"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Ο “πατερούλης” Γιούνκερ μας είπε για “τον κάβο που περάσαμε” τίποτα δεν είπε για τα βράχια!


juncker_agalies-660x330

Ο “πατερούλης” Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήρθε στην Αθήνα,παραμονές του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο πάντα διαχυτικός Ζαν Κλοντ από το Λουξεμβούργο έχει το συνήθειο να προσφέρει στους φωτορεπόρτερ “πατρικές φωτογραφίες”!

Σαν κι αυτή που αγκαλιάζει …με στοργή τον Τσίπρα ή σαν εκείνη που … καρπαζώνει φιλικά τον Βενιζέλο σαν πατέρας που έπιασε το γιό του να έχει φάει κρυφά το γλυκό!

Το πόσο υποκριτής είναι ο Ζαν Κλοντ το έχει αποκαλύψει και αναλύσει επαρκέστατα η συνάδελφος Μαρία Δεναξά,ανταποκρίτρια του Mega στο Παρίσι.

Μπορείτε να ***διαβάσετε ΕΔΩ το εξαιρετικό και αποκαλυπτικό κείμενό της.

Ο κ.Γιούνκερ ήρθε σήμερα στην Αθήνα να μας πει ότι “περάσαμε έναν κάβο”.

Δεν μας είπε …για τα βράχια που κινδυνεύουμε να πέσουμε,με την πολιτική “σωτηρίας” που μας έχουν επιβάλλει οι “φωστήρες” των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Η οποία και μικρά παιδιά έχουν καταλάβει ότι όσους κάβους και να περάσουμε,το ναυάγιο είναι…εξασφαλισμένο.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σ΄ όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες οι πληροφορίες που θέλουν τους δανειστές να πέσει ο βασικό μισθός στα 586 ευρώ!

Να πει κάποιος στον “αγκαλίτσα” Ζαν Κλοντ ότι στην πραγματικότητα ο βασικός μισθός στην Ελλάδα,έχει πάει πολύ πιο κάτω,αφού ο καθένας πληρώνει όποτε …θυμηθεί,όσα θέλει!

Σε πολλές περιπτώσεις είναι πράγματι η κρίση που το προκαλεί.

Σε περισσότερες όμως αυτή η κρίση είναι η τέλεια δικαιολογία.

Τι άλλο μας είπε ο κ.Γιούνκερ; Σύμμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ είπε:

«Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα, το θάρρος και το κουράγιο του ελληνικού λαού, χαιρετίζω τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες, διότι αυτό καταδεικνύει την πρόσδεσή τους στο ευρωπαϊκό όραμα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 

«Έρχομαι για να κομίσω ένα μήνυμα ελπίδας», είπε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει περάσει ένα σημαντικό κάβο και μπορεί, πλέον, να μπει στον σωστό δρόμο.

Επίσης, τόνισε ότι στη διάρκεια αυτής της επιστροφής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα σταθεί στο πλάι της Ελλάδας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι φίλη της Ελλάδας, εγώ είμαι φίλος της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι οι φίλοι έχουν το προνόμιο να λένε συχνά πράγματα που κάποιοι άλλοι δεν μπορούν.

 Αναφερόμενος στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε ανόητη την επιθυμία που είχαν ορισμένοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί, όπως σημείωσε, «η Ευρώπη δεν είναι πλήρης χωρίς την Ελλάδα, η ζώνη του ευρώ δεν είναι πλήρης χωρίς την Ελλάδα, ούτε η Ελλάδα μπορεί να είναι πλήρης χωρίς το ευρώ και την ΕΕ».

«Σήμερα έχει φανεί ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι πλήρως αγκιστρωμένη στη ζώνη του ευρώ», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης σηματοδοτεί την πορεία που ακολουθεί η χώρα. Ειδικά για το πρόγραμμα, υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά και πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας και του ευκταίου εκσυγχρονισμού της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

 Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι θα ήθελε οι πολιτικοί φορείς στην Ελλάδα και ο ελληνικός λαός να έχουν την ιδιοκτησία του προγράμματος και επεσήμανε ότι οι προσπάθειες που ζητούνται από την Ελλάδα είναι προσπάθειες προς όφελος των μελλοντικών γενεών.

***διαβάσετε ΕΔΩ

πηγη

Σχολιάστε