"Greek National Pride" blog / Πολιτισμος / Τουρκία

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! Ο λόγος που κάνει τους Τούρκους ανεπιθύμητους σε όλο το κόσμο!


barbarians

«Από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, ήταν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού.

Οπουδήποτε κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν».

GLADSTONE

Γλάδστων, Πρωθυπουργός της Βρετανίας, 1876.

«Δεν υπάρχει περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία ή στην Αφρική, η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού.

Η Τουρκία, όπου βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή».

Georges_Clemenceau

Κλεμανσώ, πρωθυπουργός της Γαλλίας (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος).

«Γνωρίζετε ότι το Σύνταγμα διακηρύσσει ισότητα μεταξύ Μουσουλμάνων και Γκιαούρηδων, αλλά αντιλαμβάνεστε και αισθάνεστε όλοι ότι αυτό είναι αδύνατον.

Ο ιερός νόμος , όλο το παρελθόν μας και τα αισθήματα εκατοντάδων χιλιάδων Μουσουλμάνων, αλλά και των ίδιων των Γκιαούρηδων, που πεισματικά αντιδρούν σε κάθε προσπάθεια να τους εξοθωμανίσουμε, αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για την επιβολή πραγματικής ισότητας».

550252-Mehmet_Talat_Pasha

Ταλαάτ, εκπρόσωπος Νεοτούρκων στην τουρκοκρατούμενη το 1910, Θεσσαλονίκη.

«Οι τουρκικές σφαγές γίνονται πάντα με διαταγή από ανώτερες αρχές.

Πρόκειται για μια πολύ γνωστή μέθοδο…

Αποτελεί περίεργο δεδομένο πως ο Τούρκος είναι ακόμα ικανός να εξαπατά τους Ευρωπαίους, παρά την πολύχρονη διαπίστωση της τακτικής του».

george-horton

Τζώρτζ Χόρτον, Αμερικανός Πρόξενος στη Σμύρνη το 1922 .

Όταν οι Οθωμανοί από την στέπα βρέθηκαν μέσα σε ανθρώπινες κοινωνίες, από κυνηγοί και βοσκοί ζώων, μεταβλήθηκαν σε κυνηγούς και βοσκούς ανθρώπων.

Καθιέρωσαν τον Γενιτσαρισμό και επιδόθηκαν στο συστηματικό εξισλαμισμό των υπόδουλων πληθυσμών».

p00hhhzk_640_360

Άρνολντ Τόϋνμπι, σημαντικός ιστορικός.

· «Στα ανθρώπινα παρατηρούνται κύκλοι ακμής και παρακμής.

Και είναι φανερό ότι διερχόμαστε κύκλο πλήρους παρακμής, αλλιώς δεν θα υπήρχε τρόπος οι ηγέτες της Τουρκίας, της χώρας που κατ΄ εξοχή παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της, να διακηρύσσουν ότι ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας της Τουρκίας και να μην προκαλείται καμιά αντίδραση από πουθενά».

1A37LXX6

Ο. Σπενγκλερ, μεγάλος φιλόσοφος της Ιστορίας.

Με την πιο πάνω τυχαία σταχυολόγηση δεν υποβάλλω ότι όλοι οι Τούρκοι είναι ή υπήρξαν βάρβαροι, άγριοι, απολίτιστοι.

Ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν Τούρκοι πολιτισμένοι, καλλιεργημένοι, ηθικοί, με αισθήματα ανθρωπιάς και καλοσύνης, αλλά το είδος αυτών των ανθρώπων προφανώς δεν υπερτερεί στο σύνολο του τουρκικού λαού, ούτε επιβάλλει τον πολιτισμό και τα αγαθά του αισθήματα στους υπόλοιπους.

Το στοιχείο της αγριότητας που ένας… Αλλάχ ξέρει πως ανά τους αιώνες παρεισέφρησε στα τουρκικά γονίδια, φαίνεται ότι ενυπάρχει ακόμα μέσα στο DNA του τουρκικού λαού και το οποίο, κάτω από ορισμένες περιστάσεις, επανέρχεται ως κληρονομικό κατάλοιπο και βγαίνει στην επιφάνεια.

Εξ ου και η Ιστορία του τουρκικού έθνους είναι γεμάτη από τέτοιες μαζικής φύσεως εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές – κάνοντας τον αείμνηστο Νεοκλή Σαρρή να μιλά για Ποινικό Μητρώο και όχι για Ιστορία του τουρκικού λαού!…

Βεβαίως, το βασικό ερώτημα στο θέμα αυτό είναι κατά πόσο η ιστορική πορεία του τουρκικού λαού, δείχνει να βαδίζει το δρόμο του πολιτισμού και της ωριμότητας ή αν συνεχίζει την εκφυλιστική του διαδρομή διά μέσου της βαρβαρότητας και της παρακμής.

Τα πολύ πρόσφατα γεγονότα, που ακολούθησαν το αποτυχόν πραξικόπημα και, κυρίως, η απήχηση που έχουν μέσα στις τουρκικές μάζες, οι βίαιες και απάνθρωπες μέχρι αγριότητας αντιλήψεις του Ερντογάν, δείχνουν ότι η Τουρκία δεν βρίσκεται σε διαδικασία εκσυγχρονισμού, αλλά συνεχιζόμενου βαρβαρισμού και θα γίνουμε μάρτυρες πολλών ακόμα σκληρών εικόνων, παρόμοιων με αυτές που βιώνουμε για δεκαετίες.

Όλα αυτά, αν τα συνδέσει κανείς με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τις διάφορες απόψεις που κατά καιρούς εκφράζονται, θα διαπιστώσει ότι κάποιοι συμπατριώτες μας είναι…αλλού ξημερωμένοι! Όπως, για παράδειγμα, ο Νίκος Τορναρίτης, η Πραξούλα Αντωνιάδου κ.α., που θαυμάζουν και προπαγανδίζουν τον Ερντογάν, που υποβάλλουν ότι η λύση είναι κοντά και…χαρείτε χαράν μεγάλη, γιατί όπου να΄ναι η Τουρκία – «να το δείτε:» – θα κάνει βήματα προς τη λύση.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι να ελπίσουμε ότι οι σχιζοειδείς αυτές αντιλήψεις και απόψεις δεν αποτελούν την επίσημη γραμμή της Ε/Κ πλευράς!

Μενέλαος Κωμοδίκης

Πηγή: mignatiou.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s