"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / ΕΛΛΑΔΑ

Οι πιέσεις από ΕΛΚ & η άρνηση Κυριάκου: δεν ψηφίζουμε


sdfef_w_lΝα παραμείνει η ελληνική κεντροδεξιά στην…«οδό της υπευθυνότητας» είναι το μήνυμα που στέλνουν κεντρικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς τη ΝΔ, από την οποία αναμένουν, όπως λένε υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση έναντι της ενδεχόμενης συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.Στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, όπου και τα βασικά κέντρα του ΕΛΚ, κατανοούν πλήρως το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, συζητούν έντονα τη στάση της Ν.Δ. που επιτίθεται με ένταση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι προχωρά σε μεγαλύτερη φοροεπιδρομή.

Στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς μέχρι στιγμής κυριαρχεί η άποψη ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κινηθεί με ρητορική που θα παραπέμπει στην αντιμνημονιακή της περίοδο, η οποία και δοκίμασε τις σχέσεις της με το ΕΛΚ, ενώ αναμένει ότι και η στάση της θα είναι ανάλογη.

Η εσωτερική ένταση που υπάρχει στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την συμφωνία που έρχεται προβληματίζει τους Ευρωπαίους κεντροδεξιούς και έχουν ακουστεί και απόψεις για το ενδεχόμενο η ΝΔ να βγάλει…«τα κάστανα από τη φωτιά» και να στηρίξει η ίδια τη νέα συμφωνία.

Πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν γίνει αποδέκτες της ανησυχίας που επικρατεί σε κεντρικούς παράγοντες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς που θέλουν η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να κινείται στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων μέσα από το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών: της Αθήνας και των πιστωτών.

Το τελευταίο διάστημα πολλές ήταν οι επικοινωνίες που είχαν βουλευτές της ΝΔ με στελέχη του ΕΛΚ, τα οποία και εξέφραζαν την απορία τους πως μπορεί ένα κεντροδεξιό κόμμα να αρνηθεί τη στήριξη και την ψήφο σε ένα πακέτο μέτρων που αποτελεί προέκταση της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει το πακέτο, αλλά διεξοδική συζήτηση θα γίνει και μετά το συνέδριο.

«Γαλάζιοι» βουλευτές που διατηρούν επαφές με κορυφαίους παράγοντες της γερμανικής πολιτικής σκηνής, είχαν προ ημερών εκτενή συζήτηση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους ότι η ΝΔ δεν θα κινηθεί στην οδό του λαϊκισμού και θα είναι υπεύθυνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc το ΕΛΚ έχει ενημερωθεί και γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ν.Δ. να ψηφίσει μέτρα που αυξάνουν τη φορολογία και τα οποία οδηγούν προς το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα από αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και παράλληλα φέρνουν μείωση των εσόδων του κράτους και στην απόλυτη εξόντωση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο. Έβαλε πλάτη για να υπάρξει συμφωνία, ώστε να μην εξέλθει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς δώσαμε χέρι βοηθείας στη κυβέρνηση για να μην οδηγηθεί η χώρα στα βράχια» λένε από το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη και συμπληρώνουν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση είναι προϊόν μια ατέρμονης και αποτυχημένης διαπραγμάτευσης στην οποία συμμετέχει η κυβέρνηση.

«Στη διαπραγμάτευση αυτή, εμείς δεν συμμετέχουμε και ούτε ζητήθηκε η άποψή μας. Διαφωνούμε κάθετα με τη φιλοσοφία των μέτρων» τονίζουν κεντρικά στελέχη και συμπληρώνουν: «Είναι υφεσιακά και δεν προσφέρουν τίποτα στην ανάπτυξη της χώρας. Οδηγούν τη χώρα σε ασφυξία».  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s