"Greek National Pride" blog / Ανθέλληνες / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Αντιστράτηγος Νίκος Ταμουρίδης: Περί υπουργού (α)παιδείας


filis-2

Μήνες τώρα ο γράφων, ως ποντιακής καταγωγής, δέχομαι πιέσεις, από φίλους, κυρίως μη ποντίους, να απαντήσω στις ασχήμιες που εκστόμισε και συνεχίζει να εκστομίζει ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπουργός (α)παιδείας, αλλά και οι λοιποί συνεργάτες και ομοϊδεάτες του, ιδιαίτερα για το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Δεν προτίθεμαι όμως να απαντήσω στον περί ου ο λόγος, καθόσον απαξιώ να αναφερθώ σε ένα εφήμερο πολιτικό.

Ούτε σκοπεύω να κρίνω την ενέργειά του με ιστορικά κριτήρια, τα οποία φυσικά τον αποδομούν απόλυτα, αφού ήδη έχουν απαντήσει Ελληνοπόντιοι ιστορικοί, όπως ο διεθνώς καταξιωμένος καθηγητής Κώστας Φωτιάδης, το τεράστιο και απόλυτα εμπεριστατωμένο έργο του οποίου αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Θα πω όμως μέσα από την καρδιά μου, την απέραντα ανοιχτή καρδιά που έχουμε όλοι οι Πόντιοι, ότι εμείς νοιώθουμε υπερήφανοι που είμαστε:

– Γόνοι οικογενειών από τον θρυλικό Ελληνικό Πόντο, τη γη όπου βαθιά βυθίζονται οι ρίζες μας σε χώματα ποτισμένα από αρχαία και πρόσφατα αίματα προγόνων.

– Γόνοι ηρώων που από την πατρίδα διωγμένοι, διαβήκαμε στεριές και πέλαγα και σβησμένοι από την ανατολή ανατείλαμε στη δύση!

– Γόνοι Ελλήνων που ρουφήξαμε όλους τους καημούς κι όλους τους τρόμους, φτερό την κάναμε τη ρίζα τους και φύγαμε μακριά, πετάξαμε προς μακρινούς και άγνωστους τόπους, όπου ριζώσαμε και πάλι την γη κατατρυπώντας με αλέτρι και χορό!

– Γόνοι εμπόρων, τραπεζιτών, δασκάλων, ιερέων, γιατρών, επιχειρηματιών, τεχνιτών, αγροτών, εργατών που κυνηγημένα και δαρμένα καραβάνια ξεχυθήκαμε σε δύσκολα μονοπάτια για μια νέα ζωή.

Εμείς οι σημερινοί Πόντιοι,

Φλογερά προσευχόμαστε για τις ψυχές των αδίκως γενοκτονηθέντων 353.000 προγόνων μας.

Οι καρδιές μας συντρίφτηκαν!

Αλλά δεν υποκύπτουν!

Είμαστε πολλοί, είμαστε δυναμικοί, είμαστε γεμάτοι ζωντάνια, με το πνεύμα μας, με τη μουσική μας, με τους χορούς και τα τραγούδια, το θέατρο και τόσες άλλες δραστηριότητες.

Είμαστε αισιόδοξοι, κι αυτή την αισιοδοξία την αντλούμε από την αστείρευτη παράδοσή μας, την οποία μεταδίδουμε στη νεολαία μας, τα υπέροχα αυτά παιδιά, που ενάντια στις αντεθνικές προκλήσεις της εποχής μας, επιμένουν στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Και πάνω απ” όλα:

Δεν ανεχόμαστε την προσβολή της μνήμης των προγόνων μας!

Εμείς λοιπόν, οι απόγονοι εκείνων των ανθρώπων που ήρθαν στης πατρίδας την πατρίδα και στάθηκαν όρθιοι αντλώντας δυνάμεις από την αγάπη σ” αυτό που λέμε Ελλάδα και την πίστη σ” αυτό που λέμε Ορθοδοξία, σε όλους αυτούς τους ουτιδανούς, τους ανθέλληνες και τους αντίχριστους, δίνουμε μια και μόνη απάντηση:

»Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»!

pentapostagma.gr

3 thoughts on “Αντιστράτηγος Νίκος Ταμουρίδης: Περί υπουργού (α)παιδείας

  1. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΕ Ν ΤΑΜΟΥΡΙΔΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ .Ε….ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ….ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑ ΒΓΟΥΝΕ…..ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!

  3. THIS IS A MESS…AND SINCE MR FILIS IS A BIG IDEALIST HE REALLY DON’T CARE BUT THE CHIEF PROBLEM REMAIN THE SAME WHICH IN MY OPINION HAVE TO BE SOLVE BY THE OTHERS THAT FOLLOW UP AND WHICH HAVE TO DO WITH THE SURVIVAL PRESENT GREEK RACE AS IT IS WITH OTHER WORDS WHICH ONE IS THE BEST WAY TO GO SO IN THE LONG RUN TO PRESERVE THE RACE???

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s