"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Στο 90% η απώλεια από την πυρκαγιά στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων


assets_LARGE_t_420_54100571-600x275

Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της νότιας Χίου Ελάτα, Βέσσα και Λιθί, από τη μεγάλη σημερινή δασική πυρκαγιά.


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπου στη χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης» η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.
Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε πως και το 2012 είχε ξεσπάσει καταστροφική πυρκαγιά όπου είχε καταστρέφει περίπου 180.000 με μαστιχόδεντρα.

Στη Χίο πρόκειται να μεταβεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου ώστε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά.

Ο Υπουργός και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα έχουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθούν επιτόπου για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να συντονίσουν την έναρξη της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών.

Διαβάστε επίσης: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΧΙΟΣ! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Για εμπρησμό μιλούν τα πρώτα στοιχεία

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ! Η φωτογραφία από την πυρκαγιά στη Χίο που κόβει την ανάσα

πηγη

Σχολιάστε