"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Τουρκία

Β Ε Τ Ο


ceb2ceb5cf84cebf-1

«Βέτο» τελικά έριξε η Ελλάδα και δεν συμμετέχει με απόφαση του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ ως Παρατηρήτρια χώρα στη Διεθνή Τουρκική Άσκηση «Işık 2016″ στην 3η Αεροπορική Βάση της Κόνια!

Η Ελλάδα αποχώρησε και μπράβο της όταν οι Τούρκοι κάλεσαν στην Άσκηση τα Σκόπια ώς Μακεδονία και τις Δυνάμεις Κατοχής της Κύπρου ,ώς Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου!

Γιατί η Ελλάδα συμμετέχει σε τουρκική άσκηση με δυνάμεις από τα Κατεχόμενα και τη «Μακεδονία»;

Οι Τούρκοι το έκαναν Γαργάρα και δεν έκαναν καμιά δήλωση επ’ αυτού !

Από τις 20 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Κόνια η Διεθνής Άσκηση Ισίκ (Φως) 2016 με τη συμμετοχή χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών παραγόντων από το Αζερμπαϊτζάν, Δυνάμεις απο τα Κατεχόμενα της Κύπρου, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

ΒΕΤΟ 2

Η άσκηση υπό την φιλοξενία της Τουρκίας διεξάγεται στην 3η Αεροπορική Βάση στην Κόνια.

Συμμετέχουν εκτός από τις Ναυτικές και Αεροπορικές Δυνάμεις της Τουρκίας, στρατιωτικοί παράγοντες του Αζερμπαϊτζάν, της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» ,σύμφωνα με το Τουρκικό Επιτελείο , Ρουμανίας, Σαουδικής Αραβίας και Ουγγαρίας.

ΒΕΤΟ 3

Στην άσκηση παίρνουν μέρος ως παρατηρήτριες χώρες το Βέλγιο, το Κατάρ, η Κένυα, το Κόσοβο, ο Λίβανος,τα Σκόπια η Μαλαισία, η Πολωνία, το Σουδάν, η Χιλή, «η Ελλάδα,» το Μπαγκλαντές και η Σιγκαπούρη.

Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή και η βελτίωση της διαδικασίας διοίκησης και ελέγχου στο πλαίσιο της Επιχείρησης Διάσωσης Προσωπικού και η βελτίωση του επιπέδου των χειριστών του αεροσκάφους διοίκησης και ελέγχου και των ελικοπτέρων.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου

Σχολιάστε