"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

“Έκαναν πίσω” στη Λήμνο οι Τούρκοι! Τι άλλαξαν σε άσκησή τους


tourkia_askisi-660x330

Οι Τούρκοι πήραν πίσω την ανακοίνωση τους βάσει της οποίας είχαν δεσμεύσει το χερσαίο εδάφους της Λήμνου για διεξαγωγή εκπαίδευσης  και εκτέλεση πυρών

Στις 31-05-2016, ο Χρήστος Μηνάγιας στο άρθρο του με τίτλο: «Τουρκία: Τακτικοί ελιγμοί, εθνική στρατηγική και εθνικό όραμα» είχε αποκαλύψει ότι, η Γεωγραφική-Υδρογραφική-Ωκεανογραφική Διεύθυνση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων στην Ετήσια Έκθεση Ανακοινώσεων προς Ναυτιλλόμενους για το έτος 2016 είχε δεσμεύσει το χερσαίο έδαφος της Λήμνου για τη διεξαγωγή εκπαίδευσης και εκτέλεση πυρών. (βλ. Χάρτη 1).

Στη συνέχεια, στις 10-06-2016, και αφού είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Δαβάκη στις 08-06-2016, οι Τούρκοι τροποποίησαν τις συντεταγμένες βάσει των οποίων δεσμευόταν η Λήμνος και η νέα περιοχή  φαίνεται στοΧάρτη 2 χωρίς να αμφισβητούνται πλέον τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Screen-Shot-2016-06-10-at-18.43

http://www.geostrategy.gr

 πηγη

Σχολιάστε