"Greek National Pride" blog / ΑΓΓΛΙΑ / Ε.Ε.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Τι δείχνουν σήμερα οι τελευταίες δημοσκοπήσεις των εταιριών στοιχημάτων


βρετανια-600x409

Νέα αύξηση στις πιθανότητες παραμονής της Βρετανίας στο ευρώ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Μόλις στο 16% η πιθανότητα Brexit σύμφωνα με την εταιρία Betfair.

Μεγάλο προβάδισμα στο Bremain βλέπουν οι εταιρίες στοιχημάτων

Οι πιθανότητες παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) ανέρχονται σε 84% σήμερα έναντι 16% για το ενδεχόμενο εξόδου σύμφωνα με την εταιρεία στοιχημάτων Betfair. Εχθές, η ίδια εταιρία έδινε ποσοστά 78% για Bremain και 22% για Brexit. Υπενθυμίζεται ότι οι πιθανότητες παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ είχαν υποχωρήσει κάτω από το 60% σε κάποια φάση πριν την δολοφονία της βουλευτή των εργατικών Jo Cox.

Ισχνό προβάδισμα για Bremain «βλέπει» η JP Morgan

Η επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan σε μια ανάλυσή της, που βασίζεται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει του δημοψηφίσματος που διεξάγεται σήμερα Πέμπτη στη Βρετανία και θα κρίνει εάν η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα αποχωρήσει από αυτήν, εκτίμησε πως το στρατόπεδο της παραμονής έχει ισχνό προβάδισμα.

«Στη βάση των ανά χείρας δεδομένων (…) η «Παραμονή» έχει προβάδισμα 2 εκατοστιαίων μονάδων, με το 9% των ψηφοφόρων αναποφάσιστο», ανέφερε ο Μάλκολμ Μπαρ, οικονομολόγος της τράπεζας, σε μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εκτίμηση της τράπεζας για την τάση που διαμορφώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως στην πραγματικότητα η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ έχει ακόμη πιο μικρό προβάδισμα, το οποίο «αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 0,6%».

Ο Μπαρ συμπλήρωσε ότι ο ίδιος, «υποκειμενικά», θεωρεί πως η πιθανότητα η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ είναι 45%, ενώ οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν 25%.

Προβάδισμα του Brexit σε δύο δημοσκοπήσεις

H καμπάνια υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προβάδισμα σε δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, μια μόλις ημέρα πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.  Σε δημοσκόπηση της TNS, το στρατόπεδο του Brexit συγκεντρώνει ποσοστό 43%, δύο μονάδες περισσότερες από το Bremain στο 41%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 2.300 ανθρώπων από τις 16 ως τις 22 Ιουνίου.

 Στις 17 Ιουνίου, δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδειχνε πως το 47% θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης και το 40% υπέρ της παραμονής.  Εν τω μεταξύ, το Brexit προηγείται και σε άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, έρευνα της Opinium που διενεργήθηκε διαδικτυακά στις 20 με 22 Ιουνίου έδειξε ότι το 45% θα ψηφίσει υπέρ του Brexit και το 44% υπέρ του Bremain.

Η προηγούμενη σφυγμομέτρηση της Opinium είχε δημοσιευτεί την Κυριακή και έδειχνε τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα ισόπαλα στο 44%.

πηγη

Σχολιάστε