"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού


tsipras_162Μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018 απαιτεί η κυβέρνηση από τους δανειστές, σημειώνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της με την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλά για τον «πιο αναξιόπιστο και ανίκανο πρωθυπουργό που πέρασε από τη χώρα».

Αλ. Τσίπρας: «Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε»

«Απαιτούμε μέτρα για το χρέος! …και μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην Real News αποκαλύπτοντας μέρος των στόχων που θέτει για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

«Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο τη μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

«Ο ορίζοντας για τη συμφωνία αυτή είναι το τέλος του χρόνου» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς αν θεωρεί θετική τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, είπε ότι το σημαντικότερο για την Ελλάδα είναι η έκλειψη της αβεβαιότητας, και γι’ αυτό έχει ζητήσει απ’ όλους να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται παράλληλα στη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρεί ότι «έχουν εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένοι να γίνονται γραφικοί, ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019».

Το αίτημα για εκλογές «έχει γυρίσει μπούμερανγκ» στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε.

Πρόσθεσε ότι στη ΝΔ «δεν βγήκε» η προεξόφληση αποτυχίας της πρώτης αξιολόγησης και η προσπάθεια να καρπωθεί το πολιτικό κόστος που υπολόγιζε.

Ερωτηθείς αν η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή είναι άλλη από εκείνη του Αντώνη Σαμαρά ή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «αυτό που βλέπουμε είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη» και πρόσθεσε πως «ακολουθούν πρακτικές μιας διαρκώς έξαλλης και ασυνάρτητης αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι αν συνεχίσουν έτσι θα έχουν μεγάλη δυσκολία να ανασυγκροτηθούν σε σοβαρό πολιτικό χώρο και είναι κρίμα γιατί ο τόπος χρειάζεται μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση».

Αναφορικά με τα κριτήρια ενδεχόμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού «που έχει προεξοφληθεί για μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», ο πρωθυπουργός είπε «ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματικότητα είναι διαρκή ζητούμενα. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε όταν είναι η κατάλληλη στιγμή».

Σχετικά με την υπόθεση της δίωξης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε ότι η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. «Εμείς δεν κινούμαστε υπόγεια. Κάνουμε πολιτική ανοιχτά και δημόσια, χωρίς να φοβόμαστε ούτε τις συγκλίσεις, ούτε τις αντιπαραθέσεις», σημειώνει.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, τονίζει ότι «είναι θέμα τιμής για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμιά περίπτωση από τη διεκδίκηση των επανορθώσεων».

Σε ό,τι αφορά την εξεύρεση χρημάτων για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές για την οικονομία αποδείξαμε ότι η κοινωνική πολιτική είναι η πρώτη μας φροντίδα», προσθέτοντας ότι αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης η εξεύρεση πόρων για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο οι συνθήκες στην οικονομία θα βελτιώνονται τόσο θα διευρύνονται οι δυνατότητες άσκησης κοινωνικής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση, είπε ότι «κόκκινη γραμμή μας είναι να μην πάμε πουθενά πίσω από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο».

Αναφορικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, είπε ότι ο κρίσιμος σταθμός είναι η ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ. «Αυτό θα συμβεί τους επόμενους μήνες. Τότε η χώρα θα μπορεί να βγει στις αγορές» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με σοβαρό και μελετημένο τρόπο.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «δυστυχώς για το παρακράτος της διαπλοκής ο διαγωνισμός θα γίνει, και θα γίνει με τον πλέον αδιάβλητο και διαφανή τρόπο».

Ν.Δ. «Ο πιο αναξιόπιστος και ανίκανος πρωθυπουργός»

«Είναι φανερό πλέον ότι ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι οι Έλληνες έχουν απωλέσει τη συλλογική τους μνήμη. Με αυτά που λέει στη συνέντευξή του μοιάζει να μην ζει στη χώρα μας» σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να ξεχάσει την υπερφορολόγηση που επέβαλε στην μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ, τους επαγγελματίες που πρακτικά δημεύει τις δουλειές τους, τους νέους που εξαπάτησε ωμά, τους ανέργους που σβήνει τις ελπίδες τους».

Και πως «στην πραγματικότητα ομολογεί ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν κάνει τίποτε που να δίνει ρεαλιστική ελπίδα στους Έλληνες».

Η «γαλάζια» παράταξη διαπιστώνει πως ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να ξεχάσει» αλλά «οι Έλληνες, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ ότι είναι ο πιο αναξιόπιστος και ανίκανος πρωθυπουργός που πέρασε από τη χώρα, την οποία οδηγεί στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο».

Τον κατηγορεί επίσης πως «οτιδήποτε υπόσχεται δεν έχει πλέον καμία αξία, καμία φερεγγυότητα».

Κατά τη Νέα Δημοκρατία, ο Αλέξης Τσίπρας το μόνο που κάνει πια είναι «να διαχειρίζεται τις αντιπαραθέσεις των Υπουργών του και τις αντιφάσεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και όλοι μαζί οδηγούν την Ελλάδα σε έναν διαρκή κατήφορο».

Από το σχόλιο της αντιπολιτευόμενης παράταξης δεν λείπουν οι αιχμές για τις τηλεοπτικές άδειες. «Γαντζωμένος στην εξουσία, το μόνο που σταθερά υλοποιεί, είναι το σχέδιο ελέγχου όλων των θεσμών και ιδιαίτερα τον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. Θέλει να φιμώσει τη φωνή της κοινωνίας και την αντιπολίτευση. Δεν πρόκειται να τα καταφέρει, όμως, γιατί είναι πολύ βαθιά απαξιωμένος από τον ελληνικό λαό» αναφέρει η Ν.Δ.

Τέλος συστήνει στον κ. Τσίπρα «να αποφεύγει τις μακροσκελείς συνεντεύξεις. Γιατί όσο πιο μεγάλες είναι τόσα περισσότερα ψέματα περιέχουν».πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s