"Greek National Pride" blog / Τουρκία

Και με Κεμάλ και με Ισλάμ το Αιγαίο κινδυνεύει! Μην “τσιμπάμε” στα “ψευδοδιλήμματα”


Erdogan_erdogan-ataturk.jpg.CROP_.original-original-590x330

karvounopoulos_100Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν πριν από 14 χρόνια ο Ταγίπ Ερντογάν αναλάμβανε τα ηνία της Τουρκίας,στην Αθήνα κάποιοι δήθεν “γκουρού” των ελληνοτουρκικών και της διπλωματίας πανηγύριζαν! Είχαν πιστέψει και ήθελαν όλους να μας “προσηλυτίσουν” στο δόγμα του “άγιου Ταγίπ”,ο οποίος θα χειριζόταν με τελείως διαφορετικό τρόπο τα ελληνοτουρκικά.Πράγματι τα χειρίστηκε διαφορετικά:

•Οι προκλήσεις στο Αιγαίο,από απλές παραβιάσεις που κατέληγαν συχνά σε αερομαχίες,απέκτησαν άλλη διάσταση. Επί παντοδυναμίας Ερντογάν η τουρκική αεροπορία άρχισε να μπαινει στον εναέριο χώρο μας όχι απλά για να καταγράψει παρουσία με μεγάλους αριθμούς παραβιάσεων,αλλά με στρατηγικό σχέδιο. Οι Τούρκοι συστηματικά άρχισαν τους “εναέριους αποκλεισμούς” νησιών και τις πτήσεις προσομείωσης πολεμικών επιχειρήσεων.

•Επί ημερών Ερντογάν η Τουρκία εξοπλίστηκε και εξοπλίζεται σαν αστακός! Το πιο επικίνδυνο; Δεν αγοράζει πολλά από τα όπλα της.Τα φτιάχνει μόνη της! Οι επενδύσεις που έχουν γίνει στην τουρκική αμυντική βιομηχανία τα χρόνια που κυβερνά ο ισλαμιστής Ερντογάν είναι δυσθεώρατες.Δεν γίνονται μόνο για την Ελλάδα φυσικά.

Ο σουλτάνος είχε φιλοδοξίες να κάνει την Τουρκία περιφερειακή υπερδύναμη.Ωστόσο τα όπλα που έχουν οι τουρκικές ΕΔ στη διάθεσή τους μπορούν να στραφούν εναντίον μας. Η ψαλίδα των εξοπλισμών μεταξύ των δύο χωρών έχει ανοίξει επικίνδυνα επί Ερντογάν.

•Επί σουλτάνου Ταγίπ οι τουρκικές προκλήσεις και  παράλογες διεκδικήσεις απέκτησαν και “ιδεολογικό” υπόβαθρο,με τις θεωρίες Νταβούτογλου.

•Την ίδια περίοδο αυξήθηκαν δραματικά οι παραβιάσεις στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου.

Κάτι πολύ σοβαρότερο ακόμη και από τις εναέριες παραβιάσεις.

Πολλά ακόμη συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας Ερντογάν.

Γιατί τα αναφέρουμε;

Υπάρχει στην ελληνική κοινή γνώμη μια “διχογνωμία” για το τι θα ήταν καλύτερο να συμβεί στην Τουρκία σ΄ ότι έχει να κάνει με το πραξικόπημα.

Κάποιοι λένε ότι θα ήταν καλύτερα να επικρατούσαν οι κεμαλιστές που είναι πιο “προβλέψιμοι” στα ελληνοτουρκικά.

Κάποιοι άλλοι πανηγυρίζουν για την αντοχή του Ερντογάν,θεωρώντας ότι είναι πιο αξιόπιστος.

Νομίζουμε ότι και τα δύο στρατόπεδα κάνουν ένα λάθος. Και με …Ισλάμ και με Κεμάλ το Αιγαίο και τα εθνικά συμφέροντα είναι σε κίνδυνο από την Τουρκία!

Διαχρονικά έχει αποδειχτεί ότι σ΄ αυτά τα θέματα δεν έχει σημασία ποιος κυβερνά και τι πιστεύει.

Ο στόχος είναι ένας και σταθερός: ο έλεγχος τουλάχιστον του μισού Αιγαίου.Μπορεί ισλαμιστές και κεμαλιστές να έχουν κάποιες διαφορές στη μέθοδο που χρησιμοποιούν αλλά η στόχευση είναι ίδια.

Γι΄ αυτό ας μην έχουμε τέτοια διλήμματα.

Αν πρέπει να επισημάνουμε κάτι σε σχέση με την διαφαινόμενη αλλά όχι και απολύτω σίγουρη επικράτηση Ερντογάν,είναι ότι μια κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν φαίνεται να είναι κοντά. Πιθανον αν επικρατούσαν οι κεμαλιστές να είχαμε τέτοιο θέμα άμεσα ως επιβεβαίωση του ρόλου των τουρκικών ΕΔ.Ο Ερντογάν ευτυχώς με τις εκκαθαρίσεις που κάνει τις …διαλύει.

Δημοσιεύθηκε στο thepressroom.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s