάμεις θα αναπτύσσονται στα ελληνική χωρικά ύδατα.

Τι άλλαξε λοιπόν και οι Τούρκοι ξαφνικά συμφώνησαν, αυτό πρέπει να μας πουν τόσο η Πολιτική όσο και η Στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας.

Διότι δεν πιστεύουμε ότι η Τουρκία έτσι ξαφνικά είπε να κάνει ένα δώρο στην Ελλάδα … μάλλον κάτι πήρε ως αντάλλαγμα που φοβόμαστε ότι είναι πολύ σοβαρό και εθνικό. Αυτό το αντάλλαγμα είναι βέβαιο ότι θα καθορίσει πολλά στην μελλοντική πορεία της κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Έτσι σύμφωνα με δημοσιεύματα η Συμμαχία αποδέχτηκε την ελληνική άδεια για επιχειρήσεις εντός των χωρικών υδάτων αγνοώντας σε πρώτη φάση τις τουρκικές αξιώσεις. Η Τουρκία περιορίστηκε να δώσει άδεια εισόδου στα ύδατα της μόνο για το σημείο απέναντι από τη Λέσβο.

Η Ελλάδα έδωσε άδεια στα πλοία του ΝΑΤΟ να μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο, τη Χρυσή και τη Γαύδο.

Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα στα πλοία του ΝΑΤΟ υπάρχουν και Τουρκικά που και αυτά θα μπαινοβγαίνουν ως Νατοϊκά, δηλαδή είναι αυτό που λέγαμε ότι θα συνηθίσουμε πλέον να βλέπουμε Τουρκικά πλοία στα Ελληνικά χωρικά ύδατα …

 

Εν τω μεταξύ εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ για τελικές αποφάσεις επί του θέματος και θα πρέπει η Ελληνική πλευρά να μην πέσει σε παγίδες και να είναι καλά προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια, που δεν είναι άλλα από αυτά της συγκυριαρχίας στο Αιγαίο.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι, ΄΄ελήφθησαν αποφάσεις για την ανάπτυξη των νατοϊκών πλοίων.

Η δραστηριότητα των Νατοϊκών πλοίων θα επεκταθεί στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Οι περιοχές δράσης έχουν καθοριστεί σε συνεργασία και συντονισμό με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο σκοπός της αποστολής του ΝΑΤΟ δεν είναι να σταματήσει ή να απωθήσει τα σκάφη με τους πρόσφυγες, αλλά να βοηθήσει την Ελλάδα και την Τουρκία να εντοπίζουν τις βάρκες΄΄.

Το ΝΑΤΟ έχει επίσης συμφωνήσει με τη Frontex σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο.

Θα ανταλλάσσουν συνδέσμους και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως επίσης με τα επιτελεία της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η πρόταση του ΝΑΤΟ να επιχειρούν τα πλοία της SNMG2 στα χωρικά ύδατα Ελλάδας και Τουρκίας συντάχθηκε μετά τις επαφές που έκανε ο Γερμανός τακτικός διοικητής της SNMG2 στην Άγκυρα και την Αθήνα, και αφορά στον ορισμό των περιοχών δράσης των Νατοϊκών πλοίων.

Θεωρούμε το σχέδιο δράσης και οι περιοχές δράσης όπως τις ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, θα επιφέρουν πολλά νέα δεδομένα.

Έχει μεγάλη σημασία ποιος θα έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο και που …, πως θα ονομάζονται οι περιοχές δράσης, θα χρησιμοποιούντα τα ισχύοντα Ελληνικά ονόματα για τα νησιά μας, ποιος θα δίνει άδεια για πτήσεις της Νατοϊκής δύναμης …

Αυτά είναι ερωτήματα που δεν μας είπε η ανακοίνωση και αποτελούν την ουσία της παρέμβασης του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είμαστε βέβαιοι ότι πήρε αυτά που ήθελε, εμείς δεν γνωρίζουμε ακόμα τι πήραμε, αλλά αυτό θα αποκαλυφθεί στην πράξη μελλοντικά, ευχόμαστε να κάνουμε λάθος και όλοι να έχουν φροντίσει για το καλό της Ελλάδας…

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s