"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΡΩΣΙΑ / Τουρκία

Οι Ρώσοι με πυραύλους κρουαζιέρας θα καθαρίσουν τα τουρκικά σκουπίδια που επιπλέουν στο ΑΙΓΑΙΟ


ROSOPYRAVLOIΓράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί μου, έχουν τους Έλληνες σίγουρους για τον πάτο αλλά άλλοι θα βρεθούνε σε βαθύ πάτο.
Από ότι φαίνεται οι κρουαζιέρες των τούρκων στο Αιγαίο θα τελειώσουν με πυραύλους κρουαζιέρας.

Πως λέμε κρουαζιέρα θα σε πάω στα νησιά…

¨Δύο μεγάλες κατηγορίες διακρίνονται στην τεχνολογία των πυραύλων: οι βαλλιστικοί πύραυλοι, οι οποίοι, όσο προωθημένης τεχνολογίας και να είναι, λειτουργούν με βάση τον νόμο της βαρύτητας, και οι πύραυλοι κρουαζιέρας (cruise missiles, missiles de croisiere…), οι οποίοι διαθέτουν ανεξάρτητο σύστημα πλοήγησης , δεν πέφτουν χάρη στη βαρύτητα, αλλά κινούνται προς ποικίλες κατευθύνσεις μέχρι να βρουν τον προγραμματισμένο στόχο τους.

Κατά συνέπεια, οι όροι «κρουαζιέρα», «cruise» ( και όχι Cruise), «croisiere», που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνται αυτοί οι πύραυλοι, δεν αποτελούν ονομασία και για τον λόγο αυτόν γράφονται με πεζά. Ο όρος «πύραυλος κρουαζιέρας» δεν περιγράφει έναν τύπο πυραύλου, αλλά μία ολόκληρη κατηγορία. koolnews.gr/ 30. Ιουλίου 2014

Αμερικάνοι, Ρώσοι τα παίζουν όλα για όλα δηλ. για το ποιος θα ελέγξει τον γεωπολιτικό διάδρομο από την Μαύρη Θάλασσα-Στενά-Αιγαίο-Νοτιανατολική Λεκάνη Μεσογείου μέχρι της ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου
¨Οι ΗΠΑ «φοβούνται» τα χειρότερα και τρέχουν να εξασφαλίσουν Στενά – Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειο!

Στην Τουρκία οι Αμερικανοί «φοβούνται» τον απρόβλεπτο Erdoğan. Είναι μεγάλη η ισχύ που αντλεί από τις νότιες και ανατολικές επαρχίες, από τις φερόμενες σχέσεις που έχει με την τουρκική μαφία, από τον έλεγχο που ασκεί επί των δυνάμεων ασφαλείας και τον στρατό. Βλέπουν ότι ο Erdoğan ελέγχει τη χώρα, ελέγχει τον στρατό, έχει σημαντική γεωστρατηγική θέση και μπορεί να απειλεί. Βλέπουν ότι όσο θα τον πιέζουν στα τουρκο-συριακά σύνορα, τόσο εκείνος θα εκδηλώνεται αναθεωρητικά στο Αιγαίο.¨ Βασίλης Κοψαχείλης, Διεθνολόγος, σύμβουλος εκτίμησης γεωπολιτικών κινδύνων
liberalhttps://hellasforce.com/BY IOANNA ON 6 ΜΑΙΟΥ 2016 •
¨Οι Ρώσοι , σύμφωνα με πηγές στην Μόσχα θέλουν να ελέγξουν πλήρως την δίοδο Μαύρη Θάλασσα –Αιγαίο Πέλαγος– συριακές ακτές –Αίγυπτος.

Αυτός ο θαλάσσιος δρόμος αποτελεί κάτι παραπάνω από ζωτική δίοδο για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και συμφέροντα. Η παρουσία …του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στο Αιγαίο με προκλητικό τρόπο έχει στόχο να «κόψει» στην μέση την δίοδο αυτή.

Εκεί θα «πιάσουν» δουλειά οι ρωσικοί πύραυλοι Cruise για να αποκαταστήσουν την κατάσταση.

Ρωσικά υποβρύχια με πυραύλους Cruise στην Κριμαία «σημαδεύουν» τους Τούρκους που ξεκίνησαν διακλαδική άσκηση στο Αιγαίο Πέλαγος.
Η Μόσχα λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την αναβαθμισμένη παρουσία των τουρκικών αεροσκαφών και μονάδων επιφανείας τόσο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όσο και στο Αιγαίο.

Για αυτό και έχει αποστείλει υποβρύχια με πυραύλους Cruise στην Κριμαία με σκοπό να τα «ενεργοποιήσει» όποτε αυτό απαιτηθεί.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε επίσημα , δήλωσε ότι η Ρωσία «επικαιροποιεί», τις μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχια του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, με άλλα τα οποία διαθέτουν τελευταίου τύπου πυραύλους cruise, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Αυτό αναφέρθηκε από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας Vadim Skibitskiy, σε δήλωση του στον ουκρανικό «Κανάλι 5», σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Skibitskay εκτός από τα υποβρύχια , μετακινήθηκαν και ρωσικά παράκτια συστήματα πυραύλων BASTION στην Κριμαία, καθώς και πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία .

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς αξιωματούχους, οι πύραυλοι των ρωσικών υποβρυχίων καλύπτουν το σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας ( πόσο μάλλον το Αιγαίο Πέλαγος).

Κομβικό ρόλο σε όλα αυτά διαδραματίζει , σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από το περασμένο καλοκαίρι, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας και ο αριθμός των υποβρυχίων στην Κριμαία .

Έτσι, μετακινήθηκαν στην Σεβαστούπολη δύο υπερσύγχρονα υποβρύχια, το «Νοβοροσίσκ» και το «Rostov-on-Don» κλάσεως «Warszawianka», καθώς και το ντιζελοκίνητο υποβρύχιο Β-871 «Alrosa», το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας , μαζί με υπερσύγχρονες κορβέτες .

Ο στόχος είναι προφανής τόσο προς την πλευρά την Ουκρανίας όσο και προς το Αιγαίο Πέλαγος.¨http://ria.ru/world/20160504/1425968024.html antibabil.blogspot.gr/ Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016
Από ότι φαίνεται οι κρουαζιέρες των τούρκων στο Αιγαίο θα τελειώσουν με πυραύλους κρουαζιέρας.

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..
Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη… »
Από το.βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». πηγή: pentapostagma.gr/
Άντε να σας δώσω και ένα σενάριο εργασίας-ανάλυσης :
¨η καρατόμηση του κ. Νταβούντογλου πόση σχέση έχει με την νέα διαχείριση των Στενών που θέλουν να επιβάλλουν οι Τούρκοι;¨

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s