"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι πρώτοι Τούρκοι χωροφύλακες στην Χίο – Έφτασαν για την «επίβλεψη» μιας συμφωνίας που κανείς δεν γνωρίζει εάν θα τηρηθεί! – ΑΛΛΟΙ 18 ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ –


turkishpolice_0Έφτασαν αργά το βράδυ της Κυριακής στη Χίο οι πρώτοι Τούρκοι αστυνομικοί, τους οποίους κάποιοι παρουσίαζαν ως «αξιωματούχους». Πρόκειται για απόσπασμα 6 αξιωματικών ενώ το πρωί της Δευτέρας αναμένονται ακόμη 18 στη Λέσβο ένα σύνολο 26 ατόμων οι οποίοι τυπικά θα επιβλέπουν την επαναπρόώθηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί που έφτασαν μέσω Cesme υπάγονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Σμύρνης (πρόκειται δηλαδή για την ίδια πρακτικά διεύθυνση η οποία υποτίθεται πως ελέγχει τους εκατοντάδες αλλοδαπούς που ανεμπόδιστοι φτάνουν στα ελληνικά παράλια) και θα εγκατασταθούν στις Εγκαταστάσεις Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΠΑ) του νησιού στην περιοχή του Χαλκειούς με σκοπό την επίβλεψη της διαδικασίας επανεισδοχής στην Τουρκία.

Στην αίθουσα επιβατών του Τελωνείου της Χίου υπήρξε και υποδοχή. Πιο συγκεκριμένα τους Τούρκους αστυνομικούς υποδέχθηκε ο Διοικητής της Ασφάλειας Γ. Κεβόπουλος συνοδευόμενος από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Ακολούθως οι 6 Τούρκοι Αξιωματικοί, πρόκειται για 4 άνδρες και 2 γυναίκες, μετέβησαν συνοδεία περιπολικών σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου και θα διαμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί.

Δεδομένου ότι την πρώτη μέρα εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, στη Χίο αφίχθησαν πάνω από 800 άτομα, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου είναι έτοιμη να ζητήσει την άμεση επαναπροώθηση μεταναστών στα απέναντι παράλια, υπό το φόβο συσσώρευσης μη διαχειρίσιμου αριθμού στις ΕΠΑ και φυσικά να ναυαγήσει η περίφημη συμφωνία πριν καλά καλά αρχίσει.

Να σημειωθεί ότι οι τελευταίοι αλλοδαποί που παρέμεναν στο νησί από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, αναχώρησαν τόσο για την Ελευσίνα με το πλοίο Blue Star Patmos, όσο και με το πλοίο «Αριάδνη» για τον Πειραιά το βράδυ της Κυριακής.

Η άφιξη των 6 Τούρκων Αστυνομικών στη Χίο είναι η πρώτη που πραγματοποιείται σε ελληνικό νησί, ενώ θα ακολουθήσει η άφιξη 18 Αστυνομικών στη Λέσβο το πρωί της Δευτέρας από το Δικελί.

Το ζήτημα που προκύπτει βέβαια εδώ είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι μπορεί να είναι οι αξιωματικοί αυτοί. Τα στελέχη της ΜΙΤ είναι γνωστά και καταγεγραμμένα όχι όμως και τα στελέχη της «επισήμως» διαλυθείσας JITEM (της μυστικής υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής που είχε άμεσες επαφές με την τουρκική μαφία) η οποία δρα παραστρατιωτικά και είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τις πιο «επίσημες» δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, καθώς έχει μάθει να λειτουργεί παρασκηνιακά στο σκοτάδι, συνεργαζόμενη και με τουρκικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος.

Υπήρχε άλλωστε δημοσίευμα στον τουρκικό Τύπο που «έδινε» στεγνά τις δραστηριότητες της JITEM ως προς την οργάνωση δικτύων λαθρομεταναστών κάτι το οποίο το pronews.gr στην πρόγονη μορφή του ως defencenet.gr είχε καταγραψει.   πηγη

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s