"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ / Τουρκία

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τις άκρως προκλητικές παραβιάσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Αιγαίο


121502-0.thumb_640.0aee11f95033a222902e0b4a7c15ccec

Η Τουρκία έχει αποδοθεί τα τελευταία 24ωρα σε μια άνευ προηγουμένου προκλητική συμπεριφορά κατά της Ελλάδος με συνεχείς και μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, και υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του αριθμού των προκλήσεων που υλοποιούνται  από την Τουρκία στο Αιγαίο, ενώ τα οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισβάλουν καθόλη την διάρκεια της ημέρας σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο πέλαγος, αναφέρει *** ο διεθνής τύπος.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στην πρεσβεία της στην Άγκυρα να παραδώσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες τουρκικές αρχές και  θεσμικά όργανα σχετικά με τα συνεχιζόμενα ύποπτα  περιστατικά.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα αξιολογούν  τις δραστηριότητες της τουρκικής αεροπορίας  ως λίαν «απαράδεκτες», οι οποίες  , «δείχνουν μια Τουρκία που δεν είναι έτοιμη να τηρήσει  τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ,  σε σχέση με τον έλεγχο του μεταναστευτικού κύματος στην το Αιγαίο Πέλαγος».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι μια τέτοια συμπεριφορά από την Τουρκία έχει αρνητικές επιπτώσεις πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή, αποδεικνύει έμπρακτα την έλλειψη δέσμευσης για τη συνεργασία και υποκινεί και άλλου είδους «σκέψεις»  .

Το ελληνικό γενικό επιτελείο έχει επίσης εκφράσει της εντονότατες ανησυχίες του  ότι τα τουρκικά αεροσκάφη που πολλές φορές είναι οπλισμένα ενώ πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά της Λέσβου, Χίου, Λήμνου και Οινούσσες, είναι ικανά να πραγματοποιήσουν «οτιδήποτε». !!!!!

1730534-700x394

Οι Τούρκοι θέλουν  φυσικά ως Οθωμανοί που είναι να πάρουν τα χρήματα από την ΕΕ και στην συνέχεια «στήνοντας» ένα  σκηνικό έντασης να αποχωρήσουν από την συμφωνία , αλλά οι Γερμανοί τους «κλείδωσαν» με την συμφωνία.

Η ουσία όμως είναι ότι υπάρχει περίπτωση  διενέργειας επεισοδίου με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένης απαίτησης για την διχοτόμησης του Αιγαίου. Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο:

Οι Τούρκοι «εξαφανίζουν» Καστελόριζο απαιτώντας ΑΟΖ έως την Κρήτη και την Κύπρο, πρώτοι είχαμε παρουσιάσει το πόσο προσεκτικά και με επιμέλεια έχουν σχεδιάσει στην Άγκυρα την απαίτηση για ανακήρυξη «Μεσογειακής ΑΟΖ».

Τι αιτιάσεις αυτές τις έχουν ενδύσει  μάλιστα  με τον μανδύα των « δίκαιων» νομικών διεκδικήσεων απαιτώντας νομική λύση , χωρίς να μας πουν από ποιο ακριβώς δικαστήριο.

Όπως γίνεται αντιληπτό το Καστελόριζο « εξαφανίζεται» ως δια μαγείας από την περιοχή,  και απλά για την Τουρκία» δεν υπάρχει», διότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα τα σχέδια τους. Πρόκειται για συνέχεια του σχεδίου Ίμια και Κίναρο.

Η πατρίδα μας βάλλεται από Βορρά και Ανατολάς και πρέπει να  ελιχθεί με απόλυτη επιτυχία  μέσα από συμπληγάδες πέτρες για να επιβιώσει.

*** ο διεθνής τύπος.

pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s