"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Αντικαθιστά την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Ελληνική Κυβέρνηση και ΑΚΥΡΩΝΕΙ τις «ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ» στο Αιγαίο


ceb3cebacf81ceb9ceb6ceb5cf83-ceb6cf89cebdceb5cf83-cf83

Ο Στρατηγός και πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς με κείμενό του και με το χάρτη αυτό καταρρίπτει τους “γκρίζους” τουρκικούς ισχυρισμούς στο Αιγαίο!

Διαβάστε το κείμενο του Στρατηγού Ζιαζιά:

Ο χάρτης αυτός αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο που ακυρώνει οποιαδήποτε προκλητικη και αισχρή αμφισβήτηση των Τουρκων,οι οποίοι ,μετα το 74 κυρίως,επιθυμούν να μεταβάλλουν το “status quo”του Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον χάρτη αυτόν οριοθετούνται με κάθε λεπτομέρεια τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δυο πλευρών και φέρει μάλιστα την υπογραφή της Ιταλό – τουρκικής Συμφωνίας,η οποία έλαβε χωρά στις 28/12/1932.

Πρόκειται για τον επίσημο χάρτη της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας του τέως Υπουργείου Αποικιών.

Είναι ένα ιστορικό δείγμα.

Μάλιστα πριν παραχωρηθούν τα Δωδεκάνησα στην ΕΛΛΆΔΑ από την Ιταλία ,με το άρθρο 14 του Παραρτήματος της Συνθήκης της Λωζάνης ,23/7/1923,η Τουρκία είχε παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα που έφερε μέχρι τότε για το σύνολο των Δωδεκανήσων,τα οποία πέρασαν υπό Ιταλική κατοχή.

Εν συνεχεια ενσωματώθηκαν στην ΕΛΛΑΔΑ,λιγο μετα την Διασκεψη Ειρήνης του Παρισιού 10/2/1947

Τοτε ,η συμφωνία εθεσε ως διάδοχο των νησιών την ΕΛΛΑΔΑ,η οποία θα συνέχιζε να εχει διεθνώς αναγνωρισμένα κυριαρχικά ,νομικα και πολιτικά δικαιώματα για αυτα.

Στην Τουρκία παραχωρήθηκαν μονο δυο νησίδες,Καρα Άντα,και Ορακ.

ΧΑΡΤΗΣ 1

ΧΑΡΤΗΣ 2

Η Τουρκία δίνοντας όμως τις δικές της ερμηνείες αμφισβητεί γενικής αποδοχής κανόνες του διεθνούς δικαίου η τους εφαρμόζει οπού και όπως τη συμφέρει.

Μετα τα Ιμια στο τουρκικό κυβερνητικό πρόγραμμα συναντάμε τη φράση:” Turkey will abide by all international agreements it has signed.

However the implementation of these against the national security and interest will not be allowed”,δηλαδή ” Η Τουρκία θα τηρήσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Εντούτοις δεν θα επιτρέψει η εφαρμογή τους να είναι αντίθετη στην εθνική της ασφαλείας και τα ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΗΣ”.

Επισημαίνουμε την χαρακτηριστική λέξη “συμφέροντα της” που αντικατοπτρίζει τη θέση της απέναντι στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών που εχει υπογράψει.

Πρέπει να τονισθεί ότι η έκφραση “Γκρίζες Ζώνες” είναι μονομερής όρος που χρησιμοποιεί η τουρκική εξωτερική πολιτική για εξυπηρέτηση των παράλογων και παράνομων επιδιώξεων της στο Αιγαίο.

Επομένως τα Θαλάσσια Σύνορα μας είναι επακριβώς οριοθετημένα , με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και τις ισχύουσες συνθήκες και τα γνωρίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

πηγη

One thought on “ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Αντικαθιστά την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Ελληνική Κυβέρνηση και ΑΚΥΡΩΝΕΙ τις «ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ» στο Αιγαίο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s