"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΡΩΣΙΑ / Τουρκία

Ρωσικά υποβρύχια με πυραύλους Cruise στην Κριμαία «σημαδεύουν» τους Τούρκους που ξεκίνησαν διακλαδική άσκηση στο Αιγαίο Πέλαγος


rusia

Η Μόσχα λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την αναβαθμισμένη παρουσία των τουρκικών αεροσκαφών και μονάδων επιφανείας τόσο στην  περιοχή της Μαύρης  Θάλασσας όσο και στο Αιγαίο.

 Για αυτό και έχει αποστείλει   υποβρύχια με πυραύλους  Cruise στην Κριμαία με σκοπό να τα «ενεργοποιήσει» όποτε αυτό  απαιτηθεί.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε επίσημα , δήλωσε ότι η Ρωσία «επικαιροποιεί», τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του  Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, με άλλα τα οποία διαθέτουν τελευταίου τύπου πυραύλους cruise, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Αυτό αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας Vadim Skibitskiy, σε δήλωση του  στον ουκρανικό «Κανάλι 5», ***σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα  με τον Skibitskay εκτός από τα υποβρύχια , μετακινήθηκαν και ρωσικά παράκτια συστήματα πυραύλων BASTION στην Κριμαία, καθώς και πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία .

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς  αξιωματούχους, οι πύραυλοι των ρωσικών υποβρυχίων καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας ( πόσο μάλλον το Αιγαίο Πέλαγος).

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο σήμερα όλως τυχαίως ξεκίναγε  η διακλαδική  τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2016», με την  Άγκυρα να έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές του κεντρικού  Αιγαίου για τουλάχιστον  ένα μήνα.

Οι Τούρκοι με λίαν προκλητικό και πρωτοφανή τρόπο διεκδικούν  ελληνικά νησιά και ειδικότερα τις Οινούσσες μετά και τα τελευταία ναυτικά  επεισόδια.

Η άσκηση «Efes 2016» θα ολοκληρωθεί, με αποβατική και αεροκίνητη ενέργεια στoν κόλπο του Seferihisar, σε απόσταση  60 χλμ. από την  νήσο Πασάς.

Για τον σκοπό αυτόν συμμετέχουν  8500 στρατιώτες με  50 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα, καταδεικνύοντας σαφώς τις προθέσεις μιας ενδεχόμενης  αερο-αποβατικού τύπου επιχείρησης σε κάποιο «κεντρικό » ελληνικό νησί, με σκοπό την διενέργεια τετελεσμένων.

Οι  ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε πλήρη επαγρύπνηση και επιφυλακή, ενώ το ΥΠΕΞ είναι προετοιμασμένο για ενδεχόμενο  διπλωματικό επεισόδιο.

Οι Ρώσοι , απο την άλλη πλευρά σύμφωνα με πηγές στην Μόσχα θέλουν να ελέγξουν πλήρως την δίοδο Μαύρη Θάλασσα –Αιγαίο Πέλαγος–συριακές ακτές –Αίγυπτος.

1-19

Αυτός ο θαλάσσιος δρόμος αποτελεί κάτι παραπάνω από ζωτική δίοδο  για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και συμφέροντα.

Η παρουσία του νατοϊκού στόλου και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο με προκλητικό τρόπο έχει στόχο να «κόψει» στην μέση την δίοδο αυτή.

Εκεί θα «πιάσουν»  δουλειά οι ρωσικοί πύραυλοι Cruise για να αποκαταστήσουν την κατάσταση. Άλλωστε ο Ρώσος Πρόεδρος ομίλησε πριν μερικές ημέρες για εκπλήρωση του οράματος του Τσάρου Νικολάου, περί  «ορθόδοξου άξονα» και πολέμου  κατά των νέο-Οθωμανών.

images-6

Κομβικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραματίζει ,  σύμφωνα με το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας από το περασμένο καλοκαίρι, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας και ο αριθμός των υποβρυχίων στην Κριμαία .

Έτσι, μετακινήθηκαν στην Σεβαστούπολη δύο υπερσύγχρονα υποβρύχια, το  «Νοβοροσίσκ» και το «Rostov-on-Don» κλάσεως «Warszawianka», καθώς και το  ντιζελοκίνητο υποβρύχιο Β-871 «Alrosa», το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας , μαζί με  υπερσύγχρονες κορβέτες .

Ο στόχος είναι προφανής τόσο προς την πλευρά την Ουκρανίας όσο και και προς το Αιγαίο Πέλαγος.

***σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

http://ria.ru/world/20160504/1425968024.html

pentapostagma.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s